Η πρώτη δοκιμαστική πτήση του ΕΚΑΒ στο Άκτιο


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Απριλίου 2019, 12:22

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση του ελικοπτέρου της πολεμικής αεροπορίας τύπου Agusta Bell 212 από την βάση του Ακτίου, η οποία και επισφραγίζει την παρουσία του ΕΚΑΒ στο Άκτιο και ως φαίνεται θα το εγκαινιάσει, ίσως 3 Μαΐου ο πρωθυπουργός, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης.

Η πτήση πραγματοποιήθηκε σε πραγματικές συνθήκες περιστατικού με κατεύθυνση την Κέρκυρα και επιβάτες τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Παναγιώτη Τζανετή , γιατρό και διασώστη του ΕΚΑΒ, γιατρό της πολεμικής αεροπορίας αλλά και τους έμπειρους χειριστές , σμηναγό Παχατίδη και επισμηναγό Κάλτσο αλλά και το μηχανικό υποσμηναγό Τζούχα.

Από το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου στο Άκτιο θα βρί σκεται μόνιμα και διασώστης αλλά και γιατρός του ΕΚΑΒ ώστε να καλύπτουν αεροδιακομιδές ασθενών της περιοχής στα μεγάλα νοσοκομεία της Ηπείρου και της Αχαΐας. Φυσικά το Agusta Bell 212 βρίσκεται έτσι κι αλλιώς στο Άκτιο και μετέχει σε αεροδιακομιδές όταν χρειαστεί. Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Τζαννετής μας ενημέρωσε για τα δύο αεροπλάνα του ΕΚΑΒ που θα κάνει δωρεά το ίδρυμα Νιάρχου και που θα βοηθήσουν τα μέγιστα στο έργο του.

“Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πλάνο να υπάρχει δηλαδή πανελλαδικό δίκτυο βάσεων του ΕΚΑΒ όπου σε συνεργασία με την πολεμική αεροπορία να καλύπτουν όλη την Ελλάδα σε ότι αφορά την άμεση διακομιδή ενός ασθενούς. “, θα μας πει ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ , Παναγιώτης Τζανετής. Ο κ. Τζανετής τόνισε ότι θα μπορούν να καλυφθούν όλα τα Ιόνια νησιά αλλά και ο ορεινός όγκος.

“Για τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ είναι μία μεγάλη ημέρα. Εκπονούμε το επιχειρησιακό πρόγραμμα που είχαμε καταρτίσει πριν περίπου μία δεκαετία. Ένα έργο που χρωστάμε στους συμπολίτες μας. Εμείς οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ μαζί με την πολιτική ηγεσία τις περιφέρειες Ηπείρου και Ιονίων Νήσων προγραμματίζουμε ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε τα Ιόνια νησιά και τον απέναντι ορεινό όγκο με ένα Μέσον εναέριο ώστε να μειώσουμε το νεκρό χρόνο. Άμεσα δηλαδή ο ασθενής της περιοχής να καταφέρει να φτάσει σε ένα από τα μεγάλα νοσοκομεία, είτε της Ηπείρου είτε της Πάτρας. Οι Ηπειρώτες και τα Ιόνια νησιά παίρνουν το κομμάτι της επείγουσας προνοσοκομειακής που τους ανήκει”, θα πει στο lefkadapress ο ο Βασίλης Παπαδιώτης, διευθυντής της 7ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ Ηπείρου – Νήσων λίγο πριν την δοκιμαστική πτήση.

Πηγή: lefkadapress.gr


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Απριλίου 2019, 12:22

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!