Παύλος Μαρκάκης στο TheNewspaper.gr: «Πρέπει η Ελλάδα να ακουστεί επιτέλους στην Ευρώπη»

milonas 728x120

O μοναδικός υποψήφιος σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την «Ελληνική Λύση» που ηγείται ο Κυριάκος Βελόπουλος σαρώνει αυτή την ώρα όλον τον θεσσαλικό κάμπο, προσπαθώντας να μεταφέρει τις λύσεις που προτείνει το κόμμα για την οικονομική ανάταξη της χώρας. Ο Παύλος Μαρκάκης, αναμφισβήτητα ξέρει να βγαίνει νικητής σε εκλογικές αναμετρήσεις, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που κατέρχεται υποψήφιος.

Σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, ο κ. Μαρκάκης θεωρεί ότι το πιο καταστροφικό ήταν ότι πάρθηκαν αποφάσεις σε Εθνικά ζητήματα χωρίς την γνώμη των Ελλήνων, ενώ παράλληλα, εκφράζει τον φόβο του ότι μέχρι τις Εθνικές εκλογές, οι Έλληνες θα βρεθούν μπροστά και σε άλλες ‘’τετελεσμένες’’ αποφάσεις.

Κεντρικός του στόχος «να ακουστεί η Ελλάδα» επιτέλους σε αυτές τις Ευρωεκλογές, ενώ προσωπική του εκτίμηση είναι ότι η «Ελληνική Λύση» θα δώσει αποτέλεσμα κάλπης πολύ μεγαλύτερο  από τις αρχικές εκτιμήσεις….

