ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βολιώτης εκπαιδευτής πολεμικών σε περιοδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης [εικόνες]

stergiou
fotou
728x110 3
Εγκαινιάστηκε σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης η περιοδική έκθεση “Αναβιώνοντας τις Αιγαιακές Ενδυμασίες  της Ύστερης Εποχής του Χαλκού” και η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2019.
Θέμα της νέας φιλοξενούμενης έκθεσης είναι η ενδυμασία στο χώρο του Αιγαίου κατά την Ύστερη
Εποχή του Χαλκού (1700-1100 π.Χ.).
Πειραματικά αντίγραφα ενδυμάτων αναβιώνουν με ζωντανό και άμεσο τρόπο τις ενδυματολογικές
προτιμήσεις και ιδιαιτερότητες της μινωικής και μυκηναϊκής κοινωνίας, οι οποίες μας είναι γνωστές
κυρίως μέσα από την κρητομυκηναϊκή τέχνη. Δημιουργοί των πειραματικών αναπαραγωγών είναι
οι ερευνήτες αρχαιολόγοι 
Diana Wardle και ο σύζυγος της Ken Wardle, οι οποίοι θεωρούνται ειδήμονες στους αρχαίους Ελληνικούς πολιτισμούς (ιδιαίτερα τον Μυκηναϊκό και Μινωικό) και είναι επιστημονικοί συνεργάτες και ομότιμοι καθηγητές του Πανεπιστημίου του Birmingham και μέλη της Βρετανικής Σχολής Αθηνών, η οποίοι μελέτησαν λεπτομερώς τις αναπαραστάσεις τους στις τοιχογραφίες και τη μικρογλυπτική, αλλά και την τεχνολογία ύφανσης του κάθετου αργαλειού.
Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχε και ο Βολιώτης εκπαιδευτής αυτοάμυνας και ειδικός στο τρόπο μάχης των αρχαίων Ελλήνων κος Πετμεζάς Σταύρος. Ο προαναφερόμενος κατασκεύασε τα αντίγραφα 2 ξιφών και ενός εγχειριδίου αντιγράφοντας τα από τις αναπαραστάσεις στις τοιχογραφίες. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές και υλικά της συγκεκριμένης εποχής, χαλκός, ξύλινες λαβές και ψαρόκολλα. Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλλε και ο κος Δουλαδίρης Νικόλαος (τεχνίτης δέρματος στα Παλαιά Βόλου) ο οποίος κατασκεύασε της θήκες των ξιφών χρησιμοποιώντας αυθεντικό δέρμα και παραδοσιακές τεχνικές.
Στην επιτυχή ολοκλήρωση συνέβαλε και η Julia Hyland η οποία ως makeup artist και hair designer δημιούργησε τις ακριβής κομμώσεις της συγκεκριμένης ιστορικής εποχής.  Η Hyland είναι παγκοσμίως γνωστή στο χώρο της μόδας, της μουσικής σκηνής, της όπερας, του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου καθώς έχει συνεργαστεί με διάσημα ονόματα όπως η Lady Gaga, η Rhianna, η Miley Cyrus ο Sting, οι Kiss, οι Take-That κ.α καθώς συμμετείχε Κκαι σε τηλεοπτικές παραγωγές, κινηματογραφικές ταινίες, μουσικά βιντεοκλίπ (MTV) κ.λ.π
Δείτε εικόνες:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

728X100
error: Content is protected !!