ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επικαιροποίηση της μελέτης για το κυκλοφοριακό στον Βόλο ζητά η «Έξυπνη πόλη»

 

Τη συνεργασία του Δήμου με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Βόλου για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο της πόλης αλλά και τη μαζικότερη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, συζήτησαν η υποψήφια Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα και ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν.

KEN 728X100

Αρχικά, η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Νάνσυ Καπούλα επεσήμανε πως το μόνο μέτρο που μπορεί ν’ αποδώσει ώστε να μειωθεί το παράνομο παρκάρισμα στο κέντρο, σε συνεργασία με την Τροχαία, είναι η αυστηρή και συνεχής αστυνόμευση ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Αναφερόμενη στους κόμβους, η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα τόνισε πως αποδεδειγμένα αυξήθηκε το κυκλοφοριακό, καθώς μειώθηκε η διάρκεια καθόδου στο κέντρο κατά 7 λεπτά, δίνοντας κίνητρο μ’ αυτό τον τρόπο στους οδηγούς να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους.

Τόνισε δε, ότι βασική αρχή που θα ακολουθήσει η νέα δημοτική αρχή Βόλου,  είναι η επικαιροποίηση της μελέτης για το  κυκλοφοριακό στην πόλη, γεγονός που δεν έχει συμβεί τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια!

Για τη χρήση των ΜΜΜ, η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα επανέλαβε για ακόμη μία φορά, πως πρέπει να γίνει καμπάνια και να δοθεί κίνητρο ώστε το λεωφορείο να χρησιμοποιείται από τον παραγωγικό πολίτη και όχι μόνο από τον μαθητή και τον ηλικιωμένο.

Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξεκινήσουν πιλοτικά επιπλέον δρομολόγια προς Δράκεια, Άγιο Λαυρέντιο και Άγιο Βλάσιο, καθώς επίσης με τα «μπάνια του λαού» να δοθεί κίνητρο στους λουόμενους να χρησιμοποιήσουν τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για τη μετάβασή τους στις παραλίες.

 

error: Content is protected !!