Άγνωστοι έσπασαν την κλειδαριά υδραγωγείου στο Πήλιο – Απαγόρευση χρήσης του νερού από τη ΔΕΥΑΜΒ

milonas

Κατά τη διάρκεια εβδομαδιαίου ελέγχου στο υδραγωγείο των Σταγιατών της Δ.Ε. Πορταριάς του Δήμου Βόλου από το συνεργείο χλωρίωσης σήμερα 08.05.2019 και περί της 09:00 πμ, διαπιστώθηκε ότι η κλειδαριά (λουκέτο) της πόρτας του οικίσκου της δεξαμενής είχε παραβιαστεί και αντικατασταθεί με νέα, άγνωστη προς την υπηρεσία, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη προσωρινά η είσοδος στις εγκαταστάσεις μας. Από οπτική παρατήρηση διαπιστώθηκε ότι είχε αφαιρεθεί και η αντλία χλωρίωσης, μετά την είσοδο αγνώστων στο χώρο.

Για το συμβάν έχει γίνει καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα ενώ ενημερώθηκε εγγράφως και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας καθώς και ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

Η ΔΕΥΑΜΒ μέχρι εγκατάστασης του νέου συστήματος απολύμανσης, (υπό παραγγελία), θα πραγματοποιεί ελέγχους για την ποιότητα του πόσιμου νερού για το εν λόγω υδραγωγείο, τα αποτελέσματα των οποίων θα γνωστοποιούνται – κοινοποιούνται αρμοδίως.

Μετά τα παραπάνω και μέχρι να διασφαλισθεί ότι το νερό των Σταγιατών πληροί τις απαιτήσεις της ΚΥΑ Γ1(δ)/ ΓΠ οικ.67322, απαγορεύει στους καταναλωτές του οικισμού Σταγιατών να κάνουν χρήση του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση (πόση, μαγείρεμα, προπαρασκευή τροφής).

Facebook Comments

error: Content is protected !!