ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υπόσχεση αναβάθμισης του Λιμενικού Φυλακίου Αγ. Ιωάννη σε Λιμενικό Σταθμό έδωσε στον Χ. Μπουκώρο ο αρμόδιος υπουργός

MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Επανεξετάζεται το ζήτημα της αναβάθμισης του Λιμενικού Φυλακίου σε Λιμενικό Σταθμό στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη στην αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. 

KEN 1

Ο βουλευτής Μαγνησίας είχε αναδείξει το συγκεκριμένο ζήτημα, μετά από σχετική επιστολή που έλαβε από τον Αλιευτικό Σύλλογο Βόλου, σύμφωνα με την οποία οι αλιείς της Μαγνησίας τόνιζαν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει μετά την κατάργηση του λιμενικού σταθμού, με σημαντικότερο αυτό της παράνομης αλιείας. 

Συγκεκριμένα, στην απάντηση του αρμόδιου υπουργού αναφέρονται τα εξής: «Επανεκτιμώντας το γεγονός ότι ο λιμένας Αγίου Ιωάννη έχει ορισθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων / Γενική Διεύθυνση Αλιείας ως λιμένας εκφόρτωσης αλιευμάτων, όπου υποχρεωτικά εκφορτώνουν τα αλιευτικά σκάφη, στο πλαίσιο του Καν (ΕΚ) 1967/2006 για τα εργαλεία μηχανότρατα βυθού, γρι-γρι και παραγάδια επιφανείας, οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επανεξετάζουν την αναβάθμιση του Λιμενικού Φυλακίου Αγίου Ιωάννη σε Λιμενικό Σταθμό». 

Ο Χρήστος Μπουκώρος τόνισε ότι η υπόσχεση αυτή θα πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα, προκειμένου να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας και προστασίας στην περιοχή, ώστε οι αλιείς να εξασκούν ελεύθερα το επάγγελμά τους και τα ιχθυαποθέματα της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής να μην πλήττονται από τις παράνομες πρακτικές αλιείας. 

error: Content is protected !!