Δωρεάν επιστημονικά σεμινάρια με πιστοποίηση θα πραγματοποιήσει η Cisco στη Λάρισα

ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Στη Λάρισα βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής αντιπροσωπεία της εταιρείας Cisco, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης.

Η εταιρεία συνεργάζεται με τον Όμιλο ΟΤΕ και είναι αυτή που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου της ελεγχόμενης πρόσβασης στους πεζοδρόμους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας ανακοίνωσαν πως ο αμερικανικός κολοσσός θα πραγματοποιήσει πιστοποιημένα επιστημονικά σεμινάρια συνολικής διάρκειας 250 ωρών στην πόλη μας, στο πλαίσιο της γενικότερης συνεργασίας της με το Δήμο Λαρισαίων.

Δωρεάν επιστημονικά σεμινάρια με πιστοποίηση θα πραγματοποιήσει η Cisco στη Λάρισα

Ο Υπεύθυνος Πωλήσεων δημοσίου τομέα της Cisco Ελλάδος κ. Νίκος Λαμπρογιώργος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ευχαριστούμε τον κ. Καλογιάννη και τον κ. Μαβίδη για τη συνεργασία στα project της έξυπνης πόλης καθώς με πολύ χαρά ακούμε πως στο επόμενο διάστημα η Λάρισα έχει σχεδιάσει και υλοποιεί, αλλά και τη συνεργασία στο πλαίσιο του Networking Academy Program.

Αυτό το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο να διοργανώνει ο ίδιος σεμινάριο, για νέους, ανέργους και φοιτητές, σεμινάρια τα οποία οδηγούν σε μία πιστοποίηση. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση είναι επίσημη και ζητείται από επιχειρήσεις. Στην Ελλάδα της κρίσης, του brain drain και της χαμηλής ψηφιακής δεξιότητας – όπως έχουν δείξει έρευνες -, είναι πολύ σημαντικό ένας Δήμος να υλοποιεί δωρεάν σεμινάρια με πιστοποίηση που θα βοηθήσει πολίτες να μπορέσουν να βρούνε δουλειά.

Το πρόγραμμα αυτό τρέχει σε παγκόσμιο επίπεδο εδώ και 20 χρόνια, έχει παρουσία σε 180 χώρες, έχουμε περισσότερες από 10.000 πιστοποιημένες ακαδημίες και μέχρι τώρα το έχουν παρακολουθήσει 8.000.000 σπουδαστές παγκοσμίως.

Υπάρχουν και μαθήματα που θα αφορούν της έξυπνης πόλης και ανοίγει το έδαφος για τον κόσμο που θα ασχοληθεί με αυτά τα έργα».

Δωρεάν επιστημονικά σεμινάρια με πιστοποίηση θα πραγματοποιήσει η Cisco στη Λάρισα

Με τη σειρά του ο Διευθυντής του παγκόσμιου τμήματος διαχείρισης «Έξυπνες και διασυνδεδεμένες κοινότητες» (Global Managing Director: Smart and Connected Cities) κ. Del White ανέφερε: « Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στη Λάρισα για το πρόγραμμα των σεμιναρίων, κυρίως λόγω της τάσης που βλέπουμε και σε έξυπνες πόλης και στην ψηφιοποίηση, καθώς και την ψηφιοποίηση σε άλλες βιομηχανίες. Η ψηφιοποίηση αυτή δημιουργεί ένα «ψηφιακό χάσμα», όσον αφορά τα προσόντα. Αυτό που θέλουμε εμείς, είναι να βεβαιωθούμε πως σε συνεργασία με διάφορες κοινότητες όπως είναι η Λάρισα, θα δημιουργήσουμε το ταλέντο που χρειάζεται μια πόλη για να υλοποιήσει τις καινοτομίες των έξυπνων πόλεων.

Τι εννοούμε όμως με τον όρο ”έξυπνη πόλη”; Πολλοί νομίζουν πως έξυπνη πόλη είναι να υπάρχει πρόσβαση σε ασύρματα δίκτυα Internet. Υπάρχουν όμως πόλεις σε όλον τον κόσμο, που χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες για εξυπηρετήσουν τους πολίτες. Ένα παράδειγμα είναι οι πόλεις που ελέγχουν τα φώτα μέσω έξυπνων συστημάτων και γλυτώνουν μέσα από αυτή τη διαδικασία ενέργεια και χρήματα, χρήματα που μπορούν να διοχετευθούν στη συνέχεια και σε άλλες υπηρεσίες. Ένα άλλο παράδειγμα είναι το να αυξήσουμε τη διαθεσιμότητα των θέσεων στάθμευσης. Μικρά πράγματα σαν αυτά μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής σε μία κοινότητα».

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύσκεψη με τα στελέχη της Cisco, τονίζοντας ότι υπήρξε και νέα ενημέρωση για το θέμα των βυθιζόμενων μπαρών.

Το παρόν έδωσαν οι αντιδήμαρχοι κκ. Δημήτρης Μαβίδης και Γιώργος Σούλτης, καθώς και ο Διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος διαχείρισης «Έξυπνες και διασυνδεδεμένες κοινότητες», κ. Marcus Wissmann.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Τζώτζης/ Φωτογραφίες: onlarissa.gr

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 2
error: Content is protected !!