ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Αντωνία Καραγιάννη στο TheNewspaper.gr: «Είναι καιρός πια να αποκτήσει ο Βόλος γυναίκα  Δήμαρχο».

FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

H Aντωνία Καραγιάννη είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βόλου με τον συνδυασμό της “Εξυπνης Πόλης” της Νάνσυς Καπούλα. Είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων σε πεντάστερο ξενοδοχείο της πόλης και ιδιαίτερα δραστήρια. “Ήρθε η ώρα να αποκτήσει ο Βόλος γυναίκα δήμαρχο” λέει μεταξύ άλλων στη συνέντευξή της στο TheNewspaper.gr.

Γιατί αποφασίσατε να είστε υποψήφια με τη  Νάνσυ Καπούλα;

Γεννήθηκα στο Βόλο, τον αγαπώ, ζω εδώ με την οικογένειά μου, γνωρίζω την πόλη από άκρη σε άκρη της, τους ανθρώπους μας και τις γειτονιές τους και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω και εγώ ώστε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη. Ο συνδυασμός ΒΟΛΟΣ-ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ με τη Νάνσυ Καπούλα είναι μία άκρως φιλελεύθερη και δημοκρατική παράταξη, με πολυφωνία αλλά και πολύ καλό συντονισμό και λειτουργία, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο αλλά το έχει επιτύχει  η Νάνσυ Καπούλα με την προσωπικότητα και το χαρακτήρα της. Η Νάνσυ είναι  νέος άνθρωπος αλλά απόλυτα επιτυχημένη επαγγελματικά και μέσα από τη θητεία της στο ΤΕΕ έδειξε ότι μπορεί να αντεπεξέλθει σε κάθε πρόκληση με σθένος, πρόγραμμα και γνώσεις. Γνωρίζει πολύ καλά το Βόλο, τους ανθρώπους και τα προβλήματά τους. Νοιάζεται για όλους και για όλα και αυτό δεν το συναντάς συχνά στην εποχή μας. Εξάλλου είναι καιρός πια να αποκτήσει και ο Βόλος γυναίκα δήμαρχο. Στις εκλογές του 2014, μόνο 15 γυναίκες εκλέχτηκαν δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα. Γιατί όχι και στο Βόλο?

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από τη φετινή προεκλογική περίοδο στην οποία αποτελείτε μέρος της;

Ομολογώ πως νιώθω μία πρωτόγνωρη αίσθηση, αλλά ιδιαίτερη γόνιμη και δημιουργική. Μέσα από αυτή την ξεχωριστή διαδικασία μου δίνεται  η ευκαιρία να έρθω σε επαφή με πολλούς συνδημότες και να αφουγκραστώ τα προβλήματα της καθημερινότητας τους που είναι και η καθημερινότητα όλων μας.

Επιδιώκω το γόνιμο  διάλογο με όλους γιατί θέλω να τους πείσω όσους συναναστρέφομαι ότι ο Βόλος και η Νέα Ιωνία μπορεί να γίνει ο τόπος που όλοι οραματιζόμαστε.

Ποια θεωρείτε πως είναι τα 5 σημαντικότερα προβλήματα του Βόλου και της Νέας Ιωνίας;

Πρώτον, θεωρώ το κυκλοφοριακό. Ζούμε σε μία πανέμορφη περιοχή όμως τόσο μέσα στην πόλη όσο και στο επαρχιακό δίκτυο βγαίνοντας από Βόλο παρουσιάζονται συνεχώς πολύ σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα. Αν επιλυθεί αυτό και δημιουργηθούν και χώροι για πάρκινγκ, αυτά θα συμβάλλουν στην περαιτέρω  ανάπτυξη του τουρισμού που μπορεί να εκτιναχθεί κυριολεκτικά στα ύψη.

Δεύτερον, δυστυχώς στο Βόλο υπάρχει μόνο μία παραλία, αυτή του Αναύρου που είναι άκρως κορεσμένη. Η δημιουργία 1-2 ακόμη παραλιών στην πόλη π.χ. στην Αγριά, επιβάλλεται. Έτσι θα αποσυμφορηθεί ο Άναυρος, θα σταματήσουν καταστήματα και σπίτια στην Αγριά να πλημμυρίζουν και οι δρόμοι να είναι απροσπέλαστοι σε πεζούς και αυτοκίνητα και κυρίως θα αποκατασταθεί μία βίαιη παρέμβαση  στη φύση. Η ανάκτηση της παραλίας στην Αγριά αποτελεί πρωταρχικό σκοπό μου.

Τρίτο πρόβλημα, η Νέα Ιωνία η οποία είναι ξεχασμένη και παραμελημένη από όλους. Κι όμως, η ιστορία της, οι άνθρωποί της αξίζει να τύχουν της προσοχής όλων μας. Με εγκαταστάσεις όπως αυτή του Πανθεσσαλικού Σταδίου και του Κολυμβητηρίου Ολυμπιακών Διαστάσεων η Νέα Ιωνία μπορεί να γίνει ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο και όλη η περιοχή να αξιοποιείται 12 μήνες το χρόνο.

Τέταρτον, το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου που λειτουργεί λες και είναι αεροδρόμιο ενός χωριού. Όλοι πρέπει να συμβάλλουμε ώστε αυτό το αεροδρόμιο να γίνει το αεροδρόμιο της Θεσσαλίας, να έρθουν πτήσεις για όλο το χρόνο και αυτό απαιτεί συντονισμένες ενέργειες από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Πέμπτο πρόβλημα η αντιμετώπιση της κοινωνίας προς το Πανεπιστήμιο μας. Δυστυχώς ώρες ώρες πιστεύω ότι δεν αναγνωρίζουμε ούτε τη συμβολή ούτε την αξία του, αλλά ούτε και τις τεράστιες προοπτικές του. Οι φοιτητές ζούν ανάμεσά μας, ξοδεύουν, αποτελούν μέρος της ζωής μας. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ανήκει στα κορυφαία ιδρύματα της χώρας μας με πολλές διεθνείς συνεργασίες. Αυτό επιβάλλεται να στηριχθεί από όλους μας και να ενισχυθεί. 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους Βολιώτες και στις Βολιώτισσες ενόψει εκλογών;

Καιρός να δώσουμε τα κλειδιά της πόλης σε μία γυναίκα  και να εκλέξουμε τη Νάνσυ Καπούλα.  Επίσης ελπίζω ότι θα μου δώσετε την ευκαιρία να βρεθώ στα δημοτικά έδρανα και να δώσω τον αγώνα μου για όλους εμάς και για τα παιδιά μας. Σε κάθε περίπτωση εγώ θα συνεχίσω να ζω στο Βόλο, να πηγαίνω με το γιο μου στο πάρκο της Νέας Ιωνίας και στα πανέμορφα τσιπουράδικά της, να πίνω τον καφέ με τους φίλους μου στην παραλία, να εργάζομαι στην Αγριά και να προσφέρω όπου χρειάζομαι.

error: Content is protected !!