ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιμένω στην αγωγή μου κατά της Παπακώστα


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Απριλίου 2019, 09:11

Στην απόφασή του να ασκήσει αγωγή κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα εμμένει ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Σε πρωινές του δηλώσεις  ο κ. Λυκουρέζος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Χθες κατέθεσα αγωγή… Παρεβίασε κατά τρόπο βάναυσο άρθρο πρόσφατου νόμου, ο οποίος απαγορεύει και θεωρεί παράνομο σε κρατικούς φορείς να εκφράζονται κατά αυτό το δυσμενή τρόπο σε περιπτώσεις κατηγορουμένων πριν την αμετάκλητη (απόφαση)» σημείωσε ο ποινικολόγος και δικηγόρος, λίγες ώρες αφότου αφέθηκε ελεύθερρος με περιοριστικούς όρους. «Θα επιμείνω για να δει πως ήταν ατυχέστατη, και ουσιαστικά το αρχικό κείμενο (σ.σ δήλωση της υφυπουργού) παραμένει με απόλυτη σαφήνεια κατά τρόπον βάναυσο». 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς σχετικά, ο ποινικολόγος τόνισε ότι «αναμφισβήτητα ορισμένοι κύκλοι προσπάθησαν να δώσουν πολιτικά χαρακτηριστικά στην υπόθεση. Δεν με αφορά το θέμα της μαφίας, κακώς συνδέθηκε το όνομα μου με αυτή την ιστορία» είπε μεταξύ άλλων. 

«Έχω απολυτή εμπιστοσύνη στους κριτές μου. Παραμένω στη μαχομένη δικηγορία. Είχα μεγάλο κύμα υποστήριξης συμπαράστασης κάτι που με συνεκίνησε και με ευχαρίστησε» κατέληξε ο κ. Λυκουρέζος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ποινικολόγος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, έπειτα από την απολογία του για την αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών». Για την ίδια υπόθεση ελεύθερος υπό όρους, αφέθηκε και ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος.


 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Απριλίου 2019, 09:13

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!