Θάνος Θεοδώρου: Καταφέραμε περισσότερα από όσα υποσχεθήκαμε

milonas

Ο Θάνος Θεοδώρου ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τα δημοτικά πράγματα της πόλης πριν από πέντε χρόνια στο πλευρό του Αχιλλέα Μπέου. Βρέθηκε στη θέση του εκτ. χρέη δημάρχου Βόλου, όταν ο κ. Μπέος τέθηκε σε αργία και σήμερα εκτελεί καθήκοντα Αντιδημάρχου Στρατηγικού Σχεδιασμού, Τεχνικών Υπηρεσιών, Δόμησης & Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου. Είναι εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου με την παράταξη «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική».

Κλείνοντας αυτή την πενταετία και έχοντας διατελέσει εκτελών χρέη δημάρχου και αντιδήμαρχος Βόλου, ποια συναισθήματα σας αφήνει η θητεία σας στον Δήμο;

Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η ικανοποίηση για όλα όσα πετύχαμε σαν δημοτική αρχή αυτά τα πέντε χρόνια. Νοιώθω γεμάτος από τις εμπειρίες που απέκτησα στις θέσεις που πέρασα και ευγνωμοσύνη για την μεγάλη τιμή που μου έκανε ο Δήμαρχος να με εμπιστευτεί ως αντικαταστάτη του. Ήταν μία πενταετία δημιουργικότητας, που με έκανε να παθιαστώ με την τοπική αυτοδιοίκηση.    

Θεωρείτε οτι έχετε ανταποκριθεί στς προσδοκίες τω πολιτών που σας εμπιστεύθηκαν πριν από 5 χρόνια;

Θεωρώ ότι έχουμε καταφέρει περισσότερα από όσα είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά. Οπότε πιστεύω πως έχουμε ανταποκριθεί σε ικανοποιητικό βαθμό και το ευχάριστο είναι ότι αυτό εισπράτουμε και από την καθημερινή μας επαφή με τους συμπολίτες μας. 

Ποια θεωρείτε κορυφαία κατάκτηση της σημερινής δημοτικής αρχής;

Αρχικά, θα βάλω την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων (ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), γιατί αυτές αποτελούν προυπόθεση για την υλοποίηση των έργων, που έχουν σαν αποτέλεσμα τόσο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη όσο και την αναβάθμιση της πόλης μας γενικά. Επίσης, δε γίνεται να μην αναφέρει κανείς ως επίτευγμα της δημοτικής μας αρχής το γεγονός ότι ο Βόλος πλέον αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα, γεγονός που έχει άμεσα οικονομικά οφέλη για τις επιχειρήσεις της πόλης μας.    

Υπάρχουν πράγματα, τα οποία δεν εκτελέσατε ή δεν προλάβατε να ολοκληρώσετε;

Ναι. Τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, όπως και όλα τα εργα της βιώσιμης αστικής ανάπλασης, κάποια από τα οποία έχουν μόλις ξεκινήσει.

Έχετε αναλάβει ένα δύσκολο πόστο, αυτό του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών. Πόσο εύκολο είναι να ανταποκριθείτε στις ανάγκες των πολιτών που απαιτούν μία καλύτερη ποιότητα ζωής (λακουβες, δρόμοι, πεζοδρόμια);

Η αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών αποτελεί ίσως το πιο απαιτητικό πόστο του Δήμου, καθώς οι ανάγκες συντήρησης στην πόλη μας είναι αυξημένες, αλλά και τα αιτήματα των πολιτών είναι πολλά. Αν προσθέσει κανείς και τη γραφειοκρατία, καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για χρονοβόρες διαδικασίες. Όμως οφείλω να αναγνωρίσω την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας, που παρότι είναι υποστελλεχομένες, ανταπεξέρχονται με το παραπάνω. Και τους ευχαριστώ γι’ αυτό.

Πως θα αξιοποιήσετε τη νέα εντολή διακυβέρνησης του Δήμου Βόλου, αν οι πολίτες σας δώσουν τη θετική τους ψήφο στις 26 Μαίου;

Η δική μου δέσμευση πάντα ήταν και είναι η συνεχής ανάπτυξη του Βόλου σε μία σύγχρονη και λειτουργική πόλη. Με αυτό το σκοπό δουλέυω αυτά τα πέντε χρόνια και με αυτό το σκοπό θα συνεχίσω να δουλεύω, εφόσον οι συμπολίτες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους. 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Facebook Comments

error: Content is protected !!