ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αριστείδης Σαββάκης στο TheNewspaper.gr: «Ο Αχιλλέας Μπέος έβγαλε την πόλη από τον λήθαργο και την απραξία»

milonas

Από τα θρανία του οικονομολόγου Αριστείδη Σαββάκη έχουν περάσει πολλές γενεές βολιωτών, ανθρώπων που βρίσκονται τώρα σε θέσεις ευθύνης. Σε ανάλογες θέσεις βρέθηκε και ο ίδιος, όταν πέντε χρόνια πριν εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος και βρέθηκε στην θέση του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, αλλά και του Προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ. Ως καθηγητής δεν θα μπορούσε παρά να χαρακτηρίσει την πρώτη του αυτή εμπειρία ως ένα σχολείο πρακτικής αντιμετώπισης των θεμάτων της καθημερινότητας του πολίτη.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της ΕΡΓΗΛ σημειώνει ότι με την παρούσα Δημοτική Αρχή και κάνοντας πάνω από 40 νομικές ενέργειες  κατά της ΕΡΓΗΛ, η ΔΕΥΑΜΒ μπήκε σε ρόλο διεκδικητή  και όχι ηττημένου όπως ήταν, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει ότι η υπόθεση αυτή δημιουργήθηκε από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.

Ως υποψήφιος σύμβουλος στην δημοτική ενότητα Πορταριάς υπενθυμίζει τα έργα που έγιναν όλο αυτό το χρονικό διάστημα, με μεγαλύτερο αυτό της διάνοιξης της περιφερειακής οδού που συνδέει την Άλλη Μεριά με τα υπόλοιπα χωριά της διοικητικής περιφέρειας Πορταριάς, αλλά και της μεγάλης μείωσης των τελών ύδρευσης και άρδευσης στην περιοχή, με τα τέλη ύδρευσης τους χειμερινούς μήνες να είναι μειωμένα κατά 80%, ενώ τα τέλη άρδευσης η μείωση να αγγίζει και το 90%.

Ο ίδιος πιστεύει ακράδαντα ότι η εκλογή της «Νέας Εποχής- Νέας Δυναμικής» θα είναι από την πρώτη Κυριακή, έτσι ώστε να διοικηθεί αποτελεσματικά ο Δήμος και την επόμενη τετραετία.

Εξάλλου, όπως τονίζει ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα έχει ήδη ξεκινήσει και περιλαμβάνει μία σειρά έργων, όπως οι αστικές αναπλάσεις σε Βόλο και Νέα Ιωνία , το Δημοτικό Θέατρο, το Μουσείο της Αργούς, το ποδηλατοδρόμιο, ο εκσυγχρονισμός των γηπέδων κ.α. που θα αλλάξουν τελείως την πόλη και θα την κατατάξουν επάξια στις σύγχρονες Ευρωπαϊκές πόλεις….

Συνέντευξη στην Ειρήνη Θεοδωροπούλου

-Μετά από πέντε χρόνια στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, συνεχίζετε στο πλευρό του Δημάρχου Βόλου, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Τι έχετε αποκομίσει από την εμπειρία της τα πέντε χρόνια;

– Μέσα από τις θέσεις του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ανάπτυξης και του Προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ που μου εμπιστεύτηκε ο Δήμαρχος κ. Αχιλλέας Μπέος, και με την δική του συμβολή και καθοδήγηση, απέκτησα σημαντική εμπειρία στην πρακτική αντιμετώπιση των όποιων ζητημάτων των αντίστοιχων διευθύνσεων και οργανισμών. Τα πέντε αυτά χρόνια ήταν σαν ένα σχολείο πρακτικής αντιμετώπισης των θεμάτων της καθημερινότητας του πολίτη.

