ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΔΕΗ αποπλήρωσε το διεθνές ομόλογο των 350 εκατ. ευρώ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019, 15:22

Την αποπληρωμή του υπολοίπου του διεθνούς ομολόγου ύψους 350 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ. Πρόκειται για το 5ετές ομόλογο το οποίο είχε εκδοθεί το 2014 ύψους 500 εκατ. ευρώ, μέρος του οποίου (150 εκατ. ευρώ) είχε εξοφληθεί προ διετίας.

Στην ίδια ανακοίνωση η ΔΕΗ σχολιάζει την πρόσφατη ανακοίνωση της Standard and Poor’s, επισημαίνοντας ότι επιβεβαιώνει τις θετικές προοπτικές της ΔΕΗ. Πιο αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Η πρόσφατη ανακοίνωση του διεθνούς Οίκου αξιολόγησης Standard & Poor’s η οποία εκδόθηκε μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2018 επιβεβαιώνει τις θετικές προοπτικές της ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι η S&P τον περασμένο Νοέμβριο αναβάθμισε την εταιρεία από “CCC με αρνητική προοπτική” σε “CCC+ με θετική προοπτική”.

Η ανακοίνωση της S&P, αλλά και οι εκθέσεις άλλων έγκυρων αναλυτών, διαψεύδουν κατηγορηματικά τα καταστροφολογικά σενάρια που αναπτύχθηκαν πρόσφατα, από τους ίδιους πάντοτε παράγοντες.

Η Διοίκηση της ΔΕΗ παραμένει προσηλωμένη στους στόχους μετασχηματισμού και ανάπτυξης της εταιρείας.

Με την ευκαιρία αυτή γνωστοποιείται η αποπληρωμή του υπολοίπου του Ομολόγου, ύψους 350 εκατ., την 1η Μαΐου», καταλήγει η ανακοίνωση της Επιχείρησης.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019, 15:26

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!