Συνέντευξη στην Ειρήνη Θεοδωροπούλου

 • Θέτετε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για την ευρωβουλή. «Ριψοκίνδυνη» απόφαση;
 • Δεν θα έλεγα “ριψοκίνδυνη’’… θα έλεγα ότι είναι κατ’ αρχάς μια τιμητική  για μένα πρόταση εκ μέρους του Κυριάκου Βελόπουλου να συμπεριληφθώ στους 42 υποψήφιου για όλη την Ελλάδα της ‘’Ελληνικής Λύσης’’. Σε δεύτερες σκέψεις την απόφαση  να συμμετάσχω θα την χαρακτήριζα ‘’ενδιαφέρουσα’’. Ξέρετε ότι έχω συμμετάσχει με επιτυχία σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις.  Σε συνδικαλιστικά όργανα, στο Τεχνικό Επιμελητήριο, στον Δήμο Βόλου  ακόμη και σε Εθνικές εκλογές την περίοδο 2009. Ιδιαίτερα στις Βουλευτικές εκλογές του 2009 πέτυχα η μια έδρα από τις 15 του Λ.Α.Ο.Σ τότε, να είναι η δική μας στην Μαγνήσια. Τώρα θα απευθυνθώ σε όλη την Ελλάδα… θα δώσω βαρύτητα εκτός φυσικά από την Μαγνήσια και στην Θεσσαλία δεδομένου ότι είμαι ο μοναδικός υποψήφιος σε όλη την Περιφέρεια. Ελπίζω με τα μικρά οικονομικά μέσα που διαθέτω, να πετύχω το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να είμαι από τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου της ‘’Ελληνικής Λύσης’’… Είναι μια “ενδιαφέρουσα πρόκληση’’..
 • Ποιο θέμα θα προωθήσετε στις Βρυξέλλες στην περίπτωση εκλογής σας;
 • Νομίζω ότι αυτό που είναι το ζητούμενο σε αυτές τις Ευρωεκλογές είναι  ‘’να ακουστεί η Ελλάδα’’ επί τέλους και στην Ευρώπη. Γι’ αυτό το έχω και σαν κεντρικό σύνθημα στην καμπάνια μου…..που ταυτίζεται φυσικά και με τους στόχους της ‘’Ελληνικής Λύσης’’. Υπάρχουν μεγάλα θέματα γεωστρατηγικής πολιτικής, συσχετισμοί δυνάμεων με επιρροές στην αλλαγή συνόρων, θέματα ανθρωποκοινωνικών  ροών που επηρεάζουν και αλλοιώνουν στην υπόσταση της χώρας μας. Οι εκπρόσωποι της πατρίδα μας, δυστυχώς, μέχρι σήμερα μόνο υπακούουν σε εντολές και δεν διεκδικούν τίποτε για την ασφάλεια και την ευημερία των Ελλήνων. Αυτά με την ‘’Ελληνική λύση’’ θα σταματήσουν. Θα ξεσκεπαστούν τα συμφέροντα και ποιοι τα εκφράζουν, θα ακουστεί η αλήθεια και θα ζητήσουμε και πετύχουμε τα αυτονόητα. Σε προσωπικό επίπεδο πιστεύω ότι υπάρχουν χρηματοδοτικές πιστώσεις και ευκαιρίες στην Ευρώπη που δεν  αξιοποιούνται. Εκτός από τα Εθνικά προγράμματα που βαδίζουν κι αυτά με αργούς ρυθμούς γιατί και το σύστημα της Ευρώπης έγινε καχύποπτο και γραφειοκρατικό, υπάρχουν και άλλα χρηματοδοτικά ‘’ειδικά κλειδιά’’ που είτε από αδιαφορία ή από άγνοια των Ευρωβουλευτών μας δεν αξιοποιούνται. Αυτά θα έρθουν στην περιοχή μας.. Η περίπτωση της δικής μας Ανάβρας είναι ένα παράδειγμα προς επανάληψη..
 • Σε αρκετές δημοσκοπήσεις η «Ελληνική Λύση» «φλερτάρει» με το 3%. Πόσο εφικτή βλέπετε την είσοδο του κόμματος στη Βουλή, όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο;
 • Οι δημοσκοπήσεις,  όσο αυτές δεν μπορούν πια να κρύψουν μια πραγματικότητα, δίνουν μια διάκριση και δυναμική στην ‘’Ελληνική λύση’’ στην προτίμηση των πολιτών. Αυτή η προτίμηση που σε μας τους υποψήφιους είναι πιο ορατή και πιο έντονη, με στην προεκλογική περίοδο θα σχηματοποιηθεί και θα δώσει αποτέλεσμα κάλπης πολύ μεγαλύτερο  από τις αρχικές εκτιμήσεις. Είναι σίγουρο ότι μετά την επιτυχία της ‘’Ελληνικής Λύσης’’  στις Ευρωεκλογές, όλοι οι ψηφοφόροι των υπολοίπων κομμάτων που δεν θα μπορούν να παίξουν πια ρόλο στην πολιτική ζωή της Πατρίδας μας, θα συνταχθούν στις Εθνικές εκλογές μαζί μας και το ποσοστό τότε θα είναι ακόμη μεγαλύτερο..
 • Η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική τροχιά εδώ και ένα περίπου χρόνο. Πόσο καταστροφικό είναι αυτό για την χώρα;
 • Το πιο καταστροφικό αυτή την περίοδο του τελευταίου χρόνου που χαρακτηρίζεται ως προεκλογική, είναι ότι πάρθηκαν αποφάσεις σε  Εθνικά ζητήματα χωρίς την γνώμη των Ελλήνων και υπογράφτηκαν συμφωνίες ταπεινωτικού χαρακτήρα όπως αυτή των Πρεσπών. Ανταλλάξαμε Εθνικά θέματα με πρόσκαιρες και μικρής ανταπόδοσης οικονομικές δεσμεύσεις. Δυστυχώς μέχρι τις Εθνικές εκλογές  και μέσα σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο των τελευταίων μηνών, φοβάμαι μήπως βρεθούμε μπροστά και σε άλλες ‘’τετελεσμένες’’ αποφάσεις.
 • Η προτεινόμενη λύση από την «Ελληνική Λύση» για την πραγματική ανάταξη της εθνικής οικονομίας ποια είναι;
 • Η «Ελληνική λύση» έχει ένα ολοκληρωμένο  και τυπωμένο σε 270 σελίδες πρόγραμμα και φυσικά το κυρίαρχο κομμάτι είναι η ανάταξη της Ελληνικής  οικονομίας  και  ο ρεαλιστικός  τρόπος που θα γίνει αυτή. Η Λύση είναι ο πρωτογενής τομέας. Να βασιστούμε στην ελληνική γη και να παράγουμε για να θρέψουμε τον πληθυσμό μας χωρίς να εισάγουμε και  να εξάγουμε τα προϊόντα μας δίνοντας σ’ αυτά  μεγάλη προστιθέμενη αξία. Ακόμη και ο τουρισμός, το εμπόριο και η ναυτιλίας θα μας δώσουν μεγαλύτερη απόδοση άμα βασιστούμε στα ελληνικά προϊόντα και στις ικανότητες των Ελλήνων. Η ελληνική γη και το υπέδαφος μας, έχουν μεγάλο πλούτο  και μπορούν  να αξιοποιηθούν σε όφελος μας και  έτσι να  μπορούν οι Έλληνες να ζουν αξιοπρεπώς στην χώρα τους και να μην αναγκάζονται να ξενιτεύονται..   
 • Ποιο είναι το κλίμα που εισπράττετε από την μέχρι τώρα επαφή σας με τους πολίτες;
 • Για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά και τώρα ποιο έντονα  εισπράττω μια απογοήτευση του εκλογικού σώματος από τις κοροϊδίες του υπάρχοντας πολιτικού συστήματος.  Ψάχνουν οι ψηφοφόροι να βρουν αξιόπιστα πρόσωπα ακόμη και πολιτικούς σχηματισμούς αξιόπιστους, με προτάσεις, θέσεις, προγράμματα, λύσεις και μάλιστα εφικτές. Γι’ αυτό η πρόταση του Κυριάκου Βελόπουλου, τον οποίον ακούν στις εκπομπές του και ακολουθούν στις συγκεντρώσεις του, βρίσκει ανταπόκριση. Διατυπώνεται με αλήθειες και παραστατικά στοιχεία τρία χρόνια τώρα και όχι ευκαιριακά. Αυτή η μακροχρόνια δουλειά του Προέδρου, κάνει την επαφή μου με τους πολίτες πιο εύκολη και βρίσκω διάθεση στήριξης και προτίμησης….
 • Στην τελική ευθεία για τις εκλογές, ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους συμπολίτες σας;
 • Θα χρησιμοποιήσω το μήνυμα που έχω και στο νέο μου ανανεωμένο Site … Pavlos- Markakis.gr. Σ’ αυτές τις Ευρωεκλογές, μην αδιαφορήσεις.. Αν θέλεις η Πατρίδα μας να κρατήσει τις παραδόσεις της, τον πολιτισμό της, τα ήθη και έθιμα της και τα χριστιανικά της ιδεώδη μέσα στην Ευρώπη.. Ψήφισε ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ’’ και στείλε τους εκπροσώπους της στο Ευρωκοινοβούλιο για να ακουστεί η φωνή σου.. ‘’..για να ακουστεί η φωνή της Ελλάδας..’’
error: Content is protected !!