Τιμήθηκε η Ημέρα Εθνικής Αντίστασης στο Βόλο

milonas 728x120
Με Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και εν συνεχεία, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της παραλίας γιορτάστηκε σήμερα, η Πανελλήνια Ημέρα Εθνικής Αντίστασης.Σε δηλώσεις του, ο περιφερειακός σύμβουλος, κ. Γιώργος Κίτσιος, ο οποίος εκπροσώπησε την Περιφέρεια, τόνισε ότι σήμερα τιμήθηκε η Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και Φασισμού, αλλά και όσοι αγωνίστηκαν και έπεσαν στα πεδία των μαχών.
«Η ελευθερία μας και η δημοκρατία μας είναι αδιαπραγμάτευτη, θυμόμαστε την ιστορία μας και χαράζουμε το μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Στέφανος Λάζος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Συλλόγου Ιστορίας και Μνήμης Εθνικής Αντίστασης, τονίζοντας ότι σήμερα είναι η ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των συμμαχικών δυνάμεων, εναντίον του γερμανικού άξονα, η ημέρα που γιορτάζεται η λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Όπως είπε, ο Σύλλογος απέτισε φόρο τιμής στα εκατομμύρια ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους, προκειμένου να συντριβεί ο Χιτλερισμός και ο Ναζισμός «που σήμερα φαίνεται ότι σαν Ακροδεξιά, ξανασηκώνει κεφάλι και πρέπει να τον πολεμήσουμε, γιατί δεν μπορεί να έχει μέλλον η Ευρώπη με αυτούς τους ανθρώπους».

Στην τελετή, παραβρέθηκαν περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι στρατιωτικών μονάδων και σωμάτων ασφαλείας, ενώ τιμές απέδωσαν άγημα της Αεροπορίας Στρατού και η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου.

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

πηγή

error: Content is protected !!