ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ με τον Π. Κουρουμπλή ο Αριστοφάνης Σμπάρδος

fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Τις εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Α.Β. Βόλου επισκέφθηκε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τον συνδυασμό “Μαζί για τον Βόλο” του Ιάσονα Αποστολάκη, Αριστοφάνης Σμπάρδος.

KEN

Λίγο αργότερα στο σημείο έφτασε κι ο πρώην Υπουργός και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, στα πλαίσια της περιοδείας του στο Βόλο. Τον συνόδευε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Ο κ. Σμπάρδος συναντήθηκε και συνομίλησε με υπαλλήλους του Ε.Κ.Α.Β., τη Διευθύντρια του Ε.Κ.Α.Β. Θεσσαλίας κ. Βασιλική Αυγέρη και τον Υπεύθυνο του Ε.Κ.Α.Β. του Τομέα Βόλου κ. Κων/νο Σταμνά, ο οποίος του ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τομέας του Ε.Κ.Α.Β. του Βόλου, την έλλειψη πληρωμάτων του Ε.Κ.Α.Β., τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όταν πρέπει να “καλύπτουν” και απομακρυσμένες περιοχές τις ημέρες που δεν “καλύπτονται” από οδηγούς ασθενοφόρων όλες οι βάρδιες στα Κέντρα Υγείας του Νομού μας, ενώ συζήτησαν την πιθανότητα δημιουργίας μιας τουλάχιστον μονάδας του Ε.Κ.Α.Β. στο Πήλιο (π.χ. στα Χάνια) ή/και στην Αργαλαστή και πόσο ωφέλιμη θα ήταν η εγκατάσταση τέτοιων μονάδων σε τόσο απομακρυσμένες περιοχές από το Βόλο για τον πολίτη.

Ο κ. Σμπάρδος, μιλώντας στο TheNewspaper.gr μετά την επίσκεψή του ανέφερε:
“Το θέμα είναι ότι για να οργανωθούν τέτοιες μονάδες θα πρέπει να υπάρχει το αντίστοιχο εργατικό δυναμικό (πληρώματα ασθενοφόρων), καθώς και διαθέσιμα οχήματα του Ε.Κ.Α.Β. Μιλήσαμε, επίσης, σχετικά με την εκπαίδευση του πολίτη στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (τη λεγόμενη ΚΑΡ.Π.Α.) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή και τα οφέλη και τις γνώσεις που αποκομίζει ο πολίτης, ώστε να έχει τη δυνατότητα να σώσει ένα συμπολίτη του σε περίπτωση ανάγκης, καθώς επίσης και την τοποθέτηση τέτοιου είδους συσκευών σε καίρια σημεία της πόλης μας.
Συμφωνήσαμε ότι χρειάζεται μια εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ του Δήμου Βόλου και του Τομέα του Ε.Κ.Α.Β. του Βόλου, ώστε μαζί να καταφέρουμε να προσφέρουμε τα μέγιστα για την υγεία του Δημότη της πόλης μας. Μια συνεργασία όπου θα βελτιώσει αισθητά την ασφάλεια και την καίρια αντιμετώπιση οξέων προβλημάτων υγείας των πολιτών του Δήμου μας και στο θέμα της εκπαίδευσης, αλλά και στο θέμα του εξοπλισμού συσκευών Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.
Η συνομιλία μας έληξε με τις καλύτερες εντυπώσεις, ήταν πολύ θετική, ευχαριστώ θερμά τον κ. Κων/νο Σταμνά, καθώς και την κ. Βασιλική Αυγέρη για τον εποικοδομητικό μας διάλογο και υποσχεθήκαμε να ανανεώσουμε το ραντεβού μας στο σύντομο μέλλον.”

error: Content is protected !!