ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βασίλης Παλιός: Όραμα μου να γίνει η Λάρισα το κέντρο ιατρικού προορισμού για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια

MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Δέχθηκε την «τιμητική πρόταση» της Ρένας Καραλαριώτου και ενώνει τις δυνάμεις του με ένα ψηφοδέλτιο συνυποψηφίων που «διακατέχονται από ήθος και αγνές προθέσεις». Θεωρεί την επικεφαλής του ψηφοδελτίου ως μια γυναίκα που «δεν φοβάται να πάει κόντρα σε όλους όταν το επιτάσσει το συμφέρον των καταστάσεων και των δεδομένων της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου για το κοινό καλό», ενώ διαθέτει ένα από τα πιο «έξυπνα σλόγκαν» της προεκλογικής περιόδου: «Στηρίζεις τον ΠΑΛΙΟ, ψηφίζεις τον νέο»!

Ο γιατρός Βασίλης Χρυσοβαλάντης Παλιός δηλώνει «παρών» στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου και σήμερα καταθέτει το προσωπικό του αποτύπωμα και το όραμα του για την επόμενη μέρα. «Προσωπικά θα ήθελα η Λάρισα να έχει ως άξονα περιστροφής το ιατρικό κομμάτι, μιας και  τελευταίος σταθμός του Ιπποκράτη ήταν η γη που πατούμε. Η Λάρισα πρέπει να γίνει το κέντρο ιατρικού προορισμού όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλα τα Βαλκάνια με υπηρεσίες όπως: Εξειδικευμένες θεραπείες σε Τριτοβάθμια Νοσοκομεία, Τεχνητή αναπαραγωγή, Αιμοκάθαρση, Αποκατάσταση και Αποθεραπεία εφάμιλλες πολλών χωρών του εξωτερικού».

Βασίλης Παλιός: Όραμα μου να γίνει η Λάρισα το κέντρο ιατρικού προορισμού για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια

||| Συνέντευξη στον Λευτέρη Παπαστεργίου

Τι ήταν αυτό που σας ενεργοποίησε ώστε να συμμετάσχετε στο ψηφοδέλτιο της Ρένας Καραλαριώτου; Συνήθως οι νέοι άνθρωποι αποστρέφονται την πολιτική…

Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τη Ρένα Καραλαριώτου για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει σε ένα ψηφοδέλτιο με τόσο ποιοτικό επίπεδο προσωπικοτήτων. Ανθρώπων απ’ όλες  τις επαγγελματικές βαθμίδες, ατόμων που ζουν στη  Λάρισα και όπως και εγώ θέλουν  να προσφέρουν ανιδιοτελώς στον τόπο τους. Με εξιτάρει η ιδέα η Λάρισα να αποκτήσει γυναίκα δήμαρχο για πρώτη φορά στα χρονικά της περιόδου. Η ιδιαίτερη δυναμικότητα  και ορμή της, ήταν το κλειδί για να αποδεχθώ την πρόταση της, για να πάμε τη Λάρισα Μπροστά.

Είθισται τα τελευταία χρόνια, οι νέοι άνθρωποι να αποστρέφονται τους πολιτικούς και τα όσα υπόσχονται, συνεπώς πιστεύω πως  οι νέοι άνθρωποι που κατέρχονται στον πολιτικό στίβο, ως φορείς νέων ιδεών και εφαρμοσμένων πολιτικών, λειτουργούν ως πόλος έλξης για την ενασχόληση των νέων με την πολιτική.

Γιατί πρέπει οι Λαρισαίοι πολίτες να πάνε στην κάλπη και να μην επιλέξουν την αποχή;

Το φαινόμενο της αποχής δυστυχώς είναι υπαρκτό και συνεχώς το θεριό αυτό δυναμώνει. Ποτέ με την αποχή δεν γίνονται ανατροπές, και όσα ενοχλούν εδραιώνονται στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Η κοινωνία, μας θέλει ενεργούς και σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς μας. Η αποχή δεν εξυπηρετεί τη δημοκρατία και γενικά μια αρνητική στάση δεν επηρεάζει το σύστημα, αντιθέτως διαιωνίζει το πρόβλημα. Συνεπώς οι Λαρισαίοι έχουν την ηθική υποχρέωση να ψηφίσουν και στις αυτοδιοικητικές και στις ευρωεκλογές απαντώντας στην πρόκληση της εποχής μας.

