ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση Τ. Μπασδάνη με Ι. Πάιδα

milonas 728x90 1
728x110

Θέματα που άπτονται της τοπικής επιχειρηματικότητας, αλλά και των προοπτικών που διανοίγονται για άνοιγμα στις αγορές άλλων ευρωπαϊκών χωρών συζήτησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης με τον Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ και υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Ιωάννη Πάιδα το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαΐου. 

Ο κ. Πάιδας, που συνοδεύονταν από τον κ. Απόστολο Μούσιο, Γενικό Σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί τόσο από τον Πρόεδρο, όσο και από τον Γενικό Γραμματέα του Επιμελητηρίου κ. Βασίλη Ζαχείλα για όλα τα έργα και τις υποδομές του Νομού Μαγνησίας που κρίνονται στρατηγικού χαρακτήρα για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. 

Η λειτουργία του Λιμανιού, το Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, αλλά και ο τουρισμός μπορούν να αποτελέσουν τους βασικούς μοχλούς της οικονομικής ανάτασης της περιοχής, αρκεί να βρεθούν εκείνα τα χρηματοεπενδυτικά εργαλεία από την ΕΕ που θα οδηγήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Η βιομηχανική περιοχή ακόμη, όπως τονίστηκε, θα μπορούσε με τον κατάλληλο προγραμματισμό να δεχθεί επενδυτική «επίθεση» προσελκύοντας το ξένο ενδιαφέρον για δημιουργία νέων μονάδων παραγωγής στην περιοχή, που θα δώσουν ανάσα στην τελματωμένη τοπική οικονομία. 

Αλώστε, όπως τονίστηκε στη συζήτηση των δύο πλευρών, τόσο τα νέα μέτρα που αυτές τις ημέρες εξήγγειλε η κυβέρνηση, όσο και η ρύθμιση των 120 δόσεων που έχουν προαναγγελθεί εδώ και μήνες θα πρέπει να συνοδεύονται από ουσιαστικά μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας, όπως η σταθερή μείωση του ΦΠΑ, τα βασικά κίνητρα που πρέπει να δοθούν για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και η προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό που θα τονώσουν την πραγματική οικονομία. 

error: Content is protected !!