Ο Αλ.Μεϊκόπουλος για την μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου 1967

banner
milonas 728x90 1

Σε δήλωσή του με αφορμή την επέτειο κατάλυσης της δημοκρατίας στη χώρα, ο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξης Μεϊκόπουλος δήλωσε:

52 χρόνια πριν, γράφτηκε στη χώρα μας  ένα από τα πιο μαύρα κεφάλαια στην ιστορία μας, η αμερικανοκίνητη 7χρονη Χούντα των Συνταγματαρχών, με τη Δημοκρατία να μπαίνει στο γύψο και να ολοκληρώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο με την τουρκική εισβολή και κατοχή στη Κύπρο.

Αποτίουμε φόρο τιμής στα μέλη και τα στελέχη της Αριστεράς αλλά και σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, που αντιστάθηκαν και αγωνίστηκαν ενάντια στην απριλιανή δικτατορία, υπερασπιζόμενοι τις αξίες της Δημοκρατίας,  της λαϊκής κυριαρχίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης. Ο αγώνας και οι θυσίες τους αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη και φάρο για το μέλλον.

Σήμερα που η ρατσισμός, η ακροδεξιά, η ξενοφοβία και ο εθνικισμός απλώνουν απειλητικά τα δίχτυα τους στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας είναι επιτακτική ανάγκη, ο διαρκής αγώνας και η συγκρότηση μετώπου των δημοκρατικών δυνάμεων για ελευθερία, αλληλεγγύη, διεύρυνση των δικαιωμάτων,  ισότητα και ισονομία.

error: Content is protected !!