Θανάσης Μόρας στο TheNewspaper.gr: «Η Μαγνησία είναι το αύριο της Θεσσαλίας»

milonas 728x120

Δηλώνει λάτρης του τόπου που γεννήθηκε, γι’ αυτό και αποφάσισε να κατέλθει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας με τον συνδυασμό του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών», καθώς μεγάλο του στοίχημα είναι να πειστούν οι νέοι ότι υπάρχει λύση, σχέδιο, αλλά και αύριο στον τόπο τους.

Ο Θανάσης Μόρας, γνωστός εκπαιδευτής υποψήφιων οδηγών σ’ ένα… test drive του Κώστα Αγοραστού που βρίσκεται στο τιμόνι της Θεσσαλίας τα τελευταία 9 περίπου χρόνια σημειώνει ότι ο Περιφερειάρχης έχει αποδείξει ότι δεν μένει στα λόγια, ούτε υπόσχεται  πράγματα που δεν μπορεί να υλοποιήσει.

Ο ίδιος είναι της άποψης ότι δεν θέλει να αποφασίζουν οι άλλοι για τον ίδιο, γι’ αυτό και αυτή την ώρα μάχεται να πείσει τους συνομήλικους του να τον δουν ως σύμμαχο και ως δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφέρεια  ώστε τα σχέδια και τα όνειρά τους να γίνουν πραγματικότητα.

Βέβαια, για την ανεργία που μαστίζει τα χρόνια της κρίσης τη νέα γενιά ο κ. Μόρας προαναγγέλλει τη λειτουργία του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης στη νέα θητεία Αγοραστού, με κεντρικό στόχο την τόνωση της εύρεσης θέσεων εργασίας. 

Παράλληλα, πρώτο μέλημα του συνδυασμού σε περίπτωση επανεκλογής του είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, μέσα από το InvestEU, το κύριο χρηματοδοτικό εργαλείο για τα επόμενα χρόνια, που αναμένεται να προσελκύσει επενδύσεις πάνω από 650-700 δισ. ευρώ, έτσι ώστε να γίνει πράξη το μήνυμα «Επενδύστε στη Θεσσαλία»…

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

 • κ. Μόρα, την εποχή που η πλειοψηφία των νέων έχει γυρίσει την πλάτη στην πολιτική, εσείς κατεβαίνετε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την «Συμμαχία υπέρ των πολιτών». Τί θέλετε να πείτε στους νέους εκείνους που όχι απλά δεν ασχολούνται με τα κοινά, αλλά αδιαφορούν ακόμη και στο να ψηφίσουν;
 • Πράγματι στην εποχή μας οι νέοι έχουν γυρίσει την πλάτη στη πολιτική. Στην πολιτική του χθες, στη πολιτική που συνέτριψε τα όνειρά τους και τα όνειρα των οικογενειών τους. Χρέος μου ως νέος άνθρωπος είναι να με δουν ως σύμμαχο τους και ως δίαυλο ώστε τα σχέδια και τα όνειρά τους να γίνουν πραγματικότητα. Το μεγάλο στοίχημα μου, είναι να πείσουμε τους νέους ανθρώπους ότι υπάρχει λύση, υπάρχει σχέδιο, υπάρχει το αύριο στον τόπο τους και στην Ελλάδα. Ο Περιφερειάρχης μας και επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» κ. Αγοραστός έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια της θητείας του ότι δεν μένει στα λόγια, ούτε υπόσχεται  πράγματα που δεν μπορεί να υλοποιήσει. Αυτούς τους πολιτικούς θέλουμε, πολιτικούς που μιλούν με έργα, που στέκονται μπροστά στους πολίτες, κοιτώντας τους στα μάτια και μιλώντας τους με ειλικρίνεια και σοβαρότητα. Γι’ αυτό λοιπόν θεωρώ ότι όλοι οι νέοι θα πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες στις 26 Μαΐου και να δείξουν την εμπιστοσύνη τους και να μας δώσουν τη δύναμη να συνεχίσουμε μαζί για μια ακόμη θητεία στο τιμόνι της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

