Στην Πομόριε της παλιάς Αγχιάλου η Γεωργία Μποντού-Τοκαλή

milonas 728x90 1
728x110 1

Στην Πομόριε της παλιάς Αγχιάλου βρίσκεται αυτές τις μέρες η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βόλου Γεωργία Μποντού-Τοκαλή εκπροσωπώντας τον Δήμο, στα πλαίσια της αδελφοποίησης των δύο πόλεων.
Όπως σημειώνει σε δήλωσή της “Από τη Νέα Αγχίαλο στην παλιά Αγχίαλο, σημερινή Πομόριε, για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου στις 6 Μαΐου (παλιό ημερολόγιο) στα πλαίσια της αδελφοποίησης των δύο πόλεων. Για πέμπτη χρονιά εκπροσωπώ το Δήμο Βόλου στον τόπο καταγωγής των Αγχιαλιτών, έναν τόπο τον οποίο επισκέπτομαι ανελλιπώς τα τελευταία είκοσι χρόνια. Η κάθε φορά είναι διαφορετική, συγκινητική και αποκαλυπτική. Μικρές και μεγάλες ιστορίες απλών ανθρώπων συνθέτουν το παζλ του σύγχρονου ελληνισμού. Ένας πληθυσμός ελληνικής καταγωγής που δεν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένος και θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να καταγραφεί μελλοντικά σ’ ένα Μητρώο Οικουμενικού Ελληνισμού. Ένα Μητρώο για τους Έλληνες σ όλο τον κόσμο!
Και οι συναντήσεις συνεχίζονται. Με χορωδίες, ελληνοβουλγαρικούς συλλόγους, έναν ελληνικής καταγωγής ζωγράφο, παππούδες και γιαγιάδες που μου διηγούνται για τα παλιά….Και όλα αυτά στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, όπου αιώνες πριν ιδρύθηκαν ελληνικές αποικίες με συνεχή ελληνική παρουσία έως τις μέρες μας. Αγχίαλος, Μεσήμβρια, Σωζόπολη, Πύργος. Δυο λαοί, δυο πατρίδες και εκδηλώσεις που ενισχύουν την ελληνοβουλγαρική φιλία.Γιατί μόνο με φιλία και ειρήνη οι δεσμοί ισχυροποιούνται”.

error: Content is protected !!