Βασίλης Παλιός: Όραμα μου να γίνει η Λάρισα το κέντρο ιατρικού προορισμού για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια

Η αποχή δεν εξυπηρετεί τη δημοκρατία και γενικά μια αρνητική στάση δεν επηρεάζει το σύστημα, αντιθέτως διαιωνίζει το πρόβλημα

Γιατί με τη Ρένα Καραλαριώτου και όχι με κάποιον άλλον επικεφαλής;

Διότι η Ρένα έχει δώσει σημαντικά δείγματα γραφής  στην ενασχόληση της με τα κοινά και ιδιαιτέρως με την τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι άνθρωπος που δεν φοβάται να πάει κόντρα σε όλους όταν το επιτάσσει το συμφέρον των καταστάσεων και των δεδομένων της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου για το κοινό καλό. Είναι άτομο με ειλικρίνεια, άνθρωπος με ενσυνείδηση και γυναίκα με ευαισθησίες. Όλα αυτά λοιπόν με οδήγησαν να ανταποκριθώ θετικά στο κάλεσμα της.

Γιατί ο Λαρισαίος να επιλέξει εσάς και όχι κάποιον άλλον συνυποψήφιο σας για το Δημοτικό Συμβούλιο;

Οι συναγωνιστές μου στο ψηφοδέλτιο διακατέχονται από ήθος και αγνές προθέσεις  για να δημιουργήσουμε μαζί τη Λάρισα που ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας. Γεννήθηκα – μαθήτευσα – σπούδασα και εργάζομαι στη Λάρισα. Το ήθος και οι αρχές που διδάχθηκα από τα εκπαιδευτήρια  Μ. Ν. Ράπτου με γαλούχησαν ώστε να μπορώ να ανταπεξέρχομαι  καθημερινά στις προκλήσεις της κοινωνίας με γνώμονα και διαβήτη μόνο το καλό του συνανθρώπου μου. Απτό  παράδειγμα η δικαίωση των αγώνων στην πρώτη μου σχολή Βιοχημεία –Βιοτεχνολογία της Λάρισας για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων της. Έπειτα στη δεύτερη μου σχολή  η οποία ήταν και όνειρο ζωής , η Ιατρική σχολή Λάρισας , εκπαιδεύτηκα  μεν ιατρικώς  αλλά ζυμώθηκα και ως άνθρωπος  με το να σκύβω στο πρόβλημα του συνανθρώπου και να προσπαθώ να πάρω το βάρος από τις πλάτες του. Όλα αυτά λοιπόν σε συνδυασμό με τις αξίες και τα ιδανικά που έλαβα ως κληρονομιά από την οικογένεια μου θεωρώ ότι θα είναι καταλυτικός παράγων για να με στηρίξουν σε αυτόν τον αγώνα που κάνω οι Λαρισαίοι συμπολίτες μου και να με τιμήσουν  με τη ψήφο τους και να τους εκπροσωπήσω επάξια στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τι σας ενοχλεί σήμερα στη Λάρισα;

