Επίσκεψη του Πέτρου Μπέλλου στην ΕΛΕΠΑΠ Βόλου

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

 

Την Τετάρτη 08/05/2019 ο κ. Πέτρος Μπέλλος, Πρόεδρος του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ και Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας με τον συνδυασμό του Κ. Αγοραστού “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ” επισκέφτηκε την ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από 

KENT728X100 1

την Πρόεδρο της Τοπικής Διοικούσης Επιτροπής κα Ευτέρπη Μαργαρίτη-Παπανδρέου και το προσωπικό. 

Στο πλαίσιο της επισκέψεως πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από την κα Ευτέρπη Μαργαρίτη-Παπανδρέου στους χώρους της ΕΛΕΠΑΠ και ο κ. Πέτρος Μπέλλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με το προσωπικό, τονίζοντας για ακόμη μια φορά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από μέρους του.

Η ΕΛΕΠΑΠ είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά από το 1937. Σήμερα διαθέτει 6 παραρτήματα σε όλη τη χώρα. 

Η ΕΛΕΠΑΠ μεριμνά για τη λειτουργική αποκατάσταση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες, ενδεικτικά: Εγκεφαλική παράλυση, Νευρομυικές παθήσεις, φροντίζοντας παράλληλα για την πλαισίωση των οικογενειών τους.
Η ΕΛΕΠΑΠ σήμερα λειτουργεί σε άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλο και Αγρίνιο), στελεχωμένη με υψηλής επιστημονικής εξειδίκευσης προσωπικό, εφαρμόζει ολιστική προσέγγιση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες, ανταποκρινόμενη σε όλες τις εξελικτικές ανάγκες του κάθε παιδιού ψυχοκινητική ανάπτυξη, λειτουργικότητα, αυτοεξυπηρέτηση, λόγος και επικοινωνία, γνωστική και ψυχοσυναισθηματική  ενδυνάμωση, ενίσχυση κοινωνικών και μαθησιακών –σχολικών  δεξιοτήτων, υποστήριξη στη  σχολική και κοινωνική ένταξη  και αντιμετωπίζει την ανάπτυξη ως μια πολυδιάστατη και δυναμική διαδικασία.
Η ΕΛΕΠΑΠ Βόλου προσφέρει μια σειρά ολοκληρωμένων προγραμμάτων αναπτυξιακής παρέμβασης για παιδιά βρεφικής και νηπιακής- προσχολικής ηλικίας, παρακολουθεί συνεχώς τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις, συμμετέχει και διοργανώνει διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες, φροντίζοντας παράλληλα για τη στήριξη των οικογενειών των παιδιών που παρακολουθούν τα προγράμματά της, έτσι ώστε να συνάπτεται μια ισχυρή συμμαχία μεταξύ διεπιστημονικής ομάδας της ΕΛΕΠΑΠ και της κάθε οικογένειας και παιδιού μέσα σε κλίμα αλληλεγγύης, συνεργασίας και εμπιστοσύνης. 

Άμεσος στόχος της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων της και η ανάπτυξη νέων προγραμμάτων, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των παιδιών και των οικογενειών τους”

Ο κ. Πέτρος Μπέλλος, αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Πρόεδρο της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου και το Προσωπικό, ενημέρωσε πως η αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στις δύο πλευρές θα συνεχιστεί και ο ίδιος θα συνεχίσει να είναι συμπαραστάτης και αρωγός σε κάθε προσπάθεια της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου.  

error: Content is protected !!