Χριστόφορος Ιγγλέσης στο TheNewspaper.gr: «Ήρθε η ώρα να γυρίσει ο Βόλος σελίδα»

milonas

Ανοικτές πόρτες για συνεργασία με οποιαδήποτε παράταξη είναι σε θέση να βάλει σε προτεραιότητα τον πολίτη και τις ανάγκες του έχει ο συνδυασμός «Βόλος-Έξυπνη Πόλη» και αυτό θα πράξει ως νέα Δημοτική Αρχή σημειώνει στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 26ης Μαΐου ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βόλου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου κ. Χριστόφορος Ιγγλέσης.

Μιλώντας για το κλίμα που επικρατεί μέχρι τώρα στην προεκλογική περίοδο, ο κ. Ιγγλέσης ασκεί σκληρή κριτική στην Δημοτική Αρχή υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί την μόνη παράταξη, που αντί να κινηθεί σε ήπιους τόνους συνεχίζει να κάνει αυτό που γνωρίζει καλά, συκοφαντώντας, βωμολοχώντας και χρησιμοποιώντας υπόγειες διαδρομές για να εξαπατήσει τους πολίτες προς όφελός της.

Αναφορικά στους κόμβους που έχει εστιάσει η Δημοτική Αρχή, ο κ. Ιγγλέσης υπογραμμίζει ότι αύξησαν τον φόρτο των οχημάτων στις κεντρικές αρτηρίες, μείωσαν κατά 7 λεπτά τον χρόνο πρόσβασης στο κέντρο και παράλληλα είχαν σαν αποτέλεσμα να ερημώσουν τον περιφερειακό.

Ιεραρχώντας τα τρία μεγάλα έργα που θα θέσει ως πρώτη προτεραιότητα η «Έξυπνη Πόλη» στην περίπτωση εκλογής της, ο κ. Ιγγλέσης δηλώνει ότι η ψηφιακή πολιτική, η ορθολογική διαχείριση τόσο των υδάτων, όσο και των απορριμμάτων, αλλά και η δημιουργία δικτύου κοινωνικής προστασίας είναι τα τρία βασικά εργαλεία που θα χρησιμοποιήσει η παράταξη έναντι των προκλήσεων της εποχής.

Συνέντευξη στην Ειρήνη Θεοδωροπούλου

-Στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, πώς θα χαρακτηρίζατε μέχρι τώρα το κλίμα που έχει διαμορφωθεί;

– Βασική μας αρχή ήταν και θα παραμείνει μέχρι το τέλος του προεκλογικού αγώνα, η παράταξή μας να σεβαστεί όλες τις συνυποψήφιες παρατάξεις της πόλης, αναμένοντας και από τις υπόλοιπες να το πράξουν αντίστοιχα.

Μέχρι στιγμής, στην πλειοψηφία τους, οι παρατάξεις διατηρούν ήπιους τόνους, εκτός από την παρούσα δημοτική αρχή που συνεχίζει να κάνει αυτό που γνωρίζει καλά, δηλαδή να συκοφαντεί, να βωμολοχεί και να χρησιμοποιεί υπόγειες διαδρομές για να εξαπατήσει τους πολίτες προς όφελός της.

– Ο νόμος του Κλεισθένη απαιτεί συνεργασία για την διοίκηση του Δήμου. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει εκλογή Δημάρχου από την πρώτη Κυριακή πόσο εφικτό είναι να συνεργαστούν για το καλό της πόλης οι παρατάξεις στα έδρανα πια του Δημοτικού Συμβουλίου;

– Ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με άλλους συνδυασμούς, με τους οποίους ταιριάζουμε στις ιδέες, τους σκοπούς και τους στόχους.

Θέλω να πιστεύω ότι στόχος όλων των παρατάξεων είναι το κοινό καλό. Προς αυτή την κατεύθυνση, η παράταξή μας αφήνει πόρτες ανοιχτές για πιθανή συνεργασία με οποιαδήποτε παράταξη είναι σε θέση να βάλει σε προτεραιότητα τον πολίτη και τις ανάγκες του.

Έτσι θέλουμε ν’ αλλάξουμε το Βόλο και να τον κάνουμε καλύτερο.

-Ποια μηνύματα εισπράττετε μέχρι τώρα από την επαφή που έχετε με τον κόσμο;

Τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά από τους πολίτες του διευρυμένου Δήμου Βόλου είναι άκρως ενθαρρυντικά για νίκη της παράταξής μας, αφού ο κόσμος έχει βαρεθεί πλέον να πιστεύει σε κούφιες υποσχέσεις και να καλλιεργεί φρούδες ελπίδες.

Σε κάθε σημείο του Δήμου που έχουμε επισκεφθεί, οι άνθρωποι- ανεξαρτήτου κοινωνικού ή μορφωτικού επιπέδου, ηλικίας και φύλου- επιθυμούν να γυρίσει σελίδα η πόλη μας, με την παράταξή μας να δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής.

– Πρόσφατα εγκαινιάστηκε ο 4ος κυκλικός κόμβος από την Δημοτική Αρχή. Πόσο λειτουργικός είναι για σας και ποια άλλη λύση προτείνετε για την επίλυση του κυκλοφοριακού;

– Ο 4ος κόμβος, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι τρεις που κατασκευάστηκαν, αύξησαν τον φόρτο των οχημάτων στις κεντρικές αρτηρίες, μείωσαν κατά 7 λεπτά τον χρόνο πρόσβασης στο κέντρο και παράλληλα είχαν σαν αποτέλεσμα να ερημώσουν τον περιφερειακό.

