ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αίρεται η βουλευτική ασυλία του Ανδρέα Λοβέρδου

ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 13:37

KEN 2

Στην άρση της ασυλίας των βουλευτών Ανδρέα Λοβέρδου, Μάριου Σαλμά και Αριστείδη Φωκά προχώρησε η Βουλή το μεσημέρι της Παρασκευής έπειτα από σχετική συζήτηση και ψηφοφορία στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Σε σύνολο 214 βουλευτών, υπέρ της άρσης ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ψήφισαν 213 (ένας ψήφισε κατά) ενώ 209 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας του Μάριου Σαλμά (κατά ψήφισαν 4 και ένας παρών).

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, πρώτος πήρε τον λόγο ο κ. Φωκάς, ο οποίος κάλεσε τους βουλευτές να άρουν την ασυλία του, ώστε να αποδείξει στο δικαστήριο ότι είναι αθώος, όπως έχει ήδη πράξει η σύζυγός του.

Ακολούθησε στο βήμα της Βουλής ο Μάριος Σαλμάς, ο οποίος θύμισε αρχικά ότι στα 20 χρόνια στα οποία εκλέγεται βουλευτής είναι η πρώτη φορά που ζητείται άρση της ασυλίας του. Σχετικά με το αίτημα, είπε ότι όλα έγιναν νόμιμα. 

Ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο Κοινοβούλιο ξεκαθάρισε πως ζητεί άρση της ασυλίας του για να μη μείνει καμία αμφιβολία για την αθωότητά του.

 

«Είμαι στο στόχαστρο μιας ομάδας πολιτικών κακοποιών. Πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω την σκευωρία» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, επισημαίνοντας ότι ζητεί την άρση της ασυλίας του προκειμένου «να καθίσουν όλοι οι υπεύθυνοι αυτής της σκευωρίας στο σκαμνί. Θέλω οπωσδήποτε να μην υπάρχει ούτε σε έναν πολίτη η εύλογη αμφιβολία για το τι ακριβώς έχει συμβεί στο πεδίο της Υγείας επί κυβερνήσεως του κόμματός μου, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Παπαδήμου, αλλά και μετά που το κόμμα μας συμμετείχε στην κυβέρνηση Σαμαρά». 

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στα όσα έγιναν επί υπουργίας του και κατήγγειλε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραβιάζει το Σύνταγμα: «Παραβιάσατε πέρυσι εσείς της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το Σύνταγμα, στην περίπτωση των 10 πολιτικών, και σήμερα στη δική μου. Παραβιάσατε το Σύνταγμα με την ψευδοθεωρία της διαφοράς ανάμεσα σε υπουργικά αδικήματα κατά την άσκηση κυβερνητικών καθηκόντων αφενός και αφετέρου σε υπουργικά αδικήματα που ασκούνται “με ευκαιρία” την άσκηση των καθηκόντων».

«Δεν διστάσατε να παραβιάσετε ακόμη και την ίδια σας την ψευδοθεωρία, και το κάνετε και σήμερα, εδώ, για τους δικούς σας υπουργούς. Η ψευδής καταμήνυση, η συκοφαντική δυσφήμηση, η υποκλοπή συνδιασκέψεων είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων των υπουργών!» είπε ο κ. Λοβέρδος αναφερόμενος στους κ.κ. Πολάκη και Καμμένο που «κρύφτηκαν» πίσω από την υπουργική τους ασυλία. 

«Πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω τη σκευωρία. Και ενώπιος ενωπίοις θα αποκαλύψω τους εμπνευστές και εκτελεστές αυτής της πλεκτάνης, κουκουλοφόρους και μη» ανέφερε και συνέχισε: «Επί ενάμιση χρόνο ταλαιπωρούνται και δυσφημούνται βάναυσα 10 Έλληνες πολίτες, που συμβαίνει να είναι και αντιπολιτευόμενα της κυβερνητικής παράταξης πολιτικά πρόσωπα! Σχοινοτενείς και παρατεταμένες διαδικασίες, αντί για τις γρήγορες και σταθερές διαδικασίες του Συντάγματος. Αρνηθήκατε ως πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αυτήν τη συνταγματική διαδικασία και επιλέξατε τις διαδικασίες των εκκρεμοτήτων. Επί ενάμιση χρόνο τώρα διατηρούνται εκκρεμότητες που αφορούν τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Δηλαδή, επιλέξατε σκοπίμως την πολιτική σπίλωση και κατασυκοφάντηση. Κι έρχεται μία υπόθεση στη Βουλή τώρα, σε προεκλογικό χρόνο και με προαναγγελίες από μέρος του φιλοκυβερνητικού Τύπου, που έχει άμεση και απευθείας ενημέρωση από συγκεκριμένες δικαστικές αρχές, όπως φαίνεται».

 

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!