ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δράση Αλληλεγγύης του 10ου Γυμνασίου Λάρισας στην πλατεία Ταχυδρομείου

milonas 728x120

Μία μεγάλη ομάδα εθελοντών μαθητριών του 10ου Γυμνασίου Λάρισας δούλεψε αθόρυβα και ασταμάτητα όλη τη σχολική χρονιά στο εργαστήρι ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στο σχολείο μας. Κατασκεύασαν όμορφα καλλιτεχνήματα, κατέθεσαν τη φαντασία τους, τη δημιουργικότητά τους, τον πολύτιμο χρόνο τους, την ψυχούλα τους σε κάτι «ιερό», όπως χαρακτηρίζουν το σκοπό του εγχειρήματος.
Με πολλή αγάπη και χαρά παρέμεναν τα μεσημέρια στο σχολείο, «χάνονταν» στα διαλείμματα μέσα στο Χημείο και στο Εργαστήριο Καλλιτεχνικών, εκμεταλλευόντουσαν δημιουργικά ένα «κενό» στο ωρολόγιο πρόγραμμά τους δίνοντας την αίσθηση μιας «συνομωσίας … για καλό σκοπό!».

Συμμετέχουμε και φέτος στο πασχαλινό bazaar του Δήμου Λαρισαίων με ένα σωρό καλούδια φτιαγμένα  από τα χέρια των παιδιών του σχολείου μας:
Λαμπάδες πασχαλινές, ιδιαίτερα κοσμήματα φτιαγμένα από τις κάψουλες του espresso καφέ, γλαστράκια από τσιμέντο που κατασκευάσανε οι μαθητές στο μάθημα της Χημείας, δαχτυλίδια και σκουλαρίκια από ανακυκλώσιμα υλικά, τσάντες ζωγραφισμένες στο χέρι… μέχρι και χειροποίητες σακούλες! όλα φτιαγμένα με μεράκι και με τη στήριξη των καθηγητριών τους, της Άντας Περάκη και της Έλλης Κυριαζή, οι οποίες εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν το εργαστήρι αλληλεγγύης που αποτελεί πλέον θεσμό για το σχολείο μας. Τα έσοδα από αυτή τη «Δράση Αλληλεγγύης» διατίθενται κάθε χρόνο για την οικονομική στήριξη των οικογενειών των συμμαθητών του σχολείου μας προσφέροντας διακριτικά ρούχα, παπούτσια, σχολικά είδη, τρόφιμα και ό,τι άλλο χρειάζεται μία οικογένεια.

Σας προσκαλούμε λοιπόν το Σάββατο του Λαζάρου, 20 Απριλίου και την Κυριακή των Βαΐων, 21 Απριλίου 2019 να γνωρίσετε από κοντά τους δημιουργούς και το έργο τους στο Παραδοσιακό Χωριό Πάσχα 2019 που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων στην πλατεία Ταχυδρομείου.
Αναζητήστε το περίπτερο του 10ου  Γυμνασίου Λάρισας, βρίσκετε κάπου εκεί κοντά που θα πίνετε το πρωινό ή απογευματινό καφεδάκι σας!

…είναι για καλό σκοπό! Καλή Ανάσταση!

Δράση Αλληλεγγύης του 10ου Γυμνασίου Λάρισας στην πλατεία ΤαχυδρομείουΔράση Αλληλεγγύης του 10ου Γυμνασίου Λάρισας στην πλατεία ΤαχυδρομείουΔράση Αλληλεγγύης του 10ου Γυμνασίου Λάρισας στην πλατεία ΤαχυδρομείουΔράση Αλληλεγγύης του 10ου Γυμνασίου Λάρισας στην πλατεία Ταχυδρομείου

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!