Βόλος: Σε απεργία πείνας ο Κουφοντίνας, με αίτημα να του δοθεί άδεια

milonas 728x120

 

Απεργία πείνας ξεκίνησε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, λόγω της διαφωνίας του εισαγγελέα των φυλακών Κασσαβέτειας Βόλου να του χορηγηθεί άδεια.

Η υπόθεση έχει οδηγηθεί για οριστική κρίση στο Δικαστικό Συμβούλιο, όπως ειχε γίνει και τον περασμένο Φεβρουάριο όταν τελικά δεν πήγε άδεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας έθεσε βέτο παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε στη συνομιλία με τον κρατούμενο και την δικηγόρο του ότι εχει τις τυπικές προυποθέσεις για να την πάρει. Επικαλέστηκε όμως λόγους ουσίας και αναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες,  στη φράση «το κόκκινο νήμα της αντίστασης», που είχε χρησιμοποιήσει ο Δ. Κουφοντίνας σε κάποια παλαιότερη δήλωσή του, εκφράζοντας προβληματισμό για αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρθηκε τότε εκ μέρους του πολυισοβίτη πως η δήλωση αυτή έχει παρερμηνευθεί καθώς το νοημά της αφορούσε την απεργία πείνας που θα ξεκινούσε πριν από ένα χρόνο όταν δεν υπήρχε απαντηση στο αιτημά του για άδεια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν ο εισαγγελέας είπε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος παρέστη στο Συμβούλιο, τον λόγο που άσκησε βέτο στην κατά πλειοψηφία θετική απόφαση του Συμβουλίου, του απάντησε ότι τον αντιμετωπίζει όχι ως νομικός, αλλά ως πολιτικός αντίπαλος. «Γι’ αυτό κι εγώ ξαναπιάνω το κόκκινο νήμα της αντίστασης και ξεκινώ απεργία πείνας».

Υπενθυμίζεται πως μέχρι την προηγουμενη άρνηση της άδειας (τον περασμένο Φεβρρουάριο) ο Κουφοντίνας ειχε πάρει έξι άδειες, 2ημες ή τετραήμερες.

 

error: Content is protected !!