Στον Βόλο παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Σοφίας Βόικου

milonas

Το Public με την στήριξη του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου και οι εκδόσεις Ψυχογιός προσκαλούν τους Βολιώτες στην παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Βόικου, στο κατάστημα του Βόλου την Παρασκευή 10 Μαίου στις 19.00.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Μαίρη Τσακνάκη Γαβαλά, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Είναι ντροπή να μην ξέρεις το όνομα του πατέρα σου… Είναι ντροπή η μάνα σου να μένει αστεφάνωτη… Είναι ντροπή να είσαι η κόρη του εχθρού… Η Λένη είναι το κορίτσι της ντροπής.

Ο πόλεμος έχει τελειώσει και οι Έλληνες προσπαθούν να ξεχάσουν τη γερμανική Κατοχή. Η Λένη, όμως, με τα γαλανά της μάτια και τα ξανθά της μαλλιά, τους εμποδίζει. Προσβάλλει με την ύπαρξή της τα χρηστά ήθη της εποχής. Απέναντι σε μια πατρίδα που δεν την αποδέχεται, θα αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον στο Μόναχο. Εκεί θα γνωρίσει τον Γιόχαν, που προσπαθεί να αποτινάξει το στίγμα που του κληροδότησε ο πατέρας του.

Η Λένη θέλει να βρει τις ρίζες της, ο Γιόχαν θέλει να κάψει τις δικές του. Όλοι γνωρίζουν, μα κανείς δε μιλάει. Στα πρόσωπά τους οι άλλοι βλέπουν τον εχθρό. Είναι όμως στ’ αλήθεια εχθρός το παιδί του εχθρού;

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, βασισμένο στις αληθινές ιστορίες των παιδιών που έζησαν τα λάθη της Ιστορίας και πλήρωσαν τις αμαρτίες των γονιών τους.

Facebook Comments