Κωνσταντίνος Λυχναρόπουλος: Το νερό που πίνουμε στον Βόλο

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ
Με παρέμβασή του στο TheNewspaper.gr ο περιβαλλοντολόγος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τον Απόστολο Παπαδούλη, Κωνσταντίνος Λυχναρόπουλος αναφέρεται σχετικά με το πόσιμο νερό του Βόλου. Συγκεκριμένα αναφέρει:
Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο Δήμο μας είναι η ποιότητα του νερού. Η αυξημένη συγκέντρωση χλωριόντων και ασβεστίου, το καθιστούν ακατάλληλο και πολλές φορές επικίνδυνο για την υγεία μας. Να σημειωθεί ότι, το πρόβλημα εντείνεται κατά τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες, δημιουργώντας προβλήματα υγείας όπως υπέρταση, δερματοπάθειες και πέτρες στα νεφρά καθώς και λειτουργικά προβλήματα σε συσκευές όπως θερμοσίφωνες, πλυντήρια σκευών και ρούχων, βρύσες κ.ά. από την εναπόθεση ασβεστίου στις εσωτερικές επιφάνειες.
Δυστυχώς, οι συμπολίτες μας επιβαρύνονται με ετήσιο οικογενειακό κόστος 200-300€ για αγορά εμφιαλωμένου νερού. Πολλές φορές υποφέρουν από αφυδάτωση λόγω μικρής κατανάλωσης νερού για λόγους οικονομίας ή/και βάρους μεταφοράς. Επίσης, δημιουργείται τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα, λόγω της συσσώρευσης των πλαστικών μπουκαλιών, για τα οποία απαγορεύεται η επαναχρησιμοποίησή τους, για λόγους υγείας.
Αυτή η κατάσταση επιβάλλεται να αλλάξει. Η πραγματική αντιμετώπιση του προβλήματος στην υδροδότηση του Δήμου είναι αποτέλεσμα της οικονομοτεχνικής μελέτης που παραδίδω στο συνδυασμό ΒΟΛΟΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ του υποψήφιου Δημάρχου Απόστολου Παπαδούλη.
Ένα σημαντικό έργο βελτίωσης με τα υπάρχοντα συστήματα επεξεργασίας νερού του Δήμου με μοναδικά οφέλη στην οικονομία και υγεία από την κατανάλωση φρέσκου τρεχούμενου νερού.
error: Content is protected !!