ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καταγγελία για παραχώρηση προεκλογικού χώρου στη «Χρυσή Αυγή»

stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019, 23:43

KENT 2

Την παραχώρηση χώρων στην «Χρυσή Αυγή» κατά την προεκλογική περίοδο στο Δήμο Μαραθώνα (Βαρνάβα, Γραμματικό, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Ν. Βουτζά) καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ.

Με δριμύτατη ανακοίνωσή της «Λαϊκή Συσπείρωση», υπογραμμίζει ότι η παραχώρηση χώρων, έγινε λίγες μόνο ημέρες μετά την προκλητική αναγραφή ακροδεξιών εμπρηστικών συνθημάτων σε σχολείο της περιοχής.

Όπως καταγγέλλει η  παράταξη  «με μία παράνομη και παράτυπη εισήγηση», όλες οι παρατάξεις πλην τεσσάρων δημοτικών συμβούλων, επέτρεψαν την παρουσία της «Χρυσής Αυγής» κατά την προεκλογική εκστρατεία στον Μαραθώνα, για προεκλογικούς λόγους και την αποδίδει στην ύπαρξη ψηφοφόρων σε όλες τις παρατάξεις από τον χώρο της ακροδεξιάς.

Υπενθυμίζεται ότι στον δήμο Μαραθώνα η «Χρυσή Αυγή» δεν κατεβάζει υποψήφιο για τις δημοτικές εκλογές, αλλά προφανώς απευθύνεται στους ψηφοφόρους της για τις Ευρωεκλογές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»:

24/04/2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Συνεδρίασε τις προηγούμενες μέρες το ΔΣ του Δήμου Μαραθώνα στις 18/04/2019. Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα είχε ζητήσει από τις 09/04/2019 να μπει το θέμα «Καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και της δραστηριότητάς της και στα σχολεία του Δήμου μας» στην ημερήσια διάταξη, όμως ο Πρόεδρος δεν το ενέταξε στα θέματα. Ταυτόχρονα, προέβη στην αισχρή πράξη να βάλει σαν 12ο θέμα το «Περί λήψης μέτρων για την προστασία των σχολικών μονάδων, και των μαθητών και των καθηγητών, από κρούσματα βίας», προσπαθώντας έτσι, με διαδικαστικά παιχνίδια, να το αποφύγει.

 

   Παρ’ όλα αυτά, κάτω από την σθεναρή στάση και πίεση της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα, συζητήθηκε σαν θέμα εκτός ημερησίας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι μάσκες έπεσαν.

 

   Οι άλλες παρατάξεις, όλες μαζί, εκτός από 4 δημοτικούς συμβούλους, αρνήθηκαν να καταδικαστεί η δράση της Χρυσής Αυγής, που το προηγούμενο διάστημα βρώμισαν με εμετικά συνθήματα τους τοίχους των σχολείων του Δήμου μας, όπως επίσης να μην της δοθεί καμία διευκόλυνση και παραχώρηση χώρων του δήμου μας. Αφού οι επικεφαλής και οι ομιλητές των άλλων συνδυασμών, με τα σαθρά επιχειρήματα περί δημοκρατίας και της θεωρίας των δύο άκρων προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τη στάση τους, όλοι τους μαζί ψήφισαν την παράνομη και παράτυπη εισήγηση της σύσκεψης των εκπροσώπων κομμάτων και συνδυασμών, της 18/04/2019. Και αυτό γιατί, όλοι οι άλλοι συνδυασμοί έχουν στους κόλπους τους χρυσαυγίτες, Ανελίτες και άλλους ακροδεξιούς, και φοβούνται μην χάσουν ψήφους.

 

   Η δημοτική αρχή, ο δήμαρχος, που υπογράφει το κάλεσμα, καθώς και ο αντιδήμαρχος που προήδρευσε, έχουν μεγάλες πολιτικές ευθύνες, για τη νομιμοποίηση που παρέχουν στους υπόδικους, ναζιστές – εγκληματίες.

 

   Η πρόσκληση και η συμμετοχή της εγκληματικής οργάνωσης, με πρόφαση τα περί «νόμιμου πολιτικού κόμματος» είναι φαιδρά, τη στιγμή που όλος ο λαός γνωρίζει ότι, αυτό το δήθεν νόμιμο πολιτικό κόμμα, αποτελεί το μανδύα της ναζιστικής οργάνωσης που για αυτήν ακριβώς τη φύση της είναι εγκληματική και βρίσκεται υπόδικη.

 

   Καλούμε κάθε άνθρωπο που είναι και νιώθει δημοκράτης, να καταδικάσει όσους νομιμοποιούν και στρώνουν το δρόμο στους φασίστες. Ο φασισμός, ο ναζισμός και οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, δεν αντιμετωπίζονται με διευκολύνσεις για να χύνουν το δηλητήριό τους.

Απομονώνουμε τους φασίστες και όσους τους ξεπλένουν!

   Στις εκλογές που έρχονται η ψήφος σου να είναι κόκκινη και αγωνιστική, να είναι ψήφος στο ΚΚΕ και στη Λαϊκή Συσπείρωση. Να είναι και ψήφος απάντηση στους υμνητές του Χίτλερ και της Χούντας. Να είναι ψήφος που θα τρομάξει το σύστημα που τους γεννάει.

 

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!