Απ. Παπαδούλης: «Η δημοτική αρχή δέσμευσε το Βόλο με εκατομμύρια ευρώ»

stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

«Το μεγάλο στοίχημα, μετά τις εκλογές, θα είναι να σωθεί ο Δήμος Βόλου οικονομικά. Οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, από τη νυν δημοτική αρχή, είναι «θηλιά στο λαιμό» και χρεώνουν τον Δήμο για το μέλλον. Έχει δρομολογηθεί η σύμβαση για τον ηλεκτροφωτισμό, με 14 εκατομμύρια ευρώ, έχει υπογραφεί η σύμβαση για το παρκινγκ στην οδό Φιλελλήνων, για 10 εκατομμύρια ευρώ, με τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα, ενώ η συνήθης και βιώσιμη πρακτική είναι η κατασκευή παρκινγκ με σύμβαση παραχώρησης σε ιδιώτες, από τους οποίους οι Δήμοι παίρνουν χρήματα. Εμείς αντίθετα δίνουμε… Έτσι δεσμεύτηκαν δέκα εκατομμύρια χωρίς να υπάρχει μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας και είναι άγνωστο πως θα μπορέσει να αποσβέσει ο Δήμος αυτό το τεράστιο ποσό».

Αυτό τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Απόστολος Δημ. Παπαδούλης σε συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας

KENT728X100 1

«Αν ο Δήμος πήγαινε σε μια Τράπεζα», συμπλήρωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος, « για να πάρει τα δέκα εκατομμύρια ευρώ για το παρκινγκ, το πρώτο που θα τον ρωτούσε η Τράπεζα είναι πως και πότε θα τα επιστρέψει.

«Παράλληλα η σημερινή δημοτική αρχή», συνέχισε ο Απ. Παπαδούλης, «προμηθεύτηκε απορριμματοφόρα με leasing (7 εκατομ. 200 χιλ. ευρώ), με σύμβαση που δεν γνωρίζουμε και τα οποία, μάλιστα, κινούνται  με πετρέλαιο στο Βόλο της αυξημένης ρύπανσης, όταν όλες οι πόλεις της Ευρώπης, τα αντικαθιστούν  με οχήματα κινούμενα με φυσικό αέριο.

Και όλα αυτά όταν, παρά τα όσα ισχυρίζεται ο νυν Δήμαρχος, στο ταμείο του Δήμου απομένουν, αν αφαιρεθούν όλες οι υποχρεώσεις προς τρίτους, ελάχιστα χρήματα.

Έχοντας , λοιπό, στην πραγματικότητα ελάχιστα χρήματα δεσμεύει την πόλη με εκατομμύρια ευρώ»…

Αέρια ρύπανση

Στη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου, ο Απόστολος Δημ. Παπαδούλης παρουσίασε και την πρότασή του για την αέρια ρύπανση του Βόλου και τη στάση του απέναντι στην ΑΓΕΤ, λέγοντας ότι «την επομένη της εκλογής μου, ως Δήμαρχος Βόλου, θα καθίσω να μιλήσω με την εταιρία, όχι με το εργοστάσιο, για το πρόβλημα. Θα θέσουμε τα θέματα, σε δημόσιο, διαφανή διάλογο, με τη συμμετοχή και των επικεφαλής των υπόλοιπων παρατάξεων, θα μελετήσουμε τις συμφωνίες και ο Δήμος θα παρακολουθεί συνεχώς τις εκπομπές των αερίων. Αυτό σήμερα, δυστυχώς, δεν γίνεται».

Τον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου, συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι: Τσαπαρλή Μαρία, Καραντάνας Απόστολος, Κανταρτζής Νίκος, Αναστασίου Λεωνίδας, Κιντά Ιωάννα.

error: Content is protected !!