 • Πρώτη φορά υποψήφιος και μάλιστα για τον β’ βαθμό της αυτοδιοίκησης. Πως λάβατε τη συγκεκριμένη απόφαση και πως νιώθετε γι’ αυτό;
 • Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ενθουσιασμένος που κατεβαίνω για πρώτη φορά υποψήφιος και αποτελεί για μένα τιμή να είμαι στο πλευρό του Κώστα Αγοραστού που έχει διατελέσει δύο θητείες Περιφερειάρχης με απόλυτη επιτυχία και να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του. Είμαι της άποψης ότι δεν θέλω να αποφασίζουν άλλοι για μένα…χωρίς εμένα. Μέσα από την υποψηφιότητα μου σκοπός μου είναι να  εκφράσω το πιο ζωντανό και παρεμβατικό κομμάτι της κοινωνίας,  που αναλαμβάνει ευθύνες, που διορθώνει τα κακώς κείμενα και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον. Για όλα αυτά τα αυτονόητα που συζητάμε στις παρέες μας και δεν γίνονται ποτέ, και για να γίνω η φωνή όσων ζητούν ανανέωση. Πιστεύω ότι η Μαγνησία έχει να προσφέρει πολλά  στον Τουρισμό, στον Αγροτικό και στο Βιομηχανικό τομέα.  Για μένα η Μαγνησία είναι το αύριο της Θεσσαλίας. Βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδος και γι’ αυτούς τους λόγους θα πρέπει όλοι μαζί να συνεφέρουμε με τέτοιον τρόπο, ώστε η Μαγνησία να γίνει πρότυπο των υπόλοιπων νομών. 

 

 • Η Μαγνησία –δυστυχώς- είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία με πολλούς νέους να φεύγουν από την περιοχή μας και να διαμένουν, μόνιμα πλέον, στο εξωτερικό. Η Περιφέρεια μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη θέσεων εργασίας, ώστε οι νέοι μας να παραμείνουν στην ελληνική περιφέρεια;
 • Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τα έργα που υλοποιεί και τα χρήματα που «ρίχνει» στην πραγματική οικονομία συμβάλλει στη συντήρηση και δημιουργία θέσεων εργασίας. Επίσης είμαστε η πρώτη Περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα, η οποία εφαρμόζει τον Περιφερειακό Μηχανισμό Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας. Από εκεί και πέρα, όμως, χρειάζονται και άλλα βήματα, προκειμένου να καλυφτούν τα όποια κενά δημιουργούνται. Το βήμα αυτό ακούει στο όνομα Παρατηρητήριο Απασχόλησης. Με το μηχανισμό αυτό θα είμαστε σε θέση να παρακολουθήσουμε στοχευμένα, σε κάθε τομέα, σε κάθε περιοχή, τις πραγματικές ανάγκες εργασίας ώστε να υπάρξει πραγματική τροφοδότηση με εργατικό δυναμικό. Μέλημα μας αποτελεί η τόνωση της εύρεσης θέσεων εργασίας. Ο Περιφερειάρχης μας ανακοίνωσε ότι το 2019 θα είναι η χρονιά των Νέων με τη δημιουργία του Κέντρου Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Είμαστε αποφασισμένοι να προσφέρουμε καθοδήγηση, εκπαίδευση και χρηματοδότηση σε νέους με καινοτόμες επιχειρήσεις, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της μετανάστευσης στο εξωτερικό που στερεί από την παραγωγή και την εργασία τα πιο ταλαντούχα μυαλά. Και να πείσουμε όσο πιο πολλούς νέους γίνεται, να μείνουν ή να επιστρέψουν στον τόπο τους και να κάνουν πράξη το μήνυμα “Επενδύστε στη Θεσσαλία”.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 • Η ατμοσφαιρική ρύπανση βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην περιοχή μας, με την Περιφέρεια να γίνεται αρκετές φορές αποδέκτης κριτικής για τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα ιδιαίτερα στην υπόθεση της ΑΓΕΤ. Ποια η άποψή σας;
 • Η άποψη μου είναι ότι το 2019 όλες οι σύγχρονες βιομηχανίες θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις οι οποίες διέπονται από διεθνή πρότυπα και κανονισμούς, σεβόμενοι το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της κινήθηκε και κινείται σωστά τηρώντας τη νομοθεσία.  

