Στα ΚΑΠΗ Αγριάς οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι των «Μαζί για τον Βόλο»

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Περιοδεία στα καταστήματα και στο ΚΑΠΗ Αγριάς, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 19 Απριλίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιάσονας Αποστολάκης και υποψηφίοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Μαζί για τον Βόλο». 

KENT728X100 1

Ο κ. Αποστολάκης συζήτησε με τους επαγγελματίες σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα για τα προβλήματα της Αγριάς, τα φαινόμενα εγκατάλειψης και τις λύσεις που πρέπει να προωθηθούν. Συγκριμένα, συζητήθηκαν προβλήματα σχετικά με την κατάσταση των πλατειών, την κατάσταση του οδικού δικτύου κ.α. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αδιαφορία που έδειξε η απερχόμενη δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος του νερού, καθώς η κακή ποιότητα αναγκάζει τους κατοίκους να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για την αγορά εμφιαλωμένου νερού.

Στο ΚΑΠΗ οι πολίτες έθεσαν το ζήτημα της παράνομης λειτουργίας του, ελλείψει αναδόχου, το θέμα της επικίνδυνης για την υγεία των ηλικιωμένων τουαλέτας και της μετεγκατάστασης της δομής. 

Ο κ. Αποστολάκης παρουσίασε τις θέσεις τους συνδυασμού για την παραμονή του ΚΑΠΗ στον χώρο όπου σήμερα στεγάζεται, καθώς και για 

την επίλυση των υπολοίπων προβλημάτων. Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι είχε αποσταλεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου από το 2017 σχετική επιστολή από μέλη του ΚΑΠΗ, η οποία ούτε συζητήθηκε, αλλά ούτε η αντιπολίτευση έλαβε ποτέ γνώση.

Οι επαγγελματίες αλλά και οι πολίτες έθεσαν προβλήματα σχετικά με την κυκλοφορία των οχημάτων, τη συχνή κυκλοφοριακή συμφόρηση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Ο κ. Αποστολάκης ενημέρωσε ότι έπειτα από επαφές με τον κ. Σπίρτζη και στελέχη του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, έχει πλέον χρηματοδοτηθεί η υδραυλική μελέτη του περιφερειακού της Αγριάς, οπότε με την ολοκλήρωσή της θα ξεκινήσει σύντομα και το έργο της παράκαμψης. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για μια νέα δημοτική αρχή με ενδιαφέρον για την περιφέρεια, που σε συνεργασία με τον ΟΛΒ και το Πανεπιστήμιο θα προχωρήσει σε μελέτη συνολικής επαναδιαμόρφωσης του παραλιακού μετώπου της Αγριάς, ώστε η περιοχή να γίνει θέρετρο υψηλών προδιαγραφών, χώρος αναψυχής, τουριστικής ανάπτυξης και πόλος προσέλκυσης πολλών επισκεπτών. Μέχρι την ολοκλήρωση του έργου, σε συνεργασία με τους πολίτες, μέσα από λαϊκές συνελεύσεις που προβλέπονται από τον νέο νόμο «Κλεισθένη», θα προταθούν λύσεις κοινής αποδοχής για την ανακούφιση της περιοχής από το πρόβλημα του κυκλοφοριακού.

Ο κ. Αποστολάκης τόνισε σε όλους ότι κύριος στόχος είναι να υπάρχει βελτίωση των δημοτικών υπηρεσιών (καθαριότητα, «Βοήθεια στο σπίτι», άστεγοι και άποροι συμπολίτες κλπ), φροντίδα για το περιβάλλον με προτεραιότητα στην ανακύκλωση των απορριμμάτων, στήριξη της τοπικής οικονομίας και των επαγγελματιών, βοήθεια σε πρωτοβουλίες για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα με νέες επιχειρήσεις, ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων πέρα από τις καθιερωμένε, σε συνεργασία με τους συλλόγους και φορείς της περιοχής.

Τον κ. Αποστολάκη συνόδευσαν οι υποψήφιοι σύμβουλοι (δημοτικό και τοπικό) της Αγριάς, Δημητριάδης Δημήτρης,  Ζαμπά Φρόσω, Ζωγραφάκης Κυριάκος, Μελισσουργός Δημήτρης, Φιλίππου Γιώργος και οι υποψήφιοι σύμβουλοι Βόλου Γαντζού Αφροδίτη, Ζωγραφάκη Αντιγόνη, Κανελλής Θεόδωρος, Παπαδόπουλος Κωστής, Παπαθανασίου Ελένη, Λαμπρινίδης-Στάχτος Παναγιώτης (Πάνος) και Χρονάκη Μυρτώ.  

error: Content is protected !!