Νίκος Αγγελέτος στο TheNewspaper.gr: «Ο Βόλος πρέπει να αποτελέσει «φάρος» ανάπτυξης και ευημερίας»

milonas

Μετρώντας αντίστροφα πλέον για το άνοιγμα της κάλπης της 26ης Μαΐου ο υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τον συνδυασμό «Βόλος-Έξυπνη Πόλη» Νίκος Αγγελέτος μιλά για το διακύβευμα αυτών των εκλογών που δεν είναι άλλο από το καλό της πόλης με στόχευση να δοθεί ανάσα εξέλιξης, όχι μόνο σε επίπεδο έργων και παρεμβάσεων, αλλά να γίνει ο «φάρος» της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Ο ίδιος έχει «οργώσει» όλο αυτό το διάστημα απ’ άκρη σ’ άκρη όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Βόλου κι αυτό που εισπράττει όπως τονίζει είναι η διάχυτη δυσαρέσκεια των πολιτών για την εγκατάλειψη των δημοτικών ενοτήτων και η ανάγκη τους να «γυρίσουν σελίδα» και να γραφτούν δράσεις και παρεμβάσεις για την ανάπτυξη και «αναγέννησή» τους.

Δίνοντας το δικό του στίγμα για την περίοδο των εκλογών ο κ. Αγγελέτος σημειώνει ότι «ο κόσμος έχει ανάγκη από αλήθειες κι όχι υπερφίαλες εξαγγελίες, χωρίς ουσία και νόημα».

Ο ίδιος θεωρεί ότι η ποιότητα του νερού, η ατμοσφαιρική ρύπανση και το κυκλοφοριακό είναι τρία φλέγοντα ζητήματα για τα οποία η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Νάνσυ Καπούλα έχει να προτείνει «έξυπνες» λύσεις για την διαχείρισή τους.

Στέλνοντας το δικό του μήνυμα λίγο πριν τις εκλογές, εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη στους συμπολίτες του, οι οποίοι με την ψήφο τους, καθορίζουν το μέλλον αυτής της πόλης…

Συνέντευξη στην Ειρήνη Θεοδωροπούλου

-Στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, πώς θα χαρακτηρίζατε μέχρι τώρα το κλίμα που έχει διαμορφωθεί;

– Θεωρώ ότι οι πολίτες έχουν αντιληφθεί τι ακριβώς διακυβεύεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. 

Γνωρίζουν, βλέπουν, κρίνουν, εμπιστεύονται κι αυτοί είναι άλλωστε που αποφασίζουν και ορίζουν το αύριο και το μέλλον.

Ο κόσμος έχει ανάγκη από αλήθειες κι όχι υπερφίαλες εξαγγελίες, χωρίς ουσία και νόημα.

– Ο νόμος του Κλεισθένη απαιτεί συνεργασία για την διοίκηση του Δήμου. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει εκλογή Δημάρχου από την πρώτη Κυριακή πόσο εφικτό είναι να συνεργαστούν για το καλό της πόλης οι παρατάξεις στα έδρανα πια του Δημοτικού Συμβουλίου;

– Όπως αναφέρετε στην ερώτησή σας, μιλάμε για συνεργασία ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. Εκτιμώ προσωπικά με βάσει τις δικές μου αρχές και τα δικά μου πιστεύω, ότι σε όποιον και να γίνονταν η ερώτηση αυτή, όταν μιλάς για το καλό της πόλης δεν υπάρχει αν είναι εφικτό κάτι ή όχι. 

Οι όποιες διαφοροποιήσεις κι αν υπάρχουν, οι παρατάξεις έχουν ιερό καθήκον να ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ….Από τη στιγμή που θέτουμε τον εαυτό μας στην κρίση των πολιτών, καλούμαστε να παλέψουμε για την ΠΟΛΗ ΜΑΣ, και να ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ανιδιοτελώς και μακριά από σκοπιμότητες.

