Ο πρώην προσωπάρχης του Τραμπ στο ΔΣ εταιρείας κέντρων ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Μαΐου 2019, 02:25

KEN 4

Ο Τζον Κέλι, πρώην προσωπάρχης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο μιας εταιρείας που διαχειρίζεται κέντρα κράτησης για ασυνόδευτους ανήλικους παράτυπους μετανάστες, μετέδωσαν την Παρασκευή τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρώην στρατηγός των Πεζοναυτών, που διετέλεσε υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας και ήταν από τους πρωτεργάτες της αμφιλεγόμενης πολιτικής χωρισμού των παιδιών των παράτυπων μεταναστών από τους γονείς τους, εντάχθηκε στην εταιρεία Caliburn International τέσσερις μήνες αφού αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο.

Η Caliburn International είναι η μητρική της Comprehensive Health Services, μιας ιδιωτικής εταιρείας που υπέγραψε συμβόλαιο με την αμερικανική υπηρεσία προστασίας των συνόρων. Αυτή διαχειρίζεται το “Homestead” ένα κέντρο προσωρινής κράτησης ασυνόδευτων, ανήλικων παράτυπων μεταναστών στη Φλόριντα.

Πολλοί υποψήφιοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020 κατηγόρησαν τον Κέλι ότι εκμεταλλεύεται την πολιτική που ο ίδιος εμπνεύστηκε όσο βρισκόταν στον Λευκό Οίκο.

«Ο Τζον Κέλι ευθύνεται για τις πιο αποκρουστικές πτυχές της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ», έγραψε στο Twitter η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν. «Τώρα μπορεί να κερδίσει πολλά χρήματα όντας μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας που επωφελείται από τα σκληρά μέτρα που έθεσε ο ίδιος σε εφαρμογή. Πρόκειται για διαφθορά στον χειρότερό της βαθμό», τόνισε.

Άλλος υποψήφιος των Δημοκρατικών, ο γερουσιαστής Κόρι Μπούκερ, έγραψε στο Twitter: «εκμεταλλεύεται την ίδια του τη σκληρή πολιτική. Είναι αποκαρδιωτικό».

Η μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ και ο αυξανόμενος αριθμός των αιτούντων άσυλο έχει αναχθεί σε μεγάλο ζήτημα στις ΗΠΑ ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020.

Ο Τζον Κέλι όταν ήταν υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας είχε δηλώσει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να χωρίζει τα παιδιά των παράτυπων μεταναστών από τους γονείς τους και ότι επιθυμεί να κάνει «ό,τι είναι πρακτικά δυνατό για να αποτρέψει τους ανθρώπους από την Κεντρική Αμερική» να έρθουν στις ΗΠΑ μέσω του Μεξικού.

Στη συνέχεια έγινε προσωπάρχης του Τραμπ προτού οι σχέσεις του με τον Αμερικανό πρόεδρο χαλάσουν και οδηγηθεί σε παραίτηση.

Τον Δεκέμβριο, λίγο πριν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, είχε δηλώσει ότι νιώθει «μόνο συμπόνια» για τους παράτυπους μετανάστες που φτάνουν στις ΗΠΑ.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 5 Μαΐου 2019, 02:26

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!