ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την συμπλήρωση 52 χρόνων από τη μέρα που καταλύθηκε η Δημοκρατία

ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

KEN 2

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 52 χρόνων από την μαύρη μέρα που καταλύθηκε η Δημοκρατία στην χώρα μας θέλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω: 

Δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση όπου η ακροδεξιά σχεδόν σε όλη την Ευρώπη σηκώνει κεφάλι απειλώντας τους δημοκρατικούς θεσμούς , τα δικαιώματα των πολιτών και την ίδια την συνέχιση της ύπαρξης της ΕΕ.

Δυνάμεις ξενοφοβικές, ρατσιστικές και αντιδημοκρατικές εκμεταλλεύονται την δικαιολογημένη δυσφορία των λαών για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ΕΕ, και την κυριαρχία της νεοφιλελεύθερης λογικής στην οικονομική πολιτική της. 

Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και οι Ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου αποτελούν ένα σημαντικό ορόσημο 

Η  ενίσχυση των  προοδευτικών  δυνάμεων  που παλεύουν για μια Ευρώπη της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Ειρήνης αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ήττα των ακροδεξιών λαϊκιστών και των εθνικιστών.

Τέτοιο φαινόμενο σε μικρότερη ένταση από πλευράς εκλογικής απήχησης παρατηρείται και στην χώρα μας με την εκπροσώπηση στην Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο της απροκάλυπτα νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Στην εξάπλωση της επιρροής της οποίας, σημαντικό ρόλο παίζει η πολιτική ατμόσφαιρα που διαμορφώνεται από την ηγεμονία δυνάμεων ακροδεξιάς κατεύθυνσης στην ηγετική ομάδα της ΝΔ. 

Η αποφασιστική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο στις 26 Μαΐου αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο ανακοπής της πορείας ανόδου αυτών των δυνάμεων στην χώρα μας.

Ολοι οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα για να μην ξαναζήσουμε ποτέ στην χώρα ή οπουδήποτε αλλού στην ήπειρό μας μια μέρα σαν την 21 Απριλίου 1967.

error: Content is protected !!