Νέες συμφωνίες δανεισμού 142 εκατ. δολαρίων Σερβίας-Παγκόσμιας Τράπεζας

milonas 728x120


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019, 10:19

Με την υπογραφή νέων δανειοδοτικών συμφωνιών, συνολικού ύψους 142 εκατομμυρίων δολαρίων, που στοχεύουν στην περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της σερβικής οικονομίας, ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες, που είχαν στο Βελιγράδι ο υπουργός Οικονομικών της Σερβίας, Σίνισα Μάλι και ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, αρμόδιος για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, Κιρίλ Μίλερ.

Η πρώτη συμφωνία αφορά τη βελτίωση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η δεύτερη τον εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης και η τρίτη την ενίσχυση του εμπορίου και των μεταφορών στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

«Πριν από πέντε χρόνια υπήρχε το ζήτημα της οικονομικής εξυγίανσης και των υψηλών χρεών μιας χώρας που αντιμετώπιζε χρεοκοπία και σήμερα μιλάμε για το πώς η σερβική οικονομία πρέπει να συνεχίσει να αναπτύσσεται για να επιτύχει ακόμα υψηλότερα ποσοστά ανάπτυξης και πώς να βελτιώσει την οικονομία της για να γίνει πιο ελκυστική και πιο ανταγωνιστική» δήλωσε ο κ. Μάλι στο πρακτορείο ειδήσεων Tanjug έπειτα από την υπογραφή των τριών συμφωνιών.

   


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019, 10:20

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!