«Ο τροχός της ιστορίας έχει αλλάξει φορά»

stergiou
fotou
Ontopoulos780x90

«Ηχηρό μήνυμα νίκης και αναγέννησης της πατρίδας μας» έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Χανιά «και την Κρήτη των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων, έναν τόπο συνυφασμένο με τη διαρκή μάχη για τη συλλογική πρόοδο, τον τόπο του Ελευθέριου Βενιζέλου και των μεγάλων αγωνιστών της εθνικής αντίστασης, αλλά και τον τόπο του Ελ Γκρέκο και των Ξυλούρηδων», όπως είπε μιλώντας στο κλειστό Γυμναστήριο του Εθνικού Σταδίου.

«Είναι μικρά πλέον αυτά τα γήπεδα για να χωρέσουν τον εθουσιασμό για τον αγώνα που έχουμε μπροστά μας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «η ετυμηγορία του λαού είναι πολύ πιο βαριά εναντίον εκείνων που πορεύονται με θράσος και αλαζονεία, που δεν είχαν τη στοιχειώδη εντιμότητα και ευθύτητα να αναλάβουν την ευθύνη για τις πράξεις τους, για το βάρος μιας τεράστιας κρίσης που σήκωσε ο λαός».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «αυτοί που για δεκαετίες συμπεριφέρθηκαν ως σαν να τους άνηκε η χώρα, βρέθηκαν το 2015 τρεις φορές μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία και με την ψήφο του βρέθηκαν στο περιθώριο της πολιτικής ιστορίας. Και αυτό ήταν τελικά το μεγάλο, το αποφασιστικό βήμα για να σηκώσει ξανά η χώρα ανάστημα παρά τις πρωτοφανείς δυσκολίες στις οποίες βρέθηκε».

«Εμείς, δεν πήραμε το τιμόνι της χώρας γιατί μας το χάρισαν οι ισχυροί ή μας το κληρονόμησαν οι ξακουστοί πρόγονοί μας. Εμάς μας έφερε στη θέση αυτή η συλλογική δύναμη των Ελλήνων και των Ελληνίδων, που μας εμπιστεύτηκε για να κάνουμε πράξη τα δίκια του λαού» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως συμπλήρωσε,  οι ανάγκες του λαού είναι η μοναδική έγνοια με την οποία εργάζεται η κυβέρνηση αυτή επί τέσσερα χρόνια.

Παράλληλα, υποστήριξε πως ο ίδιος και η κυβέρνησή του δέχτηκαν σκληρό πόλεμο τόσο από αυτούς στο εξωτερικό, «αλλά και αυτούς στο εσωτερικό, που δεν χώνεψαν ποτέ την πολιτική τους ήττα και επέλεξαν τον φανατισμό, το ψέμα, τον διχασμό για να υπονομεύσουν όχι το έργο της κυβέρνησης, αλλά την ίδια την ανάκαμψη της χώρας». Όπως υπογράμμισε, «δε λυγίσαμε, δεν ερωτευτήκαμε ξαφνικά την καταστροφική συνταγή των μνημονίων, κάναμε ένα αναγκαστικό δύσκολο συμβιβασμό το καλοκαίρι του ’15, με μοναδικό ορίζοντα την υπέρβασή του, το τέλος των μνημονίων, την έξοδο της χώρας από το καθοδικό σπιράλ της ύφεσης και της λιτότητας». Σήμερα, είπε ο κ. Τσίπρας, «αισθανόμαστε δικαιωμένοι, γιατί δεν παραδώσαμε τα όπλα, γιατί μείναμε για το δίκιο των πολλών, γιατί τον Αύγουστο του 2018 βγάλαμε την Ελλάδα από τα μνημόνια».

«Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε μαγαζί, σε κάθε επιχείρηση. Όμως, γνωρίζω και γνωρίζετε, ότι πλέον ο τροχός της ιστορίας έχει αλλάξει φορά» ανέφερε, σημειώνοντας ότι η οικονομία ανακάμπτει, οι αδικίες της κρίσης σταδιακά αποκαθίστανται και πως “όσο συνεχίζεται η σταθερή πορεία ανάκαμψης, τόσο θα επιταχύνεται και η απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης για τους πολλούς σε αυτόν τον τόπο» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός.

«Ο καθένας και η καθεμιά γνωρίζει στη ζωή και στην τσέπη του τι βίωσε ως το 2014 και τι βιώνει σήμερα» είπε, υποστηρίζοντας πως «όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα, αυτό που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές που έρχονται τον Οκτώβρη είναι η οικονομία, δηλαδή το κριτήριο της ίδιας της πραγματικότητας, όχι της προπαγάνδας, όχι της λάσπης και της δολοφονίας χαρακτήρων που επιχειρεί ο τερατώδης μηχανισμός του ψέματος και της παραπληροφόρησης που έχει στήσει το παλιό καθεστώς απέναντί μας».

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα, «η υπερσυσώρευση τόσων μέσων ενημέρωσης στην υπηρεσία μιας μόνο παράταξης είναι κάτι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Δίνουμε μάχη υπερασπιζόμενοι την αλήθεια, με επιχειρήματα, από τη μια είναι τα όπλα μαζικής διαστρέβλωσης που ανήκουν στα χέρια μερικών οικογενειών ολιγαρχών και από την άλλη υπάρχουν οι αλήθειες των πολλών» είπε.

«Ό,τι κι αν λένε, ο λαός μας γνωρίζει. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα απ’ όλους, η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που έβαλε τέλος στα μνημόνια είναι η εμπιστοσύνη ενός λαού στη δύναμή του» είπε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Φωτογραφία: EUROKINISSI/KOSTAS VILLA

KENT728X100

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!