Κωνσταντίνος Λυχναρόπουλος στο TheNewspaper.gr: «Την πατήσαμε μια φορά. Δεύτερη, δεν την ξανακάνουμε!»

milonas

Με την αέρια ρύπανση και την ποιότητα του νερού να αποτελούν δύο ζωτικής σημασίας θέματα για την πόλη του Βόλου, ένας

περιβαλλοντολόγος σαφέστατα θεωρείται πολύτιμος για την πόλη. Στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Λυχναρόπουλου, η περίπτωση αυτή γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, καθώς εκτός από την επιστημοσύνη έχει στην φαρέτρα του και το νεαρόν της ηλικίας του, που συνοδεύεται από φρέσκες ιδέες που αυτή την ώρα έχει ανάγκη η πόλη.

Στόχος του «να ξαναβάλουμε το νερό του Βόλου, ασφαλές, στα τραπέζια μας», αλλά και να δοθεί αέρας ανάπτυξης και στην περιφέρεια του Καλλικρατικού Δήμου

Εξάλλου, όπως σημειώνει μιλώντας στο TheNewspaper το ενδιαφέρον του για τα κοινά, ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια και κάπως έτσι οδηγήθηκε να δηλώσει το παρών στην μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου, με τον συνδυασμό «Βόλος-Ανατροπή-Δημιουργία» και τον Απόστολο Παπαδούλη.

Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει ότι ο Δήμος πρέπει να αποκτήσει τη χαμένη αξιοπρέπειά του, δίνοντας νέες προοπτικές στους συμπολίτες μας, δημιουργώντας ασφάλεια και ελπίδα.

Αν και ο ίδιος διαπιστώνει ότι το κλίμα είναι πολωτικό, καλεί όλους να προσέλθουν στην κάλπη ώστε να σταματήσει η ποδοσφαιροποίηση των προβλημάτων του Δήμου.

Συνέντευξη στην Ειρήνη Θεοδωροπούλου

– Πως λάβατε την απόφαση να ασχοληθείτε αυτή την φορά με τα κοινά, ως υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με τον Απόστολο Παπαδούλη και τον συνδυασμό «Βόλος-Ανατροπή-Δημιουργία»;

Όλα ξεκίνησαν πολλά χρόνια, πίσω στη φοιτητική ηλικία, όπου αναπτύχθηκε η κριτική μου ικανότητα με ενδιαφέρον για τα κοινά. Με τη σταδιακή απόκτηση των γνώσεων στις επιστήμες που λατρεύω, αντιλαμβανόμουν όλο και περισσότερα προβλήματα στην πόλη που αγαπώ και ήθελα ολοένα και αποτελεσματικότερα να συμβάλω στη διόρθωσή τους. Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι ο προεκλογικός μου αγώνας ήταν μονόδρομος για εμένα αφού έψαχνα τον κατάλληλο άνθρωπο που θα με κερδίσει και θα τον εμπιστευτώ. Την εμπιστοσύνη αυτή, την βρήκα στο πρόσωπο του Απόστολου Παπαδούλη. Σε αυτή την προσπάθειά του για τη διόρθωση του Δήμου, αποφάσισα να συμπορευτώ στο συνδυασμό του.

– Ποιο το διακύβευμα των εκλογών όλες 26ης Μαΐου;

– Ο Δήμος πρέπει να αποκτήσει τη χαμένη αξιοπρέπειά του, δίνοντας νέες προοπτικές στους συμπολίτες μας, δημιουργώντας ασφάλεια και ελπίδα.

-Στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, πώς θα χαρακτηρίζατε μέχρι τώρα το κλίμα που έχει διαμορφωθεί; Είστε ευχαριστημένος από όλες θέσεις που ανέπτυξαν όλες οι παρατάξεις που διεκδικούν τον Δήμο;

Δυστυχώς, ακούγεται από τους υπόλοιπους συνδυασμούς, ότι το κλίμα είναι πολωτικό. Η διαφορά είναι ότι κοιτώντας στον καθρέφτη, αντικρίζεις το είδωλο που φτιάχνεις. Στο δικό μας συνδυασμό δημιουργήσαμε ομάδες εργασίας και παρήγαμε το αναλυτικό πρόγραμμα του «ΒΟΛΟΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ», το οποίο θα βρείτε εκτυπωμένο στο εκλογικό μας κέντρο και στα σπίτια των ψηφοφόρων που ευελπιστούν σε καλύτερες μέρες για το Δήμο. Δείτε την εργασία μας στο http://papadoulis.eu/

Ο νόμος του Κλεισθένη απαιτεί συνεργασία για την διοίκηση του Δήμου. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει εκλογή Δημάρχου από την πρώτη Κυριακή πόσο εφικτό είναι να συνεργαστούν για το καλό της πόλης οι παρατάξεις στα έδρανα πια του Δημοτικού Συμβουλίου;

Η αλήθεια είναι ότι ο νόμος Κλεισθένης δημιουργεί ένα δύσκολο κλίμα συνεργασίας για τη διαχείριση των δημοτικών θεμάτων. Παρόλα ταύτα, υπάρχει θέληση από πλευράς μας για συζήτηση επί των διαδικασιών που μπορούν να συνδυαστούν για να επαναφέρουμε την κανονικότητα σε ολόκληρο το Δήμο και να ξεκινήσουμε τα βήματα βελτίωσης και διόρθωσης των προβλημάτων.

– Ποιο το κλίμα που εισπράττετε από την επαφή σας με τον κόσμο;

Το κλίμα γίνεται ολοένα και πιο θετικό, με το όραμα του Απόστολου Παπαδούλη να μένει στις καρδιές των συμπολιτών μας. Η ποδοσφαιροποίηση των προβλημάτων, η παραμέληση του μεγαλύτερου μέρους του Δήμου και η οικειοποίηση των προγραμματισμένων έργων της προηγούμενης δημοτικής αρχής εκνεύρισαν σας συνδημότες σας. Την πατήσαμε μια φορά. Δεύτερη, δεν την ξανακάνουμε!

– Ποιο έργο θα εισηγηθείτε πρώτο στην περίπτωση σας εκλογής σας;

– Να ξαναβάλουμε το νερό του Βόλου, ασφαλές, στα τραπέζια μας!

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους συμπολίτες σας στην τελική ευθεία για την κάλπη;

– Πάτε να ψηφίσετε Απόστολο Παπαδούλη! Τώρα υπάρχει ελπίδα, για την πόλη που αξίζουμε!

Facebook Comments

error: Content is protected !!