– Η αντιπολίτευση έχει ασκήσει αρκετές φορές κριτική στην συμπεριφορά και τον τρόπο Διοίκησης του Δήμου από τον Αχιλλέα Μπέο. Τι έχετε να πείτε;

– Το έργο της εκάστοτε αντιπολίτευσης είναι να αντιπαρατίθεται με προτάσεις και επιχειρήματα στα θέματα που δεν συμφωνεί με την Δημοτική Αρχή, αλλά αυτό δυστυχώς δεν το είδαμε να συμβαίνει στον Δήμο μας. Η αντιπολίτευση διαφωνούσε σε όλα και με καταγγελίες προσπαθούσε να μπλοκάρει τα έργα μας, κάτι που τελικά δεν πέτυχε. Νικήθηκε κατά Κράτος και η ήττα της είναι  παταγώδης κάτι που  θα αποτυπωθεί και στις επερχόμενες εκλογές.  Ο Δήμαρχος είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος, με σημαντικές εμπειρίες και ήταν αυτό που χρειάζονταν η πόλη μας για να βγει από τον λήθαργο και την απραξία. Με την αποφασιστικότητα την τόλμη  και την αποτελεσματικότητα του πέτυχε να παρουσιάσει σε  σύντομο χρονικό διάστημα ένα μεγάλο έργο και να δείξει καθαρά την ανικανότητα των προηγούμενων διοικήσεων.

-Βρεθήκατε στο τιμόνι σας ΔΕΥΑΜΒ, μία επιχείρηση που βρίσκεται «σε κρίση» με την υπόθεση σας ΕΡΓΗΛ. Θεωρείτε ότι όντως  η εταιρεία βρίσκεται σε κίνδυνο και με ποιο τρόπο θα αποσοβηθεί αυτό;

– Θέλω να σας θυμίσω ότι το θέμα της  ΕΡΓΗΛ δημιουργήθηκε από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και εμείς παραλάβαμε το 2014 μία τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου εις βάρος της ΔΕΥΑΜΒ. Παρόλα αυτά παλέψαμε κάνοντας πάνω από 40 νομικές ενέργειες  κατά σας ΕΡΓΗΛ  με αποτέλεσμα η ΔΕΥΑΜΒ να μπει σε ρόλο διεκδικητή  και όχι ηττημένου όπως ήταν.

Ως οικονομολόγος θα θέλατε σε περίπτωση επανεκλογή σας να προσφέρετε ως αντιδήμαρχος Οικονομικών;

– Πρώτος στόχος είναι η εκλογή του συνδυασμού μας από την πρώτη Κυριακή, έτσι ώστε να αποκτήσουμε την πλειοψηφία των εδρών για να διοικηθεί αποτελεσματικά ο Δήμος και την επόμενη τετραετία. Εφόσον θέτεις υποψηφιότητα επιθυμείς και την εκλογή σου  για να προσφέρεις με τις δυνατότητες, τις γνώσεις και τις δεξιότητες σου στην επίλυση των διαφόρων ζητημάτων του Δήμου. Η επιλογή των προσώπων που θα κληθούν να προσφέρουν από τις αντίστοιχες θέσεις είναι αποκλειστική επιλογή του Δημάρχου.

Είστε υποψήφιος στην δημοτική ενότητα Πορταριάς. Πιστεύετε ότι δόθηκε η δέουσα προσοχή από την Δημοτική αρχή αυτά τα χρόνια ή πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια;

– Θα ήθελα να αναφερθώ με έμφαση σ΄ αυτό γιατί πραγματοποιήθηκαν έργα που εδώ και χρόνια ήταν απαίτηση των δημοτών και δεν είχαν γίνει. Πρώτα από όλα και σημαντικότερο το έργο της διάνοιξης της περιφερειακής οδού που συνδέει την Άλλη Μεριά με τα υπόλοιπα χωριά της διοικητικής περιφέρειας Πορταριάς. Για πολλά χρόνια σε εκείνο το σημείο η κυκλοφορία γίνονταν μετ΄ εμποδίων και είχαν προκληθεί και ατυχήματα. Η δική μας Δημοτική Αρχή έλυσε το πρόβλημα με την διάνοιξη της οδού και έδωσε τέλος στην ταλαιπωρία των οδηγών.