-Ποια μηνύματα εισπράττετε μέχρι τώρα από την επαφή που έχετε με τον κόσμο;

– Διάχυτη δυσαρέσκεια για την εγκατάλειψη των δημοτικών ενοτήτων και η ανάγκη οι δημοτικές ενότητες να «γυρίσουν σελίδα» και να γραφτούν δράσεις και παρεμβάσεις για την ανάπτυξη και «αναγέννησή» τους. 

Οι κάτοικοι των δημοτικών ενοτήτων, δε θέλουν να αισθάνονται πολίτες «δεύτερης κατηγορίας». Πλούσια τοπική ιστορία, ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά και φυσικό κάλλος, τοπική επιχειρηματικότητα, είναι στοιχεία που πρέπει να αναδειχθούν από τη νέα δημοτική Αρχή, σε ΑΓΑΣΤΗ πάντα συνεργασίες με τις τοπικές κοινωνίες.

Επίσης, θέματα όπως διαχείριση του νερού, κυκλοφοριακό, καθημερινότητα, έργα υποδομής, προστασία του περιβάλλοντος, είναι ζητήματα που τίθενται από τον κόσμο που έρχομαι καθημερινά σε επαφή.

-Το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών της 26ης Μαΐου για σας ποιο είναι;

– Το αύριο της ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ…. Της πόλης, που έχουμε μεγαλώσει και ζούμε.

Θέλουμε κι επιδιώκουμε να δώσουμε την «ανάσα» εξέλιξης, όχι μόνο σε επίπεδο έργων και παρεμβάσεων.

Θέλουμε η πόλη μας να πρωταγωνιστήσει και να αποτελέσει τον «φάρο» της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Να γίνει παράδειγμα, γι άλλες πόλεις πανελλαδικά για τις «Έξυπνες Προτάσεις και Λύσεις» που θα προωθεί και θα εφαρμόζει, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, μακριά από μηδενιστικές τακτικές και συμπεριφορές.

-Ποιότητα νερού, ατμοσφαιρική ρύπανση, κυκλοφοριακό. Με ποιο ζήτημα από τα τρία πρέπει να απασχοληθεί πρώτα η κ. Καπούλα στην περίπτωση εκλογής της στον δημαρχιακό θώκο;

– Πρόκειται για τρία «φλέγοντα» ζητήματα, όπου το καθένα έχει τη δική του ιδιαιτερότητα και σοβαρότητα.

Θα ήταν το λιγότερο ανεύθυνο να πούμε «…κάνουμε πρώτα αυτό, μετά θα ασχοληθούμε με το άλλο και ύστερα με το τρίτο….»

Είναι ζητήματα για τα οποία, μέσα από το πρόγραμμα του συνδυασμού μας «Βόλος – Έξυπνη Πόλη» με υποψήφια Δήμαρχο τη Νάνσυ Καπούλα, προτείνονται λύσεις, «Έξυπνες Λύσεις» για την αντιμετώπιση και διαχείρισή τους συνολικά.

Όλα τα ζητήματα του Δήμου, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται στοχευμένα, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα κι όχι αποσπασματικά του στυλ «Τελειώσαμε με αυτό, δεν ξανασχολούμαστε, πάμε στο επόμενο».

Οι κοινωνίες εξελίσσονται και τα ζητήματα που θέσατε «ακουμπούν» τις ανάγκες των πολιτών διαρκώς και καθημερινά…

-Λίγο πριν το finish, ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους συμπολίτες σας;

– Ενώνουμε τις γνώσεις μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, αλλά και την αγάπη μας για την πόλη και το πάθος μας για προσφορά.

Θα επαναλάβω αυτό που έχω πει και στο παρελθόν ότι η πόλη έχει ανάγκη από ανθρώπους με ιδανικά κι όραμα.

Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε κοιτάζοντας μόνο μπροστά…Κάνουμε πράξη τα θέλω των πολιτών για την πόλη του αύριο…Οι συμπολίτες μας με την ψήφο τους, καθορίζουν το μέλλον αυτής της πόλης….

Facebook Comments

error: Content is protected !!