ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απ. Ριζόπουλος: «Όλοι τους συμφωνούν στο να πληρώνουν οι πολλοί για να κερδίζουν οι λίγοι»

Περιοδεία στο ΙΚΑ Βόλου πραγματοποίησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλος Αποστόλης Ριζόπουλος, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Θόδωρος Τσαλούχας, Βασίλης Κυρίτσης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αποστόλης Νάνος και Μιχάλης Τσιώνας.

KEN 728X100

Στις συζητήσεις που είχαν με τους εργαζόμενους αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα με κυρίαρχο αυτό της έλλειψης προσωπικού. Αποτέλεσμα η εντατικοποίηση της δουλειάς και η καθυστέρηση στη διεκπεραίωση υποθέσεων, όπως οι έλεγχοι, η απονομή συντάξεων, κυρίως επικουρικών και χηρείας. Ακόμη οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν σε μια σειρά από προβλήματα οφείλονται στο μεταβατικό στάδιο δημιουργίας του ΕΦΚΑ.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Αποστόλης Ριζόπουλος είπε ότι η κατάσταση αυτή είναι επακόλουθο των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, των περικοπών που έγιναν από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) και του ΣΥΡΙΖΑ. Περικοπές που γίνονται παντού, στην παιδεία, στην υγεία, στην πρόνοια, στο ασφαλιστικό σύστημα, κ.ά., προκειμένου να διασφαλίζονται, όπως επιτάσσουν οι αποφάσεις της Ε.Ε. και των ελληνικών κυβερνήσεων, η ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η ίδια πολιτική εφαρμόζεται και στην τοπική διοίκηση. Δίνονται λιγότερα χρήματα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, επιβάλλεται διπλή φορολογία στους εργαζόμενους με τα υψηλά ανταποδοτικά τέλη και με την εμπορευματοποίηση όλων των υπηρεσιών του δήμου. Ταυτόχρονα η τοπική διοίκηση μετατρέπεται σε μηχανισμό προώθησης των επιχειρηματικών συμφερόντων με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, με την παραχώρηση της δημοτικής λαϊκής περιουσίας, με έργα που είναι μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων της πόλης.

Αυτήν την πολιτική υπηρέτησε η δημοτική αρχή Βόλου! Αυτήν την πολιτική υπηρετούν και οι άλλοι, επισήμως ανακηρυγμένοι, υποψήφιοι από τα κόμματα που τσάκισαν τα λαϊκά δικαιώματα. Αυτήν την πολιτική υπηρετούν και οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά τους, που πολλοί απ’ αυτούς, χωρίς δυσκολία αλλάζουν «στέγη» από τον έναν συνδυασμό στον άλλον! Δεν είναι ανεξάρτητοι! Οι μετακινήσεις για όλους αυτούς είναι εύκολες, γιατί συμφωνούν στο διαταύτα: στο να πληρώνουν οι πολλοί για να κερδίζουν οι λίγοι!

Ο Αποστόλης Ριζόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ να στηρίξουν τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και το ΚΚΕ παντού! Η ισχυροποίηση των συνδυασμών του ΚΚΕ σημαίνει και ισχυρή αντιπαράθεση και αντίσταση στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα του λαού! Σημαίνει το δυνάμωμα της λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στη στρατηγική του Ε.Ε. –  κυβέρνησης – κεφαλαίου, όπως έγινε με τους κομμουνιστές δημάρχους τα προηγούμενα χρόνια, που όρθωσαν ανάστημα, συγκρούστηκαν και απειθάρχησαν, στις επιλογές των κυβερνώντων και στάθηκαν στο πλευρό των ανθρώπων που υπέφεραν! 

error: Content is protected !!