Ένα άλλο σημαντικό έργο που έγινε στην Δημοτική Ενότητα της Πορταριάς και συγκεκριμένα στην Άλλη Μεριά είναι η νέα παιδική χαρά που κατασκευάστηκε, έργο που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών της ευρύτερης περιοχής. Αντίστοιχο έργο, δηλαδή νέα παιδική χαρά κατασκευάστηκε και στο Κατηχώρι. Στην Πορταριά δημιουργήσαμε ένα νέο Νηπιαγωγείο σύγχρονων προδιαγραφών  από το κληροδότημα Δράκου, ένα έργο που είχε βαλτώσει από τις προηγούμενες Δημοτικές αρχές και τόσα άλλα άλλωστε.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθώ στην μεγάλη μείωση των τελών ύδρευσης και άρδευσης που κάναμε στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πορταριάς. Τα τέλη ύδρευσης τους χειμερινούς μήνες είναι μειωμένα κατά 80% ενώ στα τέλη άρδευσης η μείωση αγγίζει και το 90%.

-Ποιο θεωρείτε ότι θα πρέπει, σε περίπτωση επανεκλογής σας Δημοτικής Αρχής, να είναι το πρώτο μέλημα σας στον Δήμο Βόλου;

– Είμαι σίγουρος  για την επανεκλογή του Δημάρχου  από την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Η Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον Αχιλλέα Μπέο θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα τα μεγάλα έργα που έχει δρομολογήσει σε κάθε τομέα. Ο κόσμος βλέπει τα έργα και δεν μπορεί κανένας να τον εξαπατήσει. Βλέπει τους κυκλικούς κόμβους , το parking της Φιλελλήνων, το κλειστό γυμναστήριο στην Αγριά, το Βασδέκειο γήπεδο, τους  λεωφοριοδρόμους, τις εσοχές, το νέο δημοτικό φωτισμό, τον καινούργιο στόλο των απορριμματοφόρων, τις σύγχρονες παιδικές χαρές, τις μειώσεις των τελών ύδρευσης και άρδευσης, τα μεγάλα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης και πολλά άλλα σημαντικά έργα. Ο σχεδιασμός αποδίδει καρπούς κι αυτό θα συνεχιστεί και με πολλά νέα έργα, όπως για παράδειγμα οι αστικές αναπλάσεις σε Βόλο και Νέα Ιωνία , το Δημοτικό Θέατρο, το Μουσείο της Αργούς, το ποδηλατοδρόμιο, ο εκσυγχρονισμός των γηπέδων κ.α. που θα αλλάξουν τελείως την πόλη μας και θα την κατατάξουν επάξια στις σύγχρονες Ευρωπαϊκές πόλεις.

– Πρόσφατα δόθηκε ένα μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στην ατμοσφαιρική ρύπανση και στην καύση σκουπιδιών. Ποια η πρόταση σας παράταξης σας για το θέμα;

– Η πρόταση μας είναι σύμφωνη με τον εθνικό και ευρωπαϊκό σχεδιασμό για την διαχείριση των αποβλήτων. Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε αυτό που θέλει να πετύχει η κεντρική διοίκηση, η οποία παλινωδεί χωρίς να ξεκαθαρίζει το θέμα. Είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί ώστε να αποτραπεί η μόλυνση του υπεδάφους και η επιβολή προστίμων. 

-Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε σας συμπολίτες σας;

– Ο Δήμος Βόλου έχει Δήμαρχο ο οποίος πρέπει να συνεχίσει το έργο του και την επόμενη τετραετία και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από την στήριξη του κόσμου  που πλέον βλέπει ξεκάθαρα τη διαφορά. Ο κόσμος λοιπόν πρέπει να πάει στην κάλπη και να δώσει ένα σαφές μήνυμα: να συνεχιστεί το σημαντικό μας έργο για να μην γυρίσουμε πίσω στην απραξία και την μιζέρια. Με την δύναμη της ψήφου του πρέπει να επιλέξει και τα πρόσωπα εκείνα που μπορούν με τις ικανότητες, τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους αυτό να το κάνουν  πράξη.

Facebook Comments

error: Content is protected !!