Ελεύθεροι όλοι οι Έλληνες συλληφθέντες που κατηγορούνταν για πειρατεία στη Νιγηρία

milonas 728x120


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019, 20:30

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους και χωρίς την απαγγελία κατηγοριών, αφέθηκαν οι συλληφθέντες στην υπόθεση της φορτηγίδας «SEA ANGEL 3», το πλήρωμα της οποίας συνελήφθη έπειτα από έφοδο κομάντο του πολεμικού ναυτικού της Νιγηρίας, στα ανοιχτά της χώρας, την Τρίτη 23 Απριλίου 2019, όπως αποκάλυψε το zougla.gr. 

Στο πλοίο όπου επέβαιναν συνολικά εννέα άτομα, τρεις Έλληνες, ένας Αμερικανός και πέντε Νιγηριανοί, βρέθηκε βαρύς στρατιωτικός οπλισμός, μεταξύ των οποίων πολεμικά τυφέκια και σφαίρες, ενώ οι συλληφθέντες είχαν εισέλθει στη χώρα παράνομα, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατων στρατιωτικών.

Οι Έλληνες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, είναι οι Αγγελόπουλος Σπυρίδων (54 ετών), Κάπης Χρήστος (57 ετών) και Πετρόπουλος Στυλιανός (34 ετών), ενώ ο Αμερικανός ονομάζεται Zanski Michael-Anderson και είναι 50 ετών.

Το πλήρωμα ισχυρίστηκε ότι αποτελούσε προσωπικό μιας εταιρείας η οποία παρείχε προστασία κατά των πειρατών σε εμπορικά πλοία, κάτι όμως που όπως φαίνεται δεν έπεισε αρχικά τις Αρχές της χώρας.

Τελικώς έπειτα από παρέμβαση του Αμερικάνου πρέσβη στη χώρα αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο με τη σύλληψή τους:

 

Διαβάστε ακόμα: 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019, 20:30

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!