Γ. Σούρλας: Ο Πρωθυπουργός ενώπιον των ευθυνών του για τον Πολάκη

stergiou
fotou
728x110 3

Σχετικά με την πρωτοφανή χυδαία επίθεση του κ. Πολάκη σε βάρος του Στ. Κυμπουρόπουλου, ο πρ. Υπουργός Υγείας Γ. Σούρλας δήλωσε:

«Μετά την ανοίκεια επίθεση που εξαπέλυσε ο αν. Υπουργός Υγείας κατά του Στ. Κυμπουρόπουλου, την ηθική εκτροπή, την πολιτική κατάπτωση, την συμπεριφορά που αγγίζει τα όρια του κανιβαλισμού, αν έχει συναίσθηση των πράξεών του, οφείλει να παραιτηθεί ή τουλάχιστον να ζητήσει συγγνώμη.

728X100 3

Επειδή όμως δεν διακρίνεται για το πολιτικό του ήθος και τις κοινωνικές ευαισθησίες, όπως άλλωστε έδειξε και με ανάλογες συμπεριφορές κατά το παρελθόν, δεν αναμένουμε να παραιτηθεί. Αναμένεται όμως με ενδιαφέρον η στάση του Υπουργού Υγείας κ. Αν. Ξανθού, που δεν έχει δώσει τέτοια δείγματα συμπεριφοράς, να εγκαταλείψει τη σιωπή του, όταν μάλιστα  στην προκειμένη περίπτωση δέχεται και προσωπική επίθεση, αφού ο ίδιος με απόφασή του (Α2α/92568/5-12-2016) διόρισε τον Στ. Κυμπουρόπουλο.

Όλα αυτά θέτουν τον Πρωθυπουργό ενώπιον των ευθυνών του για την προάσπιση της ηθικής στην πολιτική, που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με συμπεριφορά Υπουργού, όπως του κ. Πολάκη, όταν μάλιστα επικαλείται το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησής του.

Ας ελπίσουμε ότι όταν συζητηθεί η πρόταση μομφής από τη Νέα Δημοκρατία-που σωστά έπραξε – και ανέδειξε το θέμα ως μείζονος σημασίας, να μην μετατρέψει ο κ. Τσίπρας τη διαδικασία σε πρόταση εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Τότε, θα συμπαρασύρει όλους τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σε μια απόφαση επιδοκιμασίας της στάσης του κ. Πολάκη, γεγονός που πλήττει  καίρια την ηθική στην πολιτική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δημοκρατία και το πολιτικό σύστημα».

error: Content is protected !!