Η  Λάρισα διαχρονικά ήταν μια πόλη σταθμός σε πολλούς τομείς, όπως ο πολιτισμός και η κοινωνική συνοχή. Με κύτταρα της όπως το Αρχαίο θέατρο και το ΟΥΗΛ, η Δημοτική Πινακοθήκη, το Λαογραφικό μουσείο, το Ωδείο, το Αλκαζάρ, οι εκκλησίες, τα παλιά αρχοντικά και οι πλατείες, το πνευματικό κέντρο και η αγορά της, ο Πηνειός και ο Ιπποκράτης. Όλα αυτά ομολογουμένως  χάσανε την αίγλη τους, θάμπωσε η εικόνα της πόλης και ταυτόχρονα προσπαθεί να θαμπωθεί ο πολίτης από πυροτεχνήματα. Λείπει η προοπτική και ο ουσιαστικός σχεδιασμός για να αποκτήσουν συνοχή οι συνοικίες μεταξύ τους. Η δημοτική αρχή λησμονεί το στοιχείο της παράδοσης με αποτέλεσμα να μην αναδεικνύεται η λαμπρή ιστορία της πόλης μας. Χρησιμοποιούνται παρωχημένα μέσα παροχής υπηρεσιών με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η καθημερινότητα μας. Σίγουρα η πόλη πρέπει να ξαναβρεί τον καθαρό της στόχο για το μέλλον και να γίνει πιο καθαρή, διότι η υγεία είναι το παν. Να γίνουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ευκόλως προσβάσιμα προς όλους και να αυξηθούν οι θέσεις στάθμευσης. Να περπατάμε σε καθαρά και ασφαλή πεζοδρόμια. Να αντικρίζουμε το περιποιημένο περιβάλλον πρασίνου και φυσικά να αθλούμαστε στο ζωντανό Πηνειό χωρίς τους κινδύνους που αυτή τη στιγμή ελλοχεύουν. Να ψυχαγωγούνται οι νέοι σε ασφαλή πάρκα και οι μικρότεροι Λαρισαίοι σε φιλικές παιδικές χαρές.

Βασίλης Παλιός: Όραμα μου να γίνει η Λάρισα το κέντρο ιατρικού προορισμού για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια

Η δημοτική αρχή λησμονεί το στοιχείο της παράδοσης με αποτέλεσμα να μην αναδεικνύεται η λαμπρή ιστορία της πόλης μας

Ποιο το δικό σας όραμα την πόλη μας;

Οραματίζομαι μια Λάρισα λοιπόν που θα σέβεται το συνάνθρωπο, θα σέβεται το περιβάλλον και φυσικά θα σέβεται τους νόμους. Μια σύγχρονη πόλη με καινοτομίες αξιοποιώντας την τεχνολογία για να βελτιώσει τις υπηρεσίες της, και να γίνει πιο λειτουργική για το συμπολίτη. Περισσότεροι ασφαλείς ποδηλατοδρόμοι, προτεραιότητα στους πεζούς, συντήρηση και ανάδειξη των κατοικιών του περασμένου αιώνα. Ανάπτυξη μιας Λάρισας με ανθεκτικότητα σε κινδύνους και φυσικές καταστροφές, και με οικολογική διαχείριση των φυσικών πόρων γύρω από τον Πηνειό ποταμό.

Με ποια πρωτοβουλία ή έργο θα θέλατε να ταυτίσετε το όνομα σας αν εκλεγείτε στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Ο κάθε υποψήφιος προσδοκά να βάλει ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη της πόλης του από το μετερίζι της δικιάς του επαγγελματικής κατάρτισης. Προσωπικά θα ήθελα η Λάρισα να έχει ως άξονα περιστροφής το ιατρικό κομμάτι, μιας και  τελευταίος σταθμός του Ιπποκράτη ήταν η γη που πατούμε. Η Λάρισα πρέπει να γίνει το κέντρο ιατρικού προορισμού όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλα τα Βαλκάνια με υπηρεσίες όπως: Εξειδικευμένες θεραπείες σε Τριτοβάθμια Νοσοκομεία, Τεχνητή αναπαραγωγή, Αιμοκάθαρση, Αποκατάσταση και Αποθεραπεία εφάμιλλες πολλών χωρών του εξωτερικού. Είναι κόσμημα για τη Λάρισα να υπάρχουν δύο σχολές επιστήμης υγείας όπως η Βιοχημεία-Βιοτεχνολογία και η Ιατρική τροφοδοτώντας την κοινωνία με άξιους επιστήμονες που εκπροσωπούν την νέα γενιά σε ένα κόσμο γεμάτο προκλήσεις. Η Λάρισα θα αντικρύσει το μέλλον με αισιοδοξία, η Λάρισα πάει Μπροστά.

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 1
error: Content is protected !!