Πασχάλης Πασχαλόπουλος στο TheNewspaper.gr: «Αυτή η Δημοτική Αρχή είναι μόνο για «όσα βλέπει η πεθερά»

FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Στα κοινά του Βόλου συστήθηκε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Πιτσιώρη και χρόνια μετά επανέρχεται για να βάλει το δικό του χρώμα στο Βόλο. Ο λόγος για τον Πασχάλη Πασχαλόπουλο, γνωστό εμποροβιοτέχνη με καλλιτεχνικές ευαισθησίες, φιλόζωο, αλλά και ποδηλάτη με πανελλήνιες διακρίσεις, που στόχο έχει να διώξει το «μαύρο» που πλανάται πάνω από την πόλη.

Γι’ αυτό άλλωστε, όπως ισχυρίζεται, η συνεργασία με τις άλλες παρατάξεις δεν είναι μόνο εφικτή αλλά και μονόδρομος απέναντι στην λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» που είναι η μόνιμη τακτική της  απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Μιλώντας για την εξέλιξη της προεκλογικής περιόδου, παρατηρεί ότι οι παρατάξεις που διεκδικούν τον Δήμο έχουν απέναντί τους μια διαρκή πρόκληση για μια τεχνητή πόλωση από την απερχόμενη δημοτική αρχή που φυσικά δηλώνει αδυναμία σοβαρής και γόνιμης αντιπαράθεσης, αλλά και πανικό ήττας.

Παρόλα αυτά, όπως σημειώνει, οι πολίτες πλέον δεν αποφασίζουν σαν ιθαγενείς που τους χαρίζεις καθρεφτάκια, γι’ αυτό και εκφράζει την πεποίθηση ότι οι συμπολίτες του θα δώσουν τη δυνατότητα στον συνδυασμό «Μαζί για τον Βόλο» να τεθούν επικεφαλής στον αγώνα για την ανασυγκρότηση και την ουσιαστική αναβάθμιση του Δήμου…

Συνέντευξη στην Ειρήνη Θεοδωροπούλου

– Πως λάβατε την απόφαση να ασχοληθείτε αυτή την φορά με τα κοινά, ως υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με τον Ιάσονα Αποστολάκη και τον συνδυασμό «Μαζί για τον Βόλο»;

  • Αν και με τα κοινά ασχολιόμουν πάντα σαν ενεργός πολίτης της πόλης πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που ξαναήμουν υποψήφιος για το Δήμο μας με επικεφαλής τότε τον Δημήτρη Πιτσιώρη. Γνωρίζοντας από κοντά τον Ιάσονα Αποστολάκη είδα στο πρόσωπό του ένα συνεχιστή δημάρχων που άφησαν ιστορία στην πόλη μ’ ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα. Τα νιάτα του. Έτσι αποφάσισα να τον βοηθήσω να υλοποιήσει τα σχέδια και το όραμά του βοηθώντας ταυτόχρονα πάνω απ όλα την πόλη που γεννήθηκα, ζω, εργάζομαι και μεγαλώνω τα παιδιά μου για ένα καλύτερο αύριο  που θα μας κάνει μια σύγχρονη και συνεχώς αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή πόλη.

Τι είναι αυτό που σας ενόχλησε περισσότερο τα τελευταία 5 χρόνια στον Βόλο;

– Πολλά θα μπορούσα να γράψω και να πω και δεν είναι μόνο ένα μιάς και πολλά και σοβαρά δεν έχουν γίνει μαζί με πολλά άσχημα που έχουν γίνει από την απερχόμενη δημοτική Αρχή… Η εγκατάλειψη των συνοικιών και των ενοτήτων πέραν του κέντρου είναι ένα απ αυτά με αποκορύφωμα την πλήρη εγκατάλειψη της Νέας Ιωνίας που τη βλέπω καθημερινά μιάς και δουλεύω εκεί σε ένα από τα τρία  καταστήματα που έχουμε με τον αδερφό μου και ξέρω καλά την πορεία της απ το 1975 μέχρι σήμερα για να μπορώ να κρίνω. Οι συνοικίες επίσης πάνω από την Ιάσονος και τη Δημητριάδος και ιδιαίτερα πάνω από την Αναλήψεως είναι σαν ανήκουν σε μια άλλη πόλη, με μια εικόνα που δεν έρχεται σε αρμονία με τον καλλωπισμό του κέντρου. Το πολεοδομικό συγκρότημα δεν είναι μόνο το κέντρο, αλλά η απερχόμενη δημοτική αρχή κάνει ότι μόνο αυτό υπάρχει 5 χρόνια τώρα και φυσικά δε μιλάμε για κανένα μεγάλο έργο στην πόλη πέραν του ‘όσα βλέπει η πεθερά’ αγνοώντας το ΕΣΠΑ  και τον ΦιλόΔημο που χρησιμοποιήθηκαν από ελάχιστα έως καθόλου.

-Στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, πώς θα χαρακτηρίζατε μέχρι τώρα το κλίμα που έχει διαμορφωθεί; Είστε ευχαριστημένος από τις θέσεις που ανέπτυξαν όλες οι παρατάξεις που διεκδικούν τον Δήμο;

  • Τα προγράμματα που έχω διαβάσει από τις παρατάξεις που διεκδικούν τον Δήμο κινούνται σε σωστές κατευθύνσεις. Φυσικά  το δικό μας πρόγραμμα, το θεωρώ ως το πλέον ολοκληρωμένο και επιστημονικά φτιαγμένο, έτσι ώστε να υλοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του. Δεν φτάνουν όμως τα γραφόμενα και τεράστια σημασία έχει ποιος τα λέει και ποιός είναι ο συντάκτης τους. Η βασική διαφορά μας λοιπόν είναι ότι υπάρχει μια δημοτική αρχή με δεδομένο αρνητικό έργο κατ’ εμέ και για την πλειοψηφία των πολιτών  και απέναντι της υπάρχουν νέοι συνδυασμοί, που πέραν των προγραμμάτων τους ξέρουν και μπορούν να συζητούν μεταξύ τους, χωρίς αγκυλώσεις και παρωπίδες προάγοντας ένα πολιτικό πολιτισμό που έχει εκλείψει δραματικά τα τελευταία χρόνια. Το κλίμα λοιπόν που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στις παρατάξεις  που διεκδικούν τον Δήμο είναι καλό κι έχει απέναντί του μια διαρκή πρόκληση για μια τεχνητή πόλωση από την απερχόμενη δημοτική αρχή που φυσικά δηλώνει αδυναμία σοβαρής και γόνιμης αντιπαράθεσης και πανικό ήττας.

Ο νόμος του Κλεισθένη απαιτεί συνεργασία για την διοίκηση του Δήμου. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει εκλογή Δημάρχου από την πρώτη Κυριακή πόσο εφικτό είναι να συνεργαστούν για το καλό της πόλης οι παρατάξεις στα έδρανα πια του Δημοτικού Συμβουλίου;

  • Όπως είπα παραπάνω το κλίμα ανάμεσα στις παρατάξεις που διεκδικούν τον Δήμο πέραν της απερχόμενης δημοτικής αρχής είναι καλό. Ο σεβασμός στους θεσμούς και στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου που τόσο βάναυσα υποβιβάστηκαν και καταρρακώθηκαν  τα τελευταία 5 χρόνια θα φέρει την απαιτούμενη συνεργασία για να διοικηθεί ο Δήμος από άξιους ανθρώπους που μπορούν και θέλουν να πάνε την πόλη μπροστά όχι μόνο σαν τακτική κίνηση για να σχηματιστεί δημοτική πλειοψηφία αλλά σαν ουσιαστική συνεργασία ανθρώπων με δημοκρατική συνείδηση και συμπεριφορά. Η συνεργασία λοιπόν δεν είναι μόνο εφικτή αλλά και μονόδρομος απέναντι στο μαύρο κι απέναντι στην λογική του ‘αποφασίζομεν και διατάσσομεν’ που είναι η μόνιμη τακτική της  απερχόμενης δημοτικής αρχής. Θέλω να πιστεύω ότι ο Βολιώτικος  λαός θα μας δώσει τη δυνατότητα να είμαστε εμείς οι πρώτοι μεταξύ ίσων που θα τεθούμε επικεφαλής με Δήμαρχο τον Ιάσονα Αποστολάκη στον αγώνα για την ανασυγκρότηση και την ουσιαστική αναβάθμιση του Δήμου μας.

– Ποιο το κλίμα που εισπράττετε από την επαφή σας με τον κόσμο;

– Οι πολίτες πλέον δεν αποφασίζουν σαν ιθαγενείς που τους χαρίζεις καθρεφτάκια. Μετά από μια πενταετία, ψύχραιμα και σοβαρά είδαν και βλέπουν καθημερινά την εγκατάλειψη και την αδιαφορία. Είδαν και βλέπουν  συμπεριφορές, ένιωσαν τον εκφοβισμό και την ανύπαρκτη ποιότητα λόγου και έργων και πλέον μας αγκαλιάζουν θετικά και μ’ ενθουσιασμό. Προσωπικά νιώθω και εισπράττω θετικότατους σχολιασμούς για την υποψηφιότητά μου και θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ των προτέρων στον κόσμο που με στηρίζει σ’ αυτή την προσπάθεια.

Ποιο έργο θα εισηγηθείτε πρώτο στην περίπτωση της εκλογής σας;

  • Υπάρχει μια ατζέντα που έχω καταγράψει με πολλά και σοβαρά θέματα για άμεσες λύσεις, αλλά επειδή τα έμψυχα προηγούνται για μένα το πρώτο θέμα που θα τεθεί θα είναι η αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των αδέσποτων ζώων με σεβασμό προς αυτά και με λύσεις που θα είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα συμφέρουσες για τα ίδια και κατ’ επέκτασην για τους πολίτες, αναβαθμίζοντας και την κάκιστη εικόνα που αναπαράχθηκε αυτά τα χρόνια με την απαράδεκτη τακτική  που ασκήθηκε πάνω σ’ αυτό το μεγάλο θέμα.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους συμπολίτες σας στην τελική ευθεία για την κάλπη;

  • Μετά από μια πενταετία που ντροπιαστήκαμε σαν πόλη ήρθε η ώρα της αποκατάστασης της ζημιάς. Δεν ξέραμε τότε αλλά τώρα είδαμε, μάθαμε, νιώσαμε! Δεν υπάρχει λοιπόν δικαιολογία για να ξαναέχουμε το μαύρο πάνω μας.

Στις 26 του μήνα ψηφίζουμε χρωματίζοντας την πόλη και ξαναφέρνοντας το χαμόγελο, την αισιοδοξία και τον πολιτικό πολιτισμό στην πόλη που ζούμε, αγαπάμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Όλοι μαζί λοιπόν μπορούμε!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

error: Content is protected !!