Σχετικά με ορισμένες εκ των προτάσεων της παράταξής μας για επίλυση του κυκλοφοριακού, σε συνεργασία με την Τροχαία, το Αστικό ΚΤΕΛ και τους οδηγούς ταξί, θα επικαιροποιήσουμε την κυκλοφοριακή μελέτη του Βόλου, θα δώσουμε κίνητρα στον παραγωγικό πολίτη να χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και θα λειτουργήσουμε περιφερειακά πάρκινγκ.

– Πριν λίγες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας αποκρουστικές εικόνες για το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων, με την Δημοτική Αρχή να απαντά για κατασκευασμένες καταγγελίες. Ποιο το σχέδιο της «Έξυπνης Πόλης» για τα αδέσποτα ζώα;

– Σε έξαρση βρίσκεται το πρόβλημα με τα αδέσποτα, τόσο στο Βόλο, όσο και στις Δημοτικές Ενότητες, τα τελευταία χρόνια.

Για τη δραστική μείωση των αδέσποτων ζώων, στις προτάσεις μας είναι η δημιουργία ενός Δημοτικού Κτηνιατρείου, το οποίο θα στελεχωθεί με τον απαιτούμενο αριθμό κτηνιάτρων και σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του Κτηνιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, θα επιτυγχάνεται ο μέγιστος αριθμός στειρώσεων ανά έτος.

Βασική προϋπόθεση είναι η δημιουργία δικτύου φιλοξενίας, αφού οι  θέσεις του καταφυγίου στις Γλαφυρές δεν επαρκούν για να φιλοξενήσουν τα ζώα που θα έχουν κάνει επέμβαση.

Επίσης, πρέπει να προχωρήσουμε στην καταμέτρηση των αδέσποτων και στην προώθηση ενημερωτικής καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα που αφορούν τα αδέσποτα και ειδικότερα στις υιοθεσίες, καθώς και στην εντατικοποίηση των ελέγχων που αφορούν την αναπαραγωγή και τη σήμανση των ζώων.

Θα πρέπει να υπάρχει άριστη συνεργασία μεταξύ του Δήμου Βόλου, του Κτηνιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και των Φιλοζωικών Οργανώσεων.

Σχετικά με την εύρεση χώρου για την υγειονομική ταφή, τόσο των αδέσποτων, όσο και των δεσποζόμενων ζώων, υπάρχουν ειδικά κριτήρια για τη χωροθέτησή του, πρόκειται, ωστόσο, για ένα θέμα που θα εξετάσουμε σοβαρά.

-Θα ήθελα να μου απαριθμήσετε τα τρία μεγάλα έργα που θα θέσει ως πρώτη προτεραιότητα η «Έξυπνη Πόλη» στην περίπτωση εκλογής της;

-Ως νέα Δημοτική Αρχή, μετά τη λαϊκή εντολή της 26ης Μαΐου, ο συνδυασμός «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» με επικεφαλής τη Νάνσυ Καπούλα, έχοντας πλήρη συνείδηση των προκλήσεων της εποχής, θα προχωρήσει σε μία σειρά έργων, όπως η ψηφιακή πολιτική, που θα δώσει τέλος στην ταλαιπωρία του δημότη, στη βιώσιμη ανάπτυξη με μέτρα για την αέρια ρύπανση, για την ορθολογική διαχείριση των υδάτων, καθώς και την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων. Τρίτο, αλλά εξίσου σημαντικό έργο είναι η δημιουργία δικτύου κοινωνικής προστασίας, με δομές συνεχούς λειτουργίας, όπου θα προσφέρεται ασφάλεια σε κάθε δημότη.

-Ως νέος άνθρωπος, αλλά και ως κοινωνιολόγος είστε ευαισθητοποιημένος σε κοινωνικά θέματα. Η ανεργία που έχει διογκωθεί στην περιοχή -αλλά δυστυχώς και η ανέχεια σε πολλές περιπτώσεις- πως μπορεί να καταπολεμηθεί;

– Η ανεργία μπορεί να καταπολεμηθεί δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας σε Υπηρεσίες και Δομές του Βόλου, εκμεταλλευόμενοι χρηματοδοτικά εργαλεία και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Επίσης, μπορούμε να δώσουμε κίνητρα στις τοπικές επιχειρήσεις να είναι σε θέση να προσλάβουν εργατικό δυναμικό.

Ας μη ξεχνάμε ότι ο Βόλος ως μία άκρως τουριστική πόλη 12 μήνες το χρόνο, μπορεί ν’ απασχολήσει στην τουριστική βιομηχανία πολλούς άνεργους νέους, συμβάλλοντας στη μείωση του ποσοστού ανεργίας.

-Ποιο το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους συμπολίτες σας λίγο πριν το finish;

– Η αγάπη και η στήριξη του κόσμου μας γεμίζει αισιοδοξία και στέλνει ηχηρό μήνυμα επιτυχίας, μήνυμα νίκης του συνδυασμού μας.

Θα προχωρήσουμε όλοι οι πολίτες μαζί, για το όφελος των πολλών, θα διαχειριστούμε την εντολή του λαού, όπως άλλωστε έχουμε υποσχεθεί, λέγοντας αλήθειες, με υπευθυνότητα, σεβασμό και εκτίμηση σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από παραταξιακές ή πολιτικές προτιμήσεις.

Facebook Comments

error: Content is protected !!