 

 • Πρόσφατα ακούσαμε τον κ. Κόκκαλη να προαναγγέλλει πολιτικό αεροδρόμιο στη Λάρισα. Το αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας που βρίσκεται στη Νέα Αγχίαλο δεν επαρκεί; Πρέπει να γίνουν κι άλλα βήματα από την Περιφέρεια στήριξής του;
 • Το ότι ο κ. Κόκκαλης προανήγγειλε πολιτικό αεροδρόμιο στη Λάρισα θεωρώ το έκανε για μόνο και μόνο για προεκλογικούς σκοπούς. Το αεροδρόμιο της Αγχιάλου είναι η πύλη εισόδου  για τη Κεντρική Ελλάδα. Ένα αεροδρόμιο σε μία πόλη είναι η κινητήριος δύναμη για να ανθίσει ο τουρισμός. Θεωρώ ότι θα πρέπει να λειτουργεί όλον τον χρόνο και τις 365 ημέρες. Έχουμε ένα όπλο δίπλα μας και πρέπει να το αξιοποιήσουμε πολύ περισσότερο απ’ ότι μέχρι σήμερα.   

 

 • Ποιο έργο στη Μαγνησία πρέπει να τεθεί ως πρώτη προτεραιότητα στην περίπτωση επανεκλογής σας;
 • Ο Κώστας Αγοραστός στις δύο θητείες του ως Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έχει κάνει πλειάδα έργων τόσο σε υποδομές τόσο σε επενδύσεις. Δημιούργησε έργα ζωής, έργα που απαντούν σε πραγματικές ανάγκες κι έρχονται να ικανοποιήσουν χρόνια αιτήματα των κατοίκων της Μαγνησίας δίνοντας λύση σε εκατοντάδες προβλήματα. Στόχος μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. 

Κύριο χρηματοδοτικό εργαλείο για τα επόμενα χρόνια θα είναι το InvestEU, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό επενδυτικό πρόγραμμα της περιόδου 2021-2027, που αναμένεται να προσελκύσει επενδύσεις πάνω από 650-700 δισ. ευρώ. Είναι πολύ σημαντικό για τη  Μαγνησία και τη Θεσσαλία γενικά, να εκμεταλλευτεί όλα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, να επενδύσει στη νεανική επιχειρηματικότητα και να προωθήσει την καινοτομία στην αγροδιατροφή, στον τουρισμό, στις υπηρεσίες υγείας, στον πολιτισμό! 

 • Σε ποιον τομέα θα θέλατε να προσφέρετε σε περίπτωση εκλογής σας;
 • Ο τομέας της ενασχόλησης μου επαγγελματικά, έχει να κάνει με τον τομέα της οδικής ασφάλειας και τον Συγκοινωνιακό σχεδιασμό. Από κει και πέρα οπουδήποτε κριθεί αναγκαίο, θα βοηθήσω έτσι ώστε να προσφέρουμε τα μέγιστα στο πλευρό του Κώστα Αγοραστού για το Νομό Μαγνησίας. Στην περίπτωση που οι πολίτες της Μαγνησίας με εκλέξουν Περιφερειακό Σύμβουλο. 

 

 • Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους συμπολίτες σας; 
 • Δώστε στους Νέους ανθρώπους τη δύναμη, για να μπορέσουν να αποδείξουν ότι το μέλλον είναι εδώ και τους ανήκει. 
error: Content is protected !!