ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συντρίμμια τα θεμέλια του πυρηνικού σταθμού Ακουγιού


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019, 17:53

Δεν πρόλαβε να χτιστεί η βάση όπου σχεδιαζόταν η τοποθέτηση του ατομικού αντιδραστήρα του τουρκικού πυρηνικού σταθμού Ακουγιού και τα αποτελέσματα είναι οικτρά.

Η βάση από μπετόν μήκους 80 μέτρων και πλάτους 80 μέτρων και ύψους τριών μέτρων παρουσίασε στην πρώτη φάση οικοδόμησής της ρωγμές με αποτέλεσμα η υπηρεσία ατομικής ενέργειας της Τουρκίας να διατάξει το ξαναχτίσιμό της.

Στη δεύτερη φάση της από εξαρχής θεμελίωσης της βάσης παρατηρήθηκαν όχι μόνο ρωγμές αλλά και τάσεις του σκυροδέματος να διαλυθεί. Ως εκ τούτου είναι προφανές πως θα πρέπει οι εργασίες να αρχίσουν από την αρχή με νέους υπολογισμούς και σοβαρά υλικά, όπως γραφεί η εφημερίδα Sozcu της Τουρκίας.

Ειδικότερα, τα πρώτα ρήγματα εντοπίστηκαν πέρσι τον Ιούλιο και έγιναν παρεμβάσεις από την επιτροπή ατομικής ενέργειας. Στη συνέχεια, στην επόμενη επιθεώρηση που έγινε διαπιστώθηκαν και πάλι ρήγματα.

Η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού του Ακουγιού νοτιοδυτικά της Τουρκίας και επί της τουρκικής όχθης στο Αιγαίο κατασκευάζεται με ρωσική τεχνολογία, από την κρατική εταιρεία Rosatom με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ήδη έχει στηθεί πάρτι στο διαδίκτυο με αυτή την είδηση και έπεται συνέχεια.

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019, 17:58

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!