Τα φαβορί των περιφερειακών εκλογών στη Μαγνησία [όλα τα ονόματα]

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Βρισκόμαστε μόλις 16 μέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαίου. Όλοι οι πολίτες που έχουν δικαίωμα ψήφου θα κληθούν να αποφασίσουν ποια πρόσωπα θα ψηφίσουν για να τους αντιπροσωπεύσουν στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

KENT728X100

Είκοσι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι από τη Μαγνησία βρίσκονται σε κάθε ψηφοδέλτιο παράταξης που διεκδικεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ποια είναι όμως τα ονόματα που “παίζουν” έντονα με την εκλογή τους; Ποια είναι τα λεγόμενα φαβορί;

Το TheNewspaper.gr σας τα παρουσιάζει για κάθε συνδυασμό ξεχωριστά.

Συμμαχία υπέρ των Πολιτών – Κώστας Αγοραστός

Ο Κώστας Αγοραστός έκανε ένα πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο και έξυπνα κατάφερε να το ανανεώσει ώστε να μην υποστεί τη φθορά των 9 ετών διακυβέρνησης. Η σημερινή αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη αποτελεί το απόλυτο φαβορί, αφού σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα εκλεγεί πρώτη σε σταυρούς. Είναι η πρώτη φορά που ζητά σταυρό, καθώς το εκλογικό σύστημα άλλαξε. Φαβορί θεωρούνται επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Χαλέβας, ο οποίος είναι “παλιός”, ο Γρηγόρης Ιγγλέσης που έκανε αξιοσημείωτη δουλειά στο Χιονοδρομικό κέντρο, και οι νέοι στο ψηφοδέλτιο Θανάσης Μόρας, Γιάννης Πολύζος, Άκης Στάμος, Ευθύμιος Ζιγγιρίδης, Κωνσταντίνος – Μάριος Κόκκαλης, Ελένη Κυρίτση – Καραγιάννη και ο Πέτρος Μπέλλος. 

Στην περιφερειακή ενότητα Βορείων Σποράδων αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι η Αθηνά Ντάκη.

 

Πρωτοβουλία – Δημήτρης Κουρέτας

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας επιχειρεί να κάνει την έκπληξη και να διεμβολίσει τον συνδυασμό του Ν. Τσιλιμίγκα. Η πρόσφατη δημοσκόπηση τους φέρνει πολύ κοντά.

Στη Μαγνησία ο κ. Κουρέτας έχει κατεβάσει ισχυρή ομάδα, φαβορί από τους οποίους αποτελούν, ο γιατρός – χειρουργός Γιάννης Κωστής, ο γιατρός Γιάννης Ψαχούλας, ο τοπογράφος μηχανικός Ανδρέας Δογκάκης και ο σκηνοθέτης και εργαζόμενος στην Π.Ε.Μ. Ευάγγελος Κάβουρας.

 

Η Θεσσαλία της Καρδιάς μας – Νίκος Τσιλιμίγκας

Το ανακοίνωσε μόλις πριν από μία εβδομάδα το ψηφοδέλτιό του ο γιατρός Νίκος Τσιλιμίγκας καιαποτελεί σύμπραξη στελεχών από το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στα φαβορί συγκαταλέγονται ο Δημήτρης Κουτσούκος, έχοντας τη στήριξη του κόμματός του, ο νεαρός Γιάννης Σκρίμπας με εμπειρία στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, η ψυχολόγος Μαρία Τόπα και ο Λευτέρης Κατσαλής.

 

Λαϊκή Συσπείρωση – Τάσος Τσιαπλές

Το ΚΚΕ έχει “σφιχτές” διαδικασίες εκλογής υποψηφίων και τα “φαβορί” μπορεί να γίνουν εύκολα αουτσάιντερ. Παρόλα αυτά ξεχωρίζουν οι υποψηφιότητες του πρώην βουλευτή Μαγνησίας Απόστολου Νάνου, του συγγραφέα και δημοσιογράφου Θανάση Βογιατζή και της Σ. Καρυδάκη.

 

Ελληνική αυγή για τη Θεσσαλία – Μαρία Μπίλλη

Στον συνδυασμό που στηρίζεται από την Χρυσή Αυγή ως φαβορί θεωρείται για τη Μαγνησία η δασκάλα από τη Θράκη Χαρά Νικοπούλου και ο λογιστής Αρτέμης Καλούτσας.

error: Content is protected !!