Συνάντηση Μακρόν με τον πρωθυπουργό της Λιβύης σήμερα στο Παρίσι

MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019, 04:40

Ο Φάγεζ Ας Σάρατζ, ο πρωθυπουργός της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) της Λιβύης, θα συναντηθεί σήμερα στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε πηγή προσκείμενη στη γαλλική κυβέρνηση, παρά τη δυσφορία από πλευράς Τρίπολης για αυτή που εκλαμβάνει ως γαλλική υποστήριξη στον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, τον επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ), που εξαπέλυσε στις αρχές Απριλίου μια ιδιαίτερα αιματηρή επιχείρηση ευρείας κλίμακας με σκοπό την κατάληψη της λιβυκής πρωτεύουσας.

«Η Γαλλία υποστηρίζει τον πρωθυπουργό Σάρατζ. «Εναντιωνόμαστε σε αυτή την επίθεση του Χάφταρ», διαβεβαίωσε η πηγή. «Το ζήτημα δεν είναι να αναζητηθεί αποδιοπομπαίος τράγος, αλλά να δούμε τι θα κάνουμε σε αυτή την περίπλοκη κατάσταση», πρόσθεσε.

Κατά την ίδια πηγή, το Παρίσι, η Ρώμη, το Βερολίνο και το Λονδίνο συντόνισαν τις ενέργειές τους στο πλαίσιο της οργάνωσης της περιοδείας του Σάρατζ στην Ευρώπη προκειμένου να μιλήσουν με μία φωνή για να συμβάλλουν στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στην κρίση, ξεκινώντας με την κατάπαυση του πυρός.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019, 04:41

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!