ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mία εξαιρετική ιδέα

milonas 728x120

Στην ερώτηση «ποιος είναι ο Νο.1 τουριστικός προορισμός στην Αμερική», οι περισσότεροι μάλλον θα δώσουμε λάθος απάντηση. Η σωστή απάντηση είναι το Ορλάντο, μια πόλη στην πολιτεία της Φλόριντα με πληθυσμό μόλις 2 εκατ. κατοίκους, η οποία έφθασε, το 2017, να προσελκύσει 72 εκατ. τουρίστες (4 εκατ. περισσότερους επισκέπτες από την προηγούμενη χρονιά).
Η ανθηρή τουριστική βιομηχανία αφήνει στο Ορλάντο 70 δις. δολάρια το χρόνο, με έναν στους τρεις κατοίκους να απασχολούνται άμεσα στην εν λόγω βιομηχανία.
Γιατί, Ορλάντο;
Πώς όμως κατάφερε το Ορλάντο, μια πόλη χωρίς να έχει επιδείξει μνημεία ή ιστορικά αξιοθέατα, να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση και, σε μία δύσκολη χρονιά (καθότι χτυπήθηκε για δύο εβδομάδες μέσα στο καλοκαίρι από τον τυφώνα Irma), να πιάσει αυτό το δυσθεώρητα μεγάλο νούμερο στις αφίξεις;

Την απάντηση τη δίνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος αναφέρει:
Το Ορλάντο φιλοξενεί, πέρα από κινηματογραφικά στούντιο, 12 θεματικά και θαλάσσια πάρκα (με κορυφαίο το Walt Disney World Resort), χαρακτηριζόμενο δικαίως ως «πρωτεύουσα των θεματικών πάρκων».
Σήμερα λοιπόν το Ορλάντο είναι ο κορυφαίος προορισμός οικογενειακών διακοπών σε παγκόσμιο επίπεδο. Πέρα από τα εξαιρετικής ποιότητας θεματικά και θαλάσσια πάρκα, ο επισκέπτης έχει στη διάθεσή του αναρίθμητες γαστρονομικές προτάσεις, μουσεία, νυχτερινή ζωή, περισσότερα από 470 ξενοδοχεία με 120.000 δωμάτια κ.ά.
Φαντάζεστε ενα θεματικό πάρκο στη Θεσσαλία το οποίο να έχει θέμα το ανθρώπινο σώμα. Θα εισέρχεται κανείς απο το στόμα μέσα και θα περιδιαβαίνει ολο το σώμα, τα όργανα και θα μαθαίνει τι συμβαίνει εκεί. Η διαδρομή θα είναι 45 λεπτά και βγαίνοντας θα μπορεί να αγοράσει προιόντα Θεσσαλικά τα οποία είναι ευεργετικά για την υγεία, για τα οποία θα είχαν γίνει μελέτες τον προηγούμενο χρόνο. Σας μοιάζει επιστημονική φαντασία και όμως δεν είναι. Τέτοιο σχέδιο υπήρχε μόνο που ο περιφερειάρχης το έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια γιατί είναι ο υποστηρικτής των εργολάβων. Δρόμοι δεν είναι ανάπτυξη .Θα είναι απο τα πρώτα έργα που θα δρομολογήσουμε στη Θεσσαλία.

error: Content is protected !!