Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναγγέλλει την έναρξη ποινικής έρευνας για βραζιλιάνικη κατασκευαστική

stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Μαΐου 2019, 05:14

 Οι αρχές του Μεξικού θα αρχίσουν να διενεργούν έρευνα για τη βραζιλιάνικη εταιρεία-κολοσσό των κατασκευών Odebrecht εντός εξήντα ημερών, ανήγγειλε χθες Δευτέρα ο μεξικανός υπουργός Δικαιοσύνης Αλεχάντρο Γκερτς Μανέρο.

   «Αξιοποιώντας πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν πρόσφατα και εντός χρονικής περιόδου που δεν θα υπερβεί τις εξήντα ημέρες, θα διενεργηθεί έρευνα», είπε ο Γκερτς Μανέρο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη μεξικανική πρωτεύουσα. Πρόσθεσε ότι οι ενέργειες της Οντεμπρέχτ αντιμετωπίζονται από τις δικαστικές αρχές ως εάν να επρόκειτο για δράση κυκλώματος του «οργανωμένου εγκλήματος».

   Οι κρατικές επιχειρήσεις του Μεξικού, ιδίως η δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Pemex, απαγορεύθηκε να συναλλάσσονται με την Οντεμπρέχτ ή να δέχονται προσφορές για την αναδοχή έργων από την εταιρεία για τρία χρόνια.

   Η Οντεμπρέχτ βρέθηκε στην καρδιά της έρευνας για ένα σκάνδαλο κολοσσιαίων διαστάσεων στη Βραζιλία, οι συνέπειες του οποίου σάρωσαν πολλά ακόμη κράτη της Λατινικής Αμερικής. Σύμφωνα με εισαγγελείς των ΗΠΑ, πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκιών πολιτικών που έχει αποκαλυφθεί ποτέ.

   Το 2016, η διεύθυνση της Οντεμπρέχτ παραδέχθηκε ότι μοίραζε για πάνω από μια δεκαετία δωροδοκίες εκατομμυρίων δολαρίων σε αξιωματούχους και αιρετούς σε πάνω από δώδεκα κράτη προκειμένου να εξασφαλίζει αναθέσεις κρατικών συμβάσεων. Η εταιρεία, μέχρι πριν από λίγα χρόνια η μεγαλύτερη κατασκευαστική στη Λατινική Αμερική, δεσμεύθηκε να καταβάλει πρόστιμα δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά το σκάνδαλο αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Μαΐου 2019, 05:18

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!