Κώστας Νάκος στο TheNewspaper.gr: «Οι υπόλοιπες παρατάξεις πολώνουν το κλίμα»

milonas

Την βεβαιότητα ότι ο Αχιλλέας Μπέος θα εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, έτσι ώστε ο Βόλος να μην μπει σε νέες περιπέτειες εκφράζει με συνέντευξή του στο TheNewspaper.gr ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή-Νέα Δυναμική» κ. Κώστας Νάκος.

Ο κ. Νάκος επικρίνει τις υπόλοιπες παρατάξεις που πολώνουν το κλίμα κατά την προεκλογική περίοδο, χωρίς ουσιαστικά να έχουν να επιδείξουν κάποιο πρόγραμμα θέσεων, ακόμη και…προθέσεων που να είναι εφαρμόσιμες στην πραγματικότητα.

Τέλος, ο κ. Νάκος μένοντας απόλυτα ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα επαφή του με τον κόσμο, καλεί τους συμπολίτες του να προστρέξουν στην κάλπη δίνοντας εντολή συνέχειας του έργου του στον Αχιλλέα Μπέο.

Στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, πώς θα χαρακτηρίζατε μέχρι τώρα το κλίμα που έχει διαμορφωθεί; Είστε ευχαριστημένος από τις θέσεις που ανέπτυξαν όλες οι παρατάξεις που διεκδικούν τον Δήμο;

Για να είμαι ειλικρινής το κλίμα που διαμορφώσανε οι άλλοι συνδυασμοί είναι πολωτικό. Για τις θέσεις τους δεν άκουσα και δεν είδα κανένα πρόγραμμα, παρά μόνο υποσχέσεις για έργα που δεν μπορούνε να πραγματοποιηθούνε ή για ενέργειες οι οποίες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και αυτοί τις υπόσχονται.

Ο νόμος του Κλεισθένη απαιτεί συνεργασία για την διοίκηση του Δήμου. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει εκλογή Δημάρχου από την πρώτη Κυριακή πόσο εφικτό είναι να συνεργαστούν για το καλό της πόλης οι παρατάξεις στα έδρανα πια του Δημοτικού Συμβουλίου;

Δυστυχώς αυτός ο νόμος ψηφίστηκε για να διαλύσει τη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με το υπάρχον κλίμα που έχει διαμορφωθεί είναι δύσκολο να υπάρξουν σοβαρές συνεργασίες που να μπορούν να διαχειριστούν τα δημοτικά θέματα, παρά μόνο πρόσκαιρες συνεννοήσεις και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Ευτυχώς όμως για το Βόλο ο Αχιλλέας Μπέος θα βγει από τη πρώτη Κυριακή και έτσι δε θα χρειαστεί να μπούμε σε νέες περιπέτειες.

Ποιο το κλίμα που εισπράττετε από την μέχρι τώρα επαφή σας με τον κόσμο;

Το κλίμα είναι πάρα πολύ θετικό. Ο κόσμος αναγνωρίζει το έργο που έχει επιτελέσει ο σημερινός Δήμαρχος.

Μετά από 10 περίπου μνημονιακά χρόνια ο Βόλος έχει οικονομικά μαραζώσει. Ο Δήμος ποιες πρωτοβουλίες θα μπορούσε να αναλάβει για τη δημιουργία θέσεων εργασίας που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος;

Η συνέχιση και η ολοκλήρωση των έργων που έχουν ξεκινήσει, αυτά που πρόκειται να ξεκινήσουν και αυτά που βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης, όπως και άλλες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, θα συντελέσουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ποιο έργο θα εισηγηθείτε πρώτο στην περίπτωση της εκλογής σας;

Οπωσδήποτε το Μουσείο της Αργούς, στο οποίο είμαι μέλος της επιτροπής, που με την υλοποίησή του θα συμβάλλει στην Τουριστική Ανάπτυξη του Βόλου.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους συμπολίτες σας στην τελική ευθεία για τις εκλογές;

Πρώτον ότι δε πρέπει να χαθεί καμία ψήφος και πρέπει όλοι να πάνε να ψηφίσουνε και δεύτερον να ψηφίσουν τον Αχιλλέα Μπέο,  ώστε να μπορέσει  να συνεχίσει το έργο το οποίο ξεκίνησε και έτσι  να γίνει ο Βόλος μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη.

Facebook Comments

error: Content is protected !!