Ο Γιούνκερ προτρέπει τους ψηφοφόρους να αναρωτηθούν πώς θα μοιάζει το «ευρωπαϊκό τοπίο» αν ψηφίσουν ακραία κόμματα

stergiou
fotou
728x110 3


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Μαΐου 2019, 19:07

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προέτρεψε σήμερα τους ψηφοφόρους να σταθμίσουν προσεκτικά την ψήφο τους στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα λαϊκιστικά και εθνικιστικά κόμματα μπορεί να αυξήσουν τη δύναμή τους.

«Οι πολίτες θα πρέπει να αναρωτηθούν πώς θα μοιάζει το ”ευρωπαϊκό τοπίο” τα επόμενα χρόνια, αν όλοι ψηφίσουν τους εξτρεμιστές», είπε ο Γιούνκερ. Υπογράμμισε επίσης ότι οι εκλογές που θα διεξαχθούν στις 28 χώρες-μέλη της Ε.Ε. από τις 23 μέχρι τις 26 Μαΐου είναι «οι μεγαλύτερες υπερεθνικές εκλογές οπουδήποτε στον κόσμο».

Ο Γιούνκερ καταδίκασε τις επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τον οποίο ορισμένοι παραλληλίζουν με τον Χίτλερ και τον Στάλιν και τις χαρακτήρισε «παντελώς απαράδεκτες και, πρέπει να πω, αποκρουστικές».

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα παραδοσιακά κόμματα θα μειώσουν τη δύναμή τους, όμως θα διατηρήσουν τον έλεγχο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ η ακροδεξιά ή κάποια περιθωριακά κόμματα θα κερδίσουν περισσότερες έδρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Μαΐου 2019, 19:08

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!