ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Έξυπνη πόλη»: Εγκαταλελειμμένες οι αθλητικές υποδομές στη Νέα Ιωνία 

Επίσκεψη σε πάρκο της Ν. Ιωνίας πραγματοποίησε η υποψ. δήμαρχος Βόλου Αθανασία Καπούλα συνοδεία του υπ. δημοτικού συμβούλου Στ. Φάτση. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, ο συνδυασμός “Έξυπνη πόλη” αναφέρει:

KEN 728X100

Σε πλήρη εγκατάλειψη βρίσκονται το πάρκο Πρόνοιας, ένα από τα κεντρικότερα της Νέας Ιωνίας και το γήπεδο μπάσκετ στη συμβολή των οδών Φυτόκου με Πολυτεχνείου, όπως διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι η υποψήφια Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα και ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Στέργιος Φάτσης.

Ειδικότερα, η εικόνα που αντίκρυσαν είναι εξίσου απογοητευτική με αυτή που επικρατεί σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τα πάρκα του Πολεοδομικού Συγκροτήματος  του Δήμου Βόλου.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Φάτσης, από το συγκεκριμένο πάρκο και τις αθλητικές του εγκαταστάσεις  πέρασαν οι μεγαλύτεροι αθλητές της Νίκης Βόλου, τόσο από το χώρο του ποδοσφαίρου, όσο και του μπάσκετ και τόνισε πως κάθε γειτονιά πρέπει να έχει ένα οργανωμένο αθλητικό κέντρο, που να παρέχει τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά να γυμνάζονται.

Η αμέλεια και η αδιαφορία της παρούσας δημοτικής αρχής, οδήγησαν στην κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι δημόσιοι αθλητικοί χώροι, σύμφωνα με την υποψήφια Δήμαρχο Βόλου Νάνσυ Καπούλα.

«Το πάρκο της Πρόνοιας θα έπρεπε να είναι περιφραγμένο, για την ασφάλεια των παιδιών, αλλά και του ίδιου του χώρου, καθαρό και περιποιημένο, με επαρκή φωτισμό και καλαθάκια για τα σκουπίδια, καθώς επίσης το γήπεδο μπάσκετ να πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές» επεσήμανε η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα, ενώ δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στις παράλληλες δραστηριότητες που αναπτύσσονται στη γειτονιά, με τα παραδοσιακά τσιπουράδικα, τα οποία θα έπαιρναν μεγαλύτερη αξία, εάν το πάρκο ήταν στην πρέπουσα κατάσταση.

«Είμαστε υποχρεωμένοι ν’ αξιοποιήσουμε και ν’ αποδώσουμε αυτούς τους χώρους εκ νέου στην πόλη και πρέπει ο Δήμος Βόλου  να παρέχει δωρεάν αθλητισμό, δίνοντας κίνητρα στους νέους ν’ αγαπήσουν την άθληση», τόνισε η υποψήφια Δήμαρχος Νάνσυ Καπούλα.

Μ’ αυτό τον τρόπο, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, με την πρόσληψη γυμναστών και φυλάκων, έτσι ώστε σε μία εποχή που η εργασία έχει γίνει πολυτέλεια, να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους.

Σχετικά με το γήπεδο μπάσκετ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φυτόκου με Πολυτεχνείου, η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται, δεν επιτρέπει στα παιδιά να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν, με αποτέλεσμα να είναι εντελώς εγκαταλελειμμένο.

«Πρόκειται για ακόμη μία αθλητική υποδομή της Νέας Ιωνίας, η οποία είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις τις εικόνες που αντικρίζεις. Πρέπει να σεβαστούμε τα χρήματα των δημοτών του Βόλου και να μην σπαταλούνται υπέρογκα ποσά χωρίς λόγο», δήλωσε ο κ. Φάτσης.

Αναφερόμενη στην επόμενη μέρα, η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα κατέληξε πως «πρέπει ν’ αποδώσουμε σε όλους τους δημότες ισότιμα αυτό που τους οφείλουμε, μία πόλη που θα μπορούν να τη χαρούν όλοι».

error: Content is protected !!