ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σενάρια εκλογικού αιφνιδιασμού από την κυβέρνηση – Στο φουλ οι μηχανές από τη ΝΟΔΕ Λάρισας

ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Του Λευτέρη Παπαστεργίου

Σενάρια εκλογικού αιφνιδιασμού, εκ μέρους της κυβέρνησης, επεξεργάζεται το επιτελείο του προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο, ως εκ τούτου, ζητάει από όλες τις κομματικές οργανώσεις της ΝΔ να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr οι επιτελείς της Πειραιώς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπραςνα προσπαθήσει να αιφνιδιάσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στήνοντας κάλπες μέχρι τα μέσα του Ιουνίου, ειδικά αν το αποτέλεσμα στις κάλπες της 26ηςΜαΐου κριθεί από τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου ως «διαχειρίσιμο».

Η πρόσφατη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και σε στενούς του συνεργάτες, παρουσία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, με αντικείμενο τον καθορισμό των «μέτρων ανακούφισης» των πολιτών, λίγο πριν την τελική ευθεία στο δρόμο προς τις εκλογές της 26ηςΜαΐου, ήταν ένα από τα γεγονότα που μπήκε στο «γαλάζιο μικροσκόπιο», εντείνοντας την φιλολογία της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, εντός του Ιουνίου.

Αν και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επιμένει δημοσίως πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τα συνταγματικά της περιθώρια και οι κάλπες θα στηθούν τον Οκτώβριο, στην Πειραιώς εκτιμούν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα μπει στον πειρασμό του αιφνιδιασμού, καθώς θα αντιληφθεί πως μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση το κλίμα θα βαρύνει επικίνδυνα για την κυβέρνηση.

Οι «προετοιμασίες» στο νομό

Σε τοπικό επίπεδο τα στελέχη της ΝΔ δηλώνουν πανέτοιμα για την «μητέρα των μαχών». Η έντονη κινητικότητα που έχει αναπτύξει εδώ και καιρό η ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας, με αλλεπάλληλες συγκεντρώσεις και εξειδικευμένες παρουσιάσεις του προγράμματος της ΝΔ, καθώς και οι επισκέψεις πολλών και σημαντικών στελεχών της γαλάζιας παράταξης, έχουν εμφυσήσει το αίσθημα της απόλυτης ετοιμότητας στα γαλάζια στελέχη του νομού. «Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό η τοπική ΝΟΔΕ κινείται υπερεντατικά», δηλώνει στο onlarissa.gr έμπειρος κομματικός παράγοντας της ΝΔ, πιστώνοντας την επιτυχία αυτή στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρήστο Καπετάνο.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, οι τρεις βουλευτές του νομού, καθώς και οι πολιτευτές που θεωρούνται σίγουροι, όσον αφορά τη συμμετοχή τους στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών, έχουν εντατικοποιήσει τις επαφές τους με στελέχη, πολιτικούς φίλους και ψηφοφόρους σε ολόκληρο το νομό.

Οι κύριοι Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας καιΓιώργος Κατσιαντώνης, καθώς και οι Κώστας Τζανακούλης, Στέλλα Μπίζιου, Γιώργος Αδαμούλης, Αθηνά Σιαφαρίκα και Γιώργος Καραβάνας  κινούνται εδώ και καιρό σε ρυθμούς προεκλογικούς, ενώ, κάποιοι εξ αυτών έχουν ήδη κλείσει και τις συνεργασίες τους με τα επικοινωνιακά επιτελεία που θα αναλάβουν να τρέξουν τις καμπάνιες τους.

Πλέον, μετά και την ολιγοήμερη ανάπαυλα εξαιτίας του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, όλοι θα κινούνται στο «κυνήγι του σταυρού», ακολουθώντας τους υποψηφίους των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, οι οποίοι αναμένεται να ανεβάσουν ρυθμούς από αύριο και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 2
error: Content is protected !!