ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απ. Παπαδούλης: «Πως εγκαταστάθηκε εργολάβος στη Φιλελλήνων;»

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

«Πως είναι δυνατόν να έχει εγκατασταθεί νέος εργολάβος, για την κατασκευή του παρκινγκ στην οδό Φιλελλήνων, χωρίς να έχει τελεσιδικήσει η δικαστική διαμάχη της προηγούμενης εταιρείας με τη σημερινή δημοτική αρχή;»
Αυτό το ερώτημα έθεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Απόστολος Δημ. Παπαδούλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στη «Θεσσαλία TV».

Συγκεκριμένα ο Απόστολος Παπαδούλης ανέφερε ότι «στο έργο του παρκινγκ της Φιλελλήνων, έχουν χρεοκοπήσει δύο εταιρείες. Η τελευταία εταιρία, η οποία έχει αποβληθεί από το έργο, βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με το Δήμο Βόλου. Δεν έχει τελεσιδικήσει η απόφαση αποβολής. Αυτό θα συμβεί στις 7 Μαΐου, γεγονός που σημαίνει πως η εταιρεία έχει απαιτήσεις απέναντι στο Δήμο για το έργο.
Το ερώτημα λοιπόν είναι: εφόσον δεν έχει τελεσιδικήσει η αποβολή του προηγούμενου εργολάβου, με ποια νομική προστασία ξεκίνησε ο Δήμος Βόλου και αναθέτει, σε άλλη κατασκευαστική εταιρία την κατασκευή του παρκινγκ και μάλιστα με μια θηριώδη σύμβαση, δέκα εκατομμυρίων ευρώ;»

KENT728X100 1

«Να δεχθώ», συνέχισε ο υποψήφιος Δήμαρχος, «το απευκταίο σενάριο, ότι στις 7 Μαΐου, η εταιρεία, η οποία έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη και διεκδικεί χρήματα από το έργο, κερδίζει τη δίκη. Επομένως θα έχουμε μια «νέα ΕΡΓΗΛ», καθώς υπάρχει ένας εργολάβος και κάνει εργασίες, χωρίς να έχει κηρυχθεί έκπτωτη οριστικά η προηγούμενη εταιρεία.
Αν αυτό σημαίνει «έτσι γουστάρω και έτσι κάνω», όπως κάνει ο επικεφαλής της σημερινής δημοτικής αρχής, αυτό αποβαίνει σε βάρος της πόλης. Γενικά είναι σε βάρος της πόλης τέτοιες λογικές και τέτοιες τακτικές».

Ο Απόστολος Παπαδούλης έθεσε και ένα άλλο ερώτημα για το νέο εργολάβο, ο οποίος εγκαταστάθηκε στο έργο: «Είναι αλήθεια πως μόλις εμφανίσθηκε ζήτησε 270.000 ευρώ για απρόβλεπτα έξοδα, διότι αντιμετωπίζει θέματα στην υφιστάμενη κατασκευή;»

«Όταν πηγαίνεις για να παραλάβεις και να συνεχίσεις ένα έργο», σημείωσε, «το πρώτο που κάνεις είναι πραγματογνωμοσύνη, για να δεις σε ποια κατάσταση είναι το έργο. Δεν έκαναν πραγματογνωμοσύνη πριν ξεκινήσουν; Δεν είδαν δηλαδή, ποιες είναι αυτές οι αδυναμίες, για να προσδιοριστεί ανάλογα και το τίμημα;»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, ολοκλήρωσε την αναφορά του στο έργο του παρκινγκ, με ένα ακόμη ερώτημα: Τη σύμβαση αυτή, ποιος την έχει υπογράψει εκ μέρους της δημοτικής αρχής;»

«Για όλα αυτά τα ερωτήματα, αλλά και άλλα που έχω θέσει κατά καιρούς», κατέληξε, «προκαλώ, συνεχώς, τον απερχόμενο Δήμαρχο σε δημόσιο διάλογο για να δω επιτέλους «πόσα απίδια πιάνει ο σάκος», σ΄ αυτή τη δημοτική αρχή, αλλά δεν παίρνω απάντηση».

error: Content is protected !!