Γιάννης Ψαχούλας στο TheNewspaper.gr: «Πρωτοβουλία ικανή να οδηγήσει την Περιφέρεια στην ηθική, οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη»

milonas 728x120

Για μεγαλοστομίες και αόριστες εξαγγελίες που κυριαρχούν κατά την προεκλογική περίοδο των περιφερειακών εκλογών μιλά στην συνέντευξή του στο TheNewspaper, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας με τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία» του Δημήτρη Κουρέτα, Γιάννης Ψαχούλας.

Ο γνωστός στην κοινωνία του Βόλου πυρηνικός ιατρός ελπίζει σε ανοικτές προγραμματικές συγκλίσεις για την επόμενη μέρα των εκλογών και όχι σε συνεργασίες σε επίπεδο συναλλαγών κάτω από το τραπέζι, ώστε να προωθηθούν τα θέματα της περιφέρειας.

Μιλά για την αδιαφορία της Περιφέρειας για έργα της Μαγνησίας που χρονίζουν, αλλά και για την παντελή απουσία του έτερου υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Νίκου Τσιλιμίγκα, τόσο στην προεκλογική κούρσα, όσο και στη διάρκεια της πενταετούς θητείας του παρόντος περιφερειακού συμβουλίου.

Ιεραρχώντας τα έργα που θα πρέπει να ξεκινήσουν στη Μαγνησία, από την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών είναι η προώθηση της ολοκλήρωσης του περιφερειακού δρόμου, η εγκατάσταση δικτύου μετρητών της αέριας ρύπανσης, με διαρκή ανάρτηση των αποτελεσμάτων στο διαδίκτυο, αλλά και η εκμετάλλευση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου και η ανάδειξή του σε πηγή ανάπτυξης όλης της Κεντρικής Ελλάδας.

Συνέντευξη στην Ειρήνη Θεοδωροπούλου

Στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, πώς θα χαρακτηρίζατε μέχρι τώρα το κλίμα που έχει διαμορφωθεί; Είστε ευχαριστημένος από τις θέσεις που ανέπτυξαν όλες οι παρατάξεις που διεκδικούν την Περιφέρεια Θεσσαλίας;

Είναι γεγονός ότι η προεκλογική περίοδος κυλάει σε ήπιο κλίμα και με μάλλον αδιάφορο τον πολίτη. Από την άλλη μεριά κάποιοι επαίρονται για έργα που οι πολίτες αναρωτιούνται αν πάσχουν από ομαδική τύφλωση και δεν τα βλέπουν και άλλοι συνεχίζουν την επί πενταετία απουσία τους από τα δρώμενα της Περιφέρειας. Βεβαίως δεν λείπουν και πάλι οι μεγαλοστομίες και οι αόριστες εξαγγελίες. 

Ο νόμος του Κλεισθένη απαιτεί συνεργασία για την διοίκηση της Περιφέρειας. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει εκλογή Περιφερειάρχη από την πρώτη Κυριακή πόσο εφικτό είναι να συνεργαστούν για το καλό της Περιφέρειας οι παρατάξεις;

-Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κουλτούρα συνεργασιών διαφορετικών παρατάξεων. Εκείνο που ελπίζω είναι οι συνεργασίες, που πρέπει να υπάρξουν, να μην είναι σε επίπεδο συναλλαγών κάτω από το τραπέζι αλλά ανοικτές προγραμματικές συγκλίσεις για να προωθηθούν τα θέματα της περιφέρειας.

– Ποιο το κλίμα που εισπράττετε από την επαφή σας με τον κόσμο;

Ο κόσμος  είναι λογικό να είναι γενικά επιφυλακτικός και συχνά αδιάφορος λόγω των δικών του καθημερινών προβλημάτων αλλά και της απογοήτευσης, βλέποντας τα προβλήματα της περιοχής μας να χρονίζουν. Είναι δική μας υποχρέωση με καινοτόμο, προσιτό λόγο και προτάσεις τεχνοκρατικά μελετημένες και εφικτές να τον πείσουμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος που οδηγεί σε λύσεις που θα φέρουν την ανάπτυξη και την πρόοδο.

-Πώς σχολιάζετε την υποψηφιότητα Τσιλιμίγκα, που –μέχρι τώρα τουλάχιστον- έχει χαρακτηριστεί ως ο «αδύναμος κρίκος» των εκλογών;

Η παράταξη του κ. Τσιλιμίγκα παρά την καλή της παρουσία στις εκλογές του 2014, συνεχίζει να είναι απούσα, όπως απούσα ήταν και στη διάρκεια της πενταετούς θητείας του παρόντος περιφερειακού συμβουλίου. Στηρίζεται βέβαια από δύο κομματικούς σχηματισμούς, οπότε  ίδωμεν. 

-Ποιες πρωτοβουλίες θα μπορούσαν να αναληφθούν από την «Πρωτοβουλία» ώστε να «χτυπηθεί» η ανεργία που πλήττει την Μαγνησία;

-Η εκμετάλλευση των τεράστιων δυνατοτήτων που παρέχει η Ευρωπαϊκή  Ένωση για την χρηματοδότηση δράσεων σε διάφορους τομείς της οικονομίας, είναι ένας εφικτός δρόμος για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας καλά αμοιβόμενες. Στην περιοχή μας υπάρχει ένα παράδειγμα, που πήρε πανελλήνια αναγνώριση, για το πως αναπτύχθηκε ένα απομονωμένο ορεινό χωριό, η Ανάβρα. Φαντασθείτε τι μπορεί να επιτευχθεί στη Θεσσαλία με τον κατάλληλο σχεδιασμό και ανάλογες δράσεις.

Ποιο έργο θα εισηγηθείτε πρώτο για την περιοχή της Μαγνησίας στην περίπτωση της εκλογής σας;

1.Η προώθηση, επιτέλους, της ολοκλήρωσης του περιφερειακού δρόμου συνυφασμένη 2. Με δράσεις για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η εγκατάσταση δικτύου μετρητών της αέριας ρύπανσης, με διαρκή ανάρτηση των αποτελεσμάτων στο διαδίκτυο, είναι άμεση και εφικτή προτεραιότητα. 3. Η εκμετάλλευση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου και η ανάδειξή του σε πηγή ανάπτυξης όλης της Κεντρικής Ελλάδας.

-Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους συμπολίτες σας στην τελική ευθεία για τις εκλογές;

Το μήνυμα είναι απλό. Να αφήσουν στην άκρη την όποια απογοήτευση και την αδιαφορία. Να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να ενημερωθούν για τις θέσεις των παρατάξεων. Απαλλαγμένοι από προκαταλήψεις να προσέλθουν στην κάλπη και να στείλουν στο περιφερειακό συμβούλιο αυτούς, που έχοντας αναδειχθεί μέσα από την κοινωνία, ανοίγουν νέους δρόμους και δείχνουν μια άλλη αντίληψη άσκησης πολιτικής. Αυτούς που έχοντας αποδείξει την επιστημονική, τεχνοκρατική και επαγγελματική τους επάρκεια είναι ικανοί να οδηγήσουν την Περιφέρεια στην ανάπτυξη, ηθική, οικονομική και πολιτισμική.

error